Skocz do zawartości
IGNORED

Piloty uniwersalne a odtwarzacze CD

yayacek

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest prosta - tak mi sie wydaje przynajmniej.

Otoz musze nabyc pilota do odtwarzacza CD, kupno oryginalnego graniczy z slepym trafem a poza tym ceny oryginalnych sterownikow sa wziete z kosmosu.

Najprosciej jest wiec chyba nabyc pilota uniwersalnego - i tu mam pytanie. Czy uniwersalne piloty realizuja wszystkie funkcje odtwarzacza? Najbardziej interesuje mnie czy za pomoca uniwersalnego pilota mozna uruchomic szybkie przewijanie ">>"

Ogladalem kilka pilotow i na zadnym z nich nie bylo guzika z oznaczeniem szybkiego przewijania, sa oczywiscie guziki ze znaczkami przewijania skokowego do nastepnego utworu ">>|"

Moze ktos mial stycznosc badz korzysta z pilota uniwersalnego obslugujacego odtwarzacz CD - bardzo prosze o wrazenia i spostrzezenia.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

https://www.audiostereo.pl/topic/24594-piloty-uniwersalne-a-odtwarzacze-cd/

Parsec, 17 Lut 2006, 17:36

>Jaki to odtwarzacz?

---------

To najzwyklejszy Sony CDP-515

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Mało prawdopodobne aby pierwszy z brzegu uniwersalny odtworzył wszystkie funkcje, ale np. Oskar (www.elmak.pl), może być zaprogramowany z książki, a jeśli w książce nie ma urządzenia które cię interesuje to można go nauczyć dowolnych kodów z innego dowolnego pilota (musisz więc sobie pożyczyć oryginał). Jest to świetna funkcja, ja używam takiego już kilka lat i obsługuje mi on wszystko co da się w domu sterować, a inne konkurencyjne piloty uniwersalne to wysiadają z nim w przedbiegach.

Probowales pilot od innego odtwarzacza Sony? Wiekszosc pilotow od odtwarzaczy Sony dzialaja nie

tylko z modelem z ktorym zostaly sprzedane.

------------------------

By sprostowac, wcale nie chodzi mi o pilota do tego szczegolnego modelu Sony. Chetnie nabede obojetnie jakiego pilota - moze byc od innego odtwarzacza CD Sony czy tez uniwersalny ale musi posiadac funkcje szybkiego przewijania ">>"

Dobry temat.

MAm CD C.E.C 680CD i szukam do niego pilota. Ma sensor a brak pilota jest dla mnie dosć dokuczliwy.

Mam też pilota uniwersalnego Mak2000 z Elmaka ale już pare długoch prób znalezenia kodu spełzło na niczym.

a może ktoś zna kod do odtwarzacza RFT 9000 albo innego C.E.C a ze starych?

przypuszczam że mółgby ruszyć.

Pomóżcie:)

Zamykam temat. Pilot uniwerslany URC22B-10 kupiony przed chwila w Media Markt za 14.99 zl obsluguje wszystkie funkcje mego odtwarzacza CD. Jestem zadowolony.

>>kapelli

polecam Logitech Harmony Remote 525. drogi (299 w MM) ale fajny.

mam, używam z dość niepopularnym sprzętem.

pilot konfiguruje się z komputera przez usb. obsługuje ponad 80 000 (osiemdziesiąt tysięcy) urządzeń w tym naprawdę takie że włosy dęba stają. nawet stare modelea także takie wynalazki jak manta, medion itp....

posiada poza tym świetną cechę: jeśli masz wzmacniacz X i cd Y to możesz go tak ustawić że część klawiszy będzie obsługiwać funkcje ampa a część (odpowiednia) funkcje CD.

u nich to się nazywa "activities".

napisz na priv jak chcesz to dam ci więcej informacji.

• 5 miesięcy później...

Ja potrzebuję pilota którym za naciśnięciem jednego przycisku włączę i wyłączę Pianocrafta E 600MkII, dekoder Cyfry plus i telewizor. Dobrze by było gdyby można było podzielić wszystkie przyciski na trzy grypy a lepiej 4 bo jest jeszcze oddzielny . Każda grupa przycisków do bezpośredniej obsługi każdego z urządzeń.

Zastanawiam się nad Philipsem SBC RU 760 i Logitech Harmony Remote 525.

Nie wiem czy któryś z tych pilotów spełni moje wymagania. Doradzcie coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.