Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do 900 pln??

tilt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dylemat, ponieważ muszę znajomemu zaproponować jakiś amplituner, a od jakiegoś czasu nie śledzę rynku, to nie wiem co nabyć. Kwota do wydania to 900 pln, najlepiej jakiś nowy sprzęt. Chodzi o amplituner, podłączony do manty emperora III. Z nowych sprzętów wypatrzyłem na allegro yamachę 357, pionka 415, ewenutalnie trochę dokładając pionka 515, lub yamahę rxv 457 ?? Który z tych amplitunerów kupić?? Czy jakieś różnice między nimi są ?? Czy jest jakaś różnica pomiędzy najtańszymi modelami (y357, p415), a tymi trochę droższymi (y457, p515)? Pozdrawiam. Rafał.

Ps. Niestety możliwości odłuchu brak, sprzęcik w 90 % używany do kina, muzyka czy też radio bardzo sporadycznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/24727-jaki-amplituner-do-900-pln/

Przerabiałem to 2 miesiace temu. Polecam Pioneera 515(sam takiego kupiłem na allegro).Cena z dostawą 900 zł.

Wyjscie 7.1 ,automatyczna kalibracja(mikrofon w zestawie). Potrafi naprawdę wiele, oprócz dojenia krów i bajerów z

żonką.Polecam.Wcześniej tak jak TY przegladałem zestawienia i dane techniczne i ciągle wychodziło mi na p 515.

Pozdrawiam i udanych zakupów. Piotr

Dzięki wielkie za odzew, mam prośbę Piotr2702, czy mógłbyś mi na meila przesłać dane gościa od którego na allegro nabyłeś pionka, bo rozumiem że wszystko przebiegło w porządku i jesteś zadowolony. Pozdrawiam Rafał.

Witam ponownie.

Pionka 515 kupiłem od ( zderzak1 ). aukcja:http://www.allegro.pl/item86475253_pioneer_vsx_515_vsx_515_amplituner_nowy.html

Dogadałem się poza allegro bez licytacji. Cena zakupu taka sama jak wystawiona na aukcji (870zł).

Dostawa nastapiła w ciągu 24 godzin.Wysyłka Pocztą Polską za pobraniem (30zł).

Paczka dotarła w idealnym stanie, brakowało tylko instrukcji pl.

Dosłał za 2 dni.Czyli wszystko pozytywnie.

Pozdrawiam piotr2702.

Zastanawiałem, ale dopiero model RX-V657 yamahy ma (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer (YPAO) incl. Microphone) ale przy cenie 1.3 tyś.Natomias pionek 515 za 0.9 tyś ma :http://www.pioneer-eur.com/files/eur/MCACC/index.html

Działa to wspaniale. Po automacie można wprowadzic ręczną korekcję według gustu.

Parametry i możliwosci p515 i y457 podobne.

Może ktoś z yamahą 457 powie coś na temat.

Pozdrawiam piotr2702.

Hmmm....

A dołożyć 150-200zł i kupić DENON 1706 (ew.1306), albo dołożyć 300zł i kupić Onkyo 503?

Z tego co wiem, są to już klocki w których dość mocno słyszy się dołożone pieniążki, oczywiście na ich korzyść.

Tak czy siak udanego zakupu życzę;)

Pzdr.

siemina

Poza tym że warto robić to co się lubi to warto też nauczyć się zasad ortografii bo wstyd tak pisać...poza tym twój bełkot o amplitunerach Yamaha nic nie wnosi. Swoją drogą nie mam zdania że jak kino to tylko Yamaha bo miałem kilka amplitunerów Yamahy oraz innych firm a teraz słucham na Onkyo i moim zdaniem żadna Yamaha nawet się nie zbliżała do niego poziomem. Daj więc spokój z głupimi hasłami a zacznij pisać o konkretach!!!! To nie jest forum w stylu moja fura, skóra i maniura:) Czy Yamaha jest mniej/bardziej analityczna, jak wychodzą na niej sybilanty, co z dynamiką, czy jest kompresja....? to są pytania na które się odpowiada a nie że coś jest THE BEST i koniec, bo tak! Moim zdaniem Yamaha w amplitunerach do modelu Y1600/2600 to jedna kiła, syf, mogiła:(

• 3 miesiące później...

Siemano. Poruszam ten temat ponownie, bo również noszę się z zamiarem kupna amplitunera do kina domowego. Mój wybór padnie prawdopodnie na Pioneera VSX 515, więc mam pytanko do Ciebie "piotr2702", (lub do wszystkich, którzy testowali ten amplituner :)) .

Na allego głównie podają takie dane:

"• Kanały przednie 80W/ kanał x 2

• Kanał centralny 80W

• Kanały tylne 80W/ kanał x 2"

Czy moc na tych kanałach jest podana w RMS, czy czymś innym ??. Bardzo proszę o odpowiedź ;)

• 2 tygodnie później...

teraz bym bral wlasnie Pioneera 516 w tej cenie, nie wiem, moze mam jakies skrzywienie co do tej firmy, lubie dźwięk produkoany przez Pioneera i image amplitunerow (szczegolnie klasa wyzsza)

Witam. Nie kupuj nowych amplitunerow Yamaha graja słabo jesli chodzi o kino cos jest nie tak ze sceną dzwiekowa z tylu.Jak yamaha to modele lini 20. Brat kupil Y 557 kumpel 350 i to samo tylu zero a dzwiek dopiero od -20db.Co do pionka nie słyszalem zadnego.Ja posiadam Y 620 i dzwiek niesamowity.Wczoraj właczylem Hulka DTS i przy -45 nie dalo sie wytrzymac w p.21m.Najlepiej posluchaj porownaj i kup.

Pioneer 516, obecny na rynku od neidawna i w tej klasie cenowej nie do pobicia. Oprocz dzwieku wielokanalowego gra tez bdb stereo, a to jest cos.

O ampli Yamahy nie wypowiadam sie, jesli graja tak jak wsmacniacze tej firmy to jest to nie do przyjecia.

W tej klasie cenowej ciężko o coś dobrego, w stereo większość amplitunerów jest nie do przyjęcia, lepiej jest dopiero na znacznie wyższych półkach cenowych....w budżetowych ampli Yamaha górą, Pionka raczej bym nie brał, robią niezłe dvd, ale nie amplitunery....

Witam

Proponowalbym jak Azazel Denona lub Onkyo. Jak dla mnie sa duzo lepsze od pioneera. Sluchalem vsx-514 i jest kompletna porazka, zero basu, dynamiki, zero charakteru. Niestety testowalem go tylko na jednym zestawie glosnikow bez suba ale za to bardzo dlugo. Denon i Onkyo mają dobre zasilanie w przeciwienistwie do pioneera. Tak dla porownania pioneer vsx516 320W poboru, denon 1706 410W, onkyo 503 590W!!! I jak tu niby pioneer ma oddawac 100W na kanal przy 320W poboru? Denon jest prawie 100W mocniejszy (zasilanie), a onkyo prawie dwa razy mocniejszy od pioneera. Ale to tylko suche dane. Najlepiej samemu posluchac, powiem tylko ze jezeli dolozysz do denona lub onkyo nie bedziesz zawiedziony bo potrafia wiecej i lepiej.

Pozdrawaim

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.