Skocz do zawartości
IGNORED

Wypasione kable zasilające DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

marekzawa, 24 Lut 2006, 15:17

>

>A czemu warto?

>Lepiej zagrało?

mocowanie grubych przewodów jest w nich super...można szaleć z przekrojem...oczywiście z umiarem ;)

marekzawa, 24 Lut 2006, 15:28

>A próbowałeś robić sieciówki z drutów solid core np. srebra ?

myślałem nad tym ale nie mam srebra...niestety... koszty się robią... i najlepiej rurki teflonowe...

Oto moja sieciówka. Linka OFC 2,5mm^2 spleciona w warkocz... każdy widzi :) Kolor mi się nie podoba, ale reszta ok... co do zmian pisał na razie nie będe, musze sięz tym oswoić i coś mądrego wymyśleć i napisać, natomiast po pierwszym podłączeniu powiem, że różnica jest. Jest dosyć słyszalna na kawałkach które znam bardzo dobrze, poprostu gra inaczej. Jak, nieomieszkam napisać. Pozdrawiam. Wovo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli koszty mają dla Ciebie znaczenie, proponuję łatwy zarobek: 5000 PLN!!! Wystarczy rozpoznać w teście swoją sieciówkę. Proste jak kabel sieciowy, ekhm, przepraszam, jak drut!

Piszę to, ponieważ są tacy, dla których 5000 to zbyt mała suma, żeby ją podnieść z chodnika (np. jar1, który kupuje sieciówki w takiej cenie - szacun), a tu widzę, że mowa o zupełnie innych kwotach, więc może jednak ktoś się skusi?

Matthew też coś się nie odzywa, a to był, powiem szczerze, mój kolejny pewniak do wygranej, ale ino puffff... i tyle zostało z pewności...

kobayashi:

Swoim głupim i bezsensownym pieprzeniem nic do tego wątku nie wnosisz , zachowujesz się jak jakiś oszołom, więc bądź tak dobry i sie zamknij.

P.S. nie wiem czy zauważyłeś, ale się powtarzasz ...

Głupio, wovo, to Ty pieprzysz, a bezsensem jest robienie sobie kabla sieciowego celem poprawy brzmienia zestawu! Zbadaj się na głowę, placebofascynacie!!!

P.S. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale wątki o sieciówkach powtarzają się jeszcze częściej...

luzik chłopaki , nie bijta się .... górale ma góralka dwa warkocze... i tu nawiązujemy do tematu plecenia druta.

Czy taki kabel głosnikowy to nie jest niskonapięciowy . Bo jak splotę i p... nie to kto dziecku edukację zapewni ? Na was bedzie . To jak mam sprawdzić czy sie nada drut głośnikowy na 220 V , właczyc do sieci i patrzec czy sie dym nie ulatnia ? Taki Ixos 6003 . Zabije czy nie - oto jest pytanie.

...there is no spoon...

Ja mam zamiar wypróbować LS40 firmy Procab -

Dane techniczne:

przekrój żyły 4 mm2

wykonanie żyły BC 50 x 7 x 0.12 mm

izolacja zewnętrzna PVC

kolor kabla ciemny niebieski

średnica zewnętrzna 13 mm

impedancja żył 4.1 Ohm/km

pojemność żyła - żyła 127 pF - metr @ 1 KHz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

nie pozwolę sobie na łamach forum kpić ze mnie. Staram się robić rzeczy które naprawdę wnosza coś do systemu, dzielę się z innymi, sam korzystam z pomysłów innych. Jeszcze niedawno nie słyszałem wpływu sieciówki na system do momentu aż kolega przyniósł TaręLabs... przepraszam Kobayashi ale jak patrzę na twój sprzęt w Omnie to naprawdę możesz myśleć tak jak piszesz... żadna sieciówka ci nie pomoże ;) no i wybacz nie jest to zbiorowa halucynacja ;)

Pozdr

Matt

Z kablami głośnikowymi lepiej uważać !!!

Ich izolacja może nie wytrzymać 230V !!!

Przed ich użyciem lepiej pomierzyć czy się do tego nadają, lub poszukaqć skuteczności izolacji w notach technicznychproducenta.

matt,

rozumiem ,że mozna dodac izolację ale nie wiem czy sam drucik wytrzyma ? Albo jeszcze gorzej - plecionka . Nie zwęgli się ? Przecież to druciki o przekroju 0,1mm albo mniej .

...there is no spoon...

artur, nie rozumiesz...mam 26 żyłek osobno izolowanych skręconych i jest to jako żyła gorąca.. zaizolowane gumowatą ;) koszylka termokurczliwą do dostania u Piekarza na wolumenie, kolejna żyła zimna tak samo z 26 osobno izolowanych żyłek z miedzi posrebrzanej... ;) całość w oplocie...

zamieszczam zdjęcie... ta puszeczka to filtr sieciowy ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiście te żyły miedzi posrebrzanej są owinięte wokół Audioquesta...

w sumie zawsze jak wpinam jakąś nową sieciówkę to mam obawy hehe... ale bez ryzyka to wiesz... ;)

No dzięki stary .Wiem ,że się starasz i naprawdę to doceniam ale czasoprzestrzen mi sie zakrzywiła i osiągnąłem absolut . Wrócimy do tematu . Co do niedzieli to trudno . Spotkamy sie innego dnia .

Narka .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.