Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

cd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10243-100006921 1219918937_thumb.jpg

post-10243-100006922 1219918937_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100006918 1219919035_thumb.jpg

post-10243-100006919 1219919035_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Haaaa

Dawno mnie tutaj nie było ale jak powracać to wielkim stylu :)))) No powiem szczerze Prezes....... kawał! pięknie grającego "mebla" sobie kupiłeś Bardzo przyjemna ekspresyjna czysta a zarazem nie męcząca barwa. Choć słuchaliśmy dosyć sporo i z rożnym natężeniem nie odczułem zmęczenia tym dźwiękiem. Piękne od strony wizualnej i od dźwiękowej. Z wrażenia wyrwało mnie z butów i skarpetek - tak grało !!

Mam nadzieję że Tym kameralnym spotkaniem zaczniemy nasze Mazurskie spotkania odsłuchowe chętnych posłuchania i przedstawienia swoich produktów zapraszamy!!

Kolumny zakupiłem znając brzmienie niższego modelu tj 6311. Na tyle mi ono przypadło do gustu,że wyższy model kupiłem praktycznie bez słuchania. Przesiadka z AA Hyperion III s ukazała ogromną różnice w jakości brzmienia. Wszystkie aspekty dżwięku uległy zdecydowanej poprawie, a rzede wszystkim barwy. Wysokie tony zaczęły błyszczeć, średnica pokazała swą klasę na żeńskich wokalach, bas potafi zejść baaaardzo głęboko. Odtworzenie fortepianu z płyty Leszka Możdżera "Piano" kolega Bemol określił jako spektakularne. Kolumny grają bardzo detalicznie, ale nie męczą rozjaśnioną górą. Są to kolumy raczej do dużych pomieszczeń. Moje 25 mkw to absolutne minimum. Paczki potrzebują wokół siebie dużo miejsca, wtedy poprawia się przestrzeń. Przy dosunięciu do tylnej ściany, basu może być w nadmiarze. Myśle, że dobrze pasują do lampy. Na Audioshow Ushery zestawiano z Prima Luną i było to węcz synergiczne zestawienie. U mnie gra to ze wzmacniaczem dzielonym ( lampowe pre i tranzystorowa końcówka Vincenta ). Wiadomo, że każdy chwali swój system ale powiem króko, że słuchałem w życiu wiele różnych systemów, czasem za 100 i więcej tysięcy złotych i niewiele razy słyszałem coś lepszego. Do tego dochodzi wysoki współczynnik WAF, bo głośniki wyglądają wręcz zniewalająco. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam mam nadzieję we wrześniu do Giżycka na prezentację przygotowaną przez nasze Stowarzyszenie.

Przyjemnie było spotkać sie po dłuzszej przerwie.Ushery to potężne paczki i takim też grają dżwiękiem,

mocno nasyconym,gorącym,namacalnym.Te kolumny to zaprzeczenie suchości i beznamiętności w przekazie muzyki.Stereo i przestrzeń dobre,ale bez przejrzystości i precyzji dobrego monitora.Nawet przy dużych poziomach głośności dżwięk pozostawał czytelny,bez krzykliwości czy wyostrzenia.

Bardzo dobre kolumny,dające masę frajdy ich właścicielowi.

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów ! Mamy problem związany z kolejnym spotkaniem. Na wystosowane zaproszenia odpowiedziała jedynie firma ESA, pozostałe milczą jak zaklęte. Chyba polscy producenci wolą zapłacić za reklamę niż przyjechać do gościnnego Giżycka i trochę się pogimnastykować. Prezentacja ESY jeżeli dojdzie wogóle do skutku to raczej w późniejszym terminie. Może macie inny pomysł na spotkanie ? Kiedyś padła propozycja przesłuchania kilku dostępnych w oklicy monitorów.

Nie "kilku", tylko vintage Tannoy z koncentrykiem HPD 10'' w porównaniu do wspólczesnych Harbeth oraz Sonus Faber (SF za 13.000 zł w sklepie).

Ale Tannoy został sprzedany i ktoś za ułamek wspomnianej ceny ma dżwięk kilka razy lepszy.

Prezes brak odpowiedzi można troszkę tłumaczyć też "sezonem ogórkowym" wakacje dla niektórych osób się jeszcze nie skończyły a walka o klienta dopiero się zacznie :) Jesień ima to idealne momenty do prezentacji swojego dorobku oraz do sprzedaży więc nie denerwowałbym się na zaś.

Ale nie zmienia to faktu że Mazurskie odsłuchy czas zacząć :)

• 2 miesiące później...

Witam,

Jakoś nic się nie dzieje, to ja mam ciekawostkową propozycję.

Jest taka firma, która wzbudza na forum wiele kontrowersji. Chodzi o WLM.

A konkretnie tym razem mam na myśli własną amatorską konstrukcję trójdrożną podłogową wykonaną na głośnikach z tańszych modeli tej firmy. Całość jest zrobiona bardzo ekonomicznie i koszt całkowity mieści się w granicach 1200 zł. Chodziło mi po głowie, więc zrobiłem.

Jeśli byłoby ok. 8 osób zainteresowanych odsłuchem, to możnaby zebrać się w Giżycku. Proszę wtedy o konkretne wpisy z propozycją terminu sobotnio-niedzielnego w tym wątku.

Jeśli nie w takim większym wydaniu, to nie ma problemu z odsłuchem u mnie - do kontaktu pozostaje PW.

Kwestia porównania z innymi kolumnami, w dowolnej cenie, jak najbardziej jest otwarta. Jednak przy domowym odsłuchu w kwestii porównania wchodzi w grę tylko przyniesienie i zestawienie obok kompletnego odrębnego systemu.

Pozdrawiam.

Ty, to jesteś zawodnik...

Jak mogłeś w moim temacie rozmawiać przedwczoraj, skoro wpis umieściłem ok. godziny temu.

Czy to taka wprawka przed napisaniem pochwalnej recenzji? Nie o to chodzi :-)

Jak będzie jeszcze jakieś dalsze zainteresowanie, to wkleję fotę. Bo to jest swego rodzaju kuriozum, te moje kolumny. Ale jak zagram...

Elektronika mile widziana, bo ja zabieram tylko zestaw głośnikowy (nie twierdzę, że tylko 2 kolumny). Ale kable muszą być ciepłe i grać płynnie - np. srebro odpada. No i dodam, że bardzo bym liczył na Accuphase bemola. To by pięknie załatwiło temat wzmacniacza.

"WLM" powiedzą Ci o nich prawdę, że być może są do... pupy.

A na serio, to w tym wypadku kable nie są istotnym problemem. Mogą być każde.

Tak samo cd.

Właśnie chodzi o to, że bym chętnie pokazał, iż na naprawdę tanim źródle i kablach może grać muzyka.

Co innego wzmacniacz, ale tu nie chodzi tylko o jego bezwzględna jakość, bo wtedy musiałaby być do kompletu lampa. Jak wiadomo powszechnie jakieś pokrętła oszukańcze być muszą. A Accu ma nawet 3.

PS. A kto to jest Wojciech?

Kurcze, trochę czasu juz jestem czytelnikiem tego forum...i dopiero dowiedziałem się o spotkaniach jakie mają miejsce pod moim nosem. Jest mi wstyd, ze nie wiedziałem o istnieniu tak zacnego Stowarzyszenia. Jako giżyczczanin i początkujący audiofil chętnie pojawię się na następnym spotkaniu.

a kiedy w ogole planowane jest nastepne spotkanie? Ja jestem z Olsztyna i chetnie bym wzial udzial ale niestety nie naleze do stowarzyszenia, chetnie zabiore ze soba swoje zabawki na porównania...

Wygląda na to, że zainteresowanie spotkaniem jest. Przy okazji objawiły się nowe osoby, zatem już było warto skrobnąć te kilka słów.

Chyba też nadszedł czas na zdjęcie głównego bohatera...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny są tak znakomite, że gdy grają potrafią poruszyć nie tylko słuchaczy, ale nawet same siebie, he, he. Kolce to byłby wypas - to są gwoździe, bo w podstawie jest b-r i wymaga odsunięcia od podłoża.

Chyba lepiej nie będę więcej opisywał "wyjątkowości" mego dzieła, bo to nie będzie z korzyścią dla nich. Warto tylko zauważyć, że to nie jest klon żadnego modelu, ale moja twórcza wariacja. No i to, że w zaciemnionym pokoju słucha się najlepiej - nawet najpiękniejszych skrzynek.

Byłbym szczęśliwy, gdyby dzięki temu wątkowi skontaktował się ze mną ktoś z okolicy, kto ma chociaż blade pojęcie o zrobieniu zwrotnicy (a może nawet podstawowej analizie parametrów lub pomiarach kolumny).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.