Skocz do zawartości
IGNORED

Minima Audio - oferta !?

Kaloryfer

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie tego Pana ?Jest to guru lampowy na całą Europe Srodkową i Azję .Z nim sie robi dopiero biznesy i interesy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

• 5 lat później...

Witam Państwa serdecznie

--- > Kaloryfer

Na wstępie przepraszam za tak spóźniony wpis. Względem oferty oczywiście słuszność Pan posiada, co do częściowo nieaktualnej, aczkolwiek wówczas pracowałem dopiero nad zastąpieniem Vify z serii TC, której miejsce z powodzeniem zajęły przetworniki Peerless’a SDS. Zapewne po tym czasie już Pan wie, iż Premium Line jest w dalszym ciągu produkowane, jak i HDS, więc nie widzę powodów, dla których miałbym je zastępować innymi. A’propos Audax’a, to fakt, że nie są już produkowane nie jest jednoznaczne z tym, iż nie są dostępne. Bynajmniej na tę chwilę nie ma z nimi aż takiego problemu, jaki pozory sugerują poza wyższą ceną. Mam nadzieję, że do czasu, kiedy ktoś wznowi produkcję tych rewelacyjnych głośników ich nabywanie będzie możliwe. Czas pokaże...

W serii Monster niskotonowego Audax’a PR zastąpiłem o wiele lepszym, acz droższym subniskotonowym Peerless’m XXL S10.

Z Focal’m wysokotonowym nie ukrywam, iż był problem, ponieważ niewiele istnieje przetworników o podobnym charakterze brzmieniowym w tej klasie. Ostatecznie został zaaplikowany w Monsterach Accuton C-24 oraz w Micro C-12. Drogie, ale warte swojej ceny. Mam nadzieję, że

Pod względem niepoważnego wyglądu nieaktualnej strony posiada Pan rację, więc jedynie pozostaje mnie napisać... bez komentarza oraz, że postaramy się jak najszybciej ją uaktualnić.

Najdalej do połowy lutego powinna widnieć w całości wraz z cennikiem unijnym.

--- > Fr@ntz

Ubolewam, że klientów z poza Bydgoszczy spotkało tego typu zdarzenie. Ostatnimi czasy faktycznie bardzo dużo instalacji, czy montaży jest w terenie, co stwarza możliwości do powyższego. Co prawda na informacji zawsze widnieje tel. komórkowy, czy stacjonarny w ogólnodostępnych środkach, więc można umówić odsłuch bez najmniejszych problemów, aczkolwiek przyjezdnym już niewiele to daje. Dlatego prosiłbym o uprzednie wykonanie telefonu w celu uzgodnienia godziny, czy daty. Poza tym daje to możliwość przygotowania wcześniej systemu. Niemniej brak z odpowiednią wiedzą audio personelu, który zastąpiłby nas na czas prac w terenie jest problemem.

--- > bob* Nic mnie nie wiadomo w tej kwestii : )))

--- > foxbat

Firma wynajmująca nam serwer złapała jakiegoś wirusa i większość zawartości nie tylko nasza strona po prostu wyparowała : ) Obecna faktycznie jest... ale to naprawdę tymczasowa, więc proszę o wybaczenie i wyrozumiałość. Docelowa jest od dłuższego czasu tworzona, niemniej jeszcze troszkę.

Wszystkim dziękuję za sugestię

Pozdrawiam

Adam

Dobre

A to co było tematem pierwszego wpisu w tym temacie - nie uległo ŻADNEJ zmianie.

"oferta" oparta o głośniki nieprodukowane od 6-7 lat....

Nowości żadnej....

A w firmowym sklepie smutna kolekcja obudów pozbawionych głośników....

• 1 miesiąc później...

Mieszkam w Bydgoszczy i znam tą firmę dosyć dobrze.Od samego poczatku była niepowazna i tak traktowała swoich klientów.Liczył sie tylko zysk nic więcej.Strone internetowa robia już od lat kilku i nie moga zrobić,jest to dla mnie smieszne.Odradzam utrzymywanie kontaktów z tą firmą.

• 2 miesiące później...

Ja również miałem nieprzyjemność mieć kontakty z tym sklepem. Niestety nawet dałem się nabrać na ich kolumny, które były realizowane za kredyt (cóż kiedyś miałem mniejsze możliwości finansowe), w związku z czym wycofywanie się z oferty było jakby utrudnione. Kolumny dotarły do mnie nie dość, że z ogromnym opóźnieniem - dopiero jak zagroziłem, że ruszę do banku i zrobię awanturę, że nie dostałem sprzętu więc wycofuję się z umowy poskutkowało, to jeszcze ich wykonanie było diametralnie różne od tych oferowanych w tym ich pożal się Boże salonie. Odpuściłem, bo nie miałem siły tarmosić się z nimi, osobiście uważam, że ich "produkcja" to jedna wielka ****** * niech każdy sobie wstawi odpowiednie określenie, mi najbardziej pasuje słowo k*pa.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Skoro przykłady się mnożą to coś w tym jest.Jedynym plusem tego salonu jest dobra akustyka pomieszczenia.Nic więcej.Na pewno to czyta pan wlaściciel sklepu to może własnie nadszedł czas na jakieś drastyczne zmiany.

• 2 lata później...

zajrzalem tu ponownie, po

Skoro przykłady się mnożą to coś w tym jest.Jedynym plusem tego salonu jest dobra akustyka pomieszczenia.Nic więcej.Na pewno to czyta pan wlaściciel sklepu to może własnie nadszedł czas na jakieś drastyczne zmiany.

looknalem tu ponownie i chyba odgrzeje temat, ale pozwole sobie sie nie zgodzic z twoim stwierdzeniem, ze akustyka w tym salonie jest dobra, zreszta nigdy nie byla. bylem tam niedawno, nic sie tam od kilku lat nie zmienilo. dziwi mnie jak to wszystko funkcjonuje. ale niech zostanie to slodka tajemnica wlasciciela.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

przeglądałem ostatnio stronę firmową bydgoskiego producenta kolumn Minima Audio http:// www.minimaaudio.pl

co mnie zaciekawiło:

-seria Basic - oparta o głośniki Vifa TC - głośniki nieprodukowane

-seria Eliksir głośniki Peerless HDS - nieprodukowane

- seria Talisman głośniki Audax nieprodukowane od prawie 2 lat !!

-seria Monster głośniki Audax i Focal - nieprodukowane

Excel wysokotonowa Vifa PL nieprodukowana

zapowiadane modele

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie widać

na brakujące zdjęcia czekamy też jakoś 2 lata

Panowie z Minima Audio może jakaś aktualizacja strony bo to wygląda niepoważnie

Jestem z Bydgoszczy i taka tragedia trwa od dobrych paru lat.Traktowanie klienta katastrofalne np.kupno i wlutowanie głośnika wysokotonowego,którego cena wynosiła około 200 zł w "ich salonie" wynosiła 500 zł.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.