Skocz do zawartości
IGNORED

Wypasione kable zasilające DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Matthew, 22 Lut 2006, 19:52

>artur, zapraszam, podłączymy kabel od kompa i Audioquesta ;) ....

matt ,

ja wiem ,ze to działa tylko na jakiej zasadzie ? Co powoduje , że kabel sieciowy X gra inaczej od kabla Y ?

Ja rozumiem ,że grubszy kabelek da efekt lepszy niz słabowity o przekroju żyły 0,5mm ale więcej nie wiem .

PS

A skoro tak bardzo prosisz to wpadnę , wpadnę... zreszta za czas jakis testy mojego modyfikowabnego CD3 i kolumn magazyniera na usherach i morelu . Potrzebne będzie audytorium ...

...there is no spoon...

hehe spoko ;)

jak działa to szczerze nie wiem, ale mam kumpla w PAN'e i jakieś doświadczenia robi w cyklotronie... do czego zmierzam...ano do tego że podpytałem go o przesyłanie sygnałów w doświadczeniach i on zapytał kolesia co się kablami zajmuje przy ekperymentach w cyklotronie i... powiedział że to temat rzeka hehehehehe, ze projektują specjalne kable do przesyłu sygnału wpadającego neutrona na ścianę ołowianą i jest jeden taki kabel jedyny przez który przemknie informacj ao jakimś kwarku ;))) kable to filtry !!! prąd w sieciówce można se wyobrazić jak przepływ wody w to rurze wąskiej i w szerokiej.... te lepsze sieciówki to ta rura szersza...

Dobra ludzie .... co to jest ten Lapp kabel ???

A Arturp... co powiesz jak ktoś ma dla sprzętu 3 gniazdka, każde z osobnej fazy, przed bezpiecznikiem głównym, ciagnięte bezpośrednio z tablicy drutem 2,5mm^2 ??

...te lepsze sieciówki to ta rura szersza...

No to mamy analogie do kabla 2,5mm2 i 0,5mm2 Tu nie sposób się nie zgodzić. Ale wpływ geometrii czy jakości przewodnika w kablu sieciowym chyba nie ma znaczenia. Przynajmniej dla mnie, ja różnicy nie słyszę przynajmniej miedzy lapem, komputerówką czy dwoma przewodami 2,5mm2 puszczonymi luźno.

Witam!

Do wovo>

>>A Arturp... co powiesz jak ktoś ma dla sprzętu 3 gniazdka, każde z osobnej fazy, przed bezpiecznikiem głównym, ciagnięte bezpośrednio z tablicy drutem 2,5mm^2 ??

>to all

Takiego kabla jak poniżej na obrazku mam sporo na bębnie. Takim kablem u mnie podlącza się zasilanie systemów komputerowych, a to poważne systemy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W pogoni za Mathiew zrobiłem sieciówke z type 8 AQ i chociaż bardzo spokojnie na końcu myślę o zbawczym działaniu sieciówek na system to mile się zaskoczyłem. Może nie jest to przełom wielki i zbawczy ale jest na plus wiec czemu nie testować ... pozdr

ok zamieszczam zdjątka siecióweczki do preampa, popołudnia do 1szej w nocy ją robiłęm... koszmar, trzeba dobrze zaplanować bo jak gdzies jakiś drut nie dosięga to masakra ;)))

Budowa: AQ Type6+, na zwenątrz na prosto żyła uziemiająca z BlackRhodium S300 i wokół tego wszystkiego jeszcze dwie żyły z S300 na fazę i neutralny...

do CD zamiast S300 będą osobno izolowane solidcore posredbrzanej miedzi w teflonie (26szt na faze i tyle samo na neutralny), coś ala Witawa, bez żyły uziemiającej ale z filtrem przy wtyku IEC ... zobaczymy, dużo pracy fizycznej..

kabel wyszły nadzwyczaj sztywne

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

post-5385-100005979 1170286134_thumb.jpg

post-5385-100005980 1170286133_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

popłynąłeś matt,

srebrzona miedź na zasilanie ...

To ty byłeś właścicielem tej fabryki papierosów którą ostatnio policja wykryła? A może w białym proszku robisz? A tak ci dobrze z oczu patrzyło ...

...there is no spoon...

Matthew, proponuje teraz to wsio wlozyc w waz ogrodowy :D Bedzie bardziej hajendowo i firmowo :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

saczek_XTRM, 23 Lut 2006, 14:43

>>>Matthew

>

>ładnie wygląda yen kabelek :))

>

>powiedz czego używasz na plecionkę do zakrycia kabli??

>pozdr

oplot z Helukabla, dostałem po znajomości... ciężko o taki rarytas

Kożystając z przykładu forumowego kolegi ... I prawo WoVo:

"Im bliżej aktywnego urządzenia Audio, tym wpływ kabli większy" ... moze to co po niektórych rozśmieszy , ale zrobiłem dzisiaj swoją sieciówke, pogra troche i niebawem załacze fotki z opisem. Ale różnica jest !!!

AQ Type 8 ...

Ukryta Zawartość

post-6291-100005960 1170286161_thumb.jpg

post-6291-100005961 1170286159_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wovo, 23 Lut 2006, 19:46

>Kożystając z przykładu forumowego kolegi ... I prawo WoVo:

>"Im bliżej aktywnego urządzenia Audio, tym wpływ kabli większy" ... moze to co po niektórych

>rozśmieszy , ale zrobiłem dzisiaj swoją sieciówke, pogra troche i niebawem załacze fotki z opisem.

>Ale różnica jest !!!

no jest, ;)

zrobiłem tę drugą sieciówkę ale zapomniałem memorysticka z roboty i zdjęcia jutro będą ;)

tę pierwszą wpiąłem w P1.7 a tę nową z zaaplikowanym filtrem do CD, Aleph5 zasila Cordial 6mm... i jest wspaniale....

Panowie! Właśnie zarobiliście po 5000 PLN!!!

I to zarówno ci, którzy zrujnowali sobie brzmienie Lappkablem, jak i ci szczęśliwcy, którzy doznali ałdjofilskiej nirwany z inną sieciówką DIY!

Wystarczy skoczyć do wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i umówić się na teścik. Myślę, że za 5kPLN warto się przejechać nawet na drugi koniec Polski i to nawet po przekątnej.

Już jestem z Was dumny i gratuluję!

Wierny fan fanów sieciówek,

kobayashi

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.