Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby nie było wiecej chetnych na spotkanie????chyba nie wszyscy beda od muzyki odpoczywac;)??

poniewaz nie bedzie mnie na forum do srody wiec w "o mnie" podaje nr tel w razie gdyby sie ktos zdecydowal w ostatniej chwili

Mag

• Redaktorzy

mag99 - nie martw się jak pogoda będzie taka jak zapowiadają to kilka osób po przemoczeniu dupska na łajbie na pewno wpadnie na odsłuch i grzańca ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 4 Maj 2006, 12:20

>No i posłuchali a wrażeń i fotek nie ma ;(

wszystko bedzie, jak dla mnie odsluch ma dwa etapy, pierwszy mam za soba teraz bezposrednia konfrontacja z Hiperionami w mniejszym pomieszczeniu, niestety okazalo sie ze pomiwszczenie w ktorym sluchalismy bylo chyba za duze stad ocena moze byc krzywdzaca...ale fotki jakobs moze juz wrzucic

Co do warażeń to oczywiście że są dla mnie jedyna rzecz jakiej było za mało to bas a po za tym kolumny graja bardzo przyjemną i szczegółową góra, bardzo ciepła i również przyjemna dla ucha średnica. Jak już wcześniej napisałem jedyny mankament to brak basu ale myślę że pomieszczenie mogło zrobić swoje.

Kolumny grały z końcówką Vincenta, CD Marantz 63 SE i pre lampowym (DIY), kabelków dużo różnych :))))

no i fotki......

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

coś nie moge wysłać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sorki zapomniałem o fotce......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na wstępie to chciałbym podziękować Panu Erykowi za udostępnienie kolumn do odsłuchu. Pełna piątka za operatywność i podejście do klienta. Polecam wszystkim którzy będą chcieli z tym Panem współpracować.

Duży ukłon również w kierunku Mag99, chłop musiał znosić moje telefony przez jakiś czas a potem gdyby nie jego zaangażowanie i poświęcenie to kolumny nie przyjechałyby do Węgorzewa.

Dość podlizywania się teraz kilka słów na temat kolumn Pana Eryka NUVO.

Kolumny prezentują się ładnie, do zestawu Pan Eryk udostępnił firmowe standy. Jest to widoczne na zdjęciach.

Na temat wykończenia nie wypowiadam się, bo był to egzemplarz, który Pan Eryk udostępnia do testów. Fornir trochę popękał, ale z dalszej odległości nie było to widoczne.

Mieliśmy dwa zestawienia elektroniki. Pierwsze to preamp lampowy DIY i końcówkę mocy Vincenta - (tu podziękowania dla Krzysztofa). Drugi to robota Jakobsa Gainclon, Marantz CD63SE jako napęd dla płyt przywieziony prze Mag99. Okablowanie dostarczył Mag99 – dużo różnego.

Tak na szybko to tak jak u kolegów góra i środek dla mnie w porządku. Wysokie tony ze wstęgi bardzo przyjemnie i miłe dla ucha, nic nie drażni receptorów słuchu, nie ma efektu „krwi z uszu”. Środek też bardzo fajny, wokale w utworach bardzo realistycznie odwzorowane. Jedyny minus to trochę przymało basu. Nie to że nie było go wcale, ale w niektórych nagraniach zdaniem całego grona słuchaczy i słuchaczek było ciut przymało. Bas nie były tak sprężysty i zwarty trochę się gubił, był trochę „kartonowy”. Ten bas to chyba wina tego pomieszczenia, trochę za obszerne bo ok. 25m2 m2. Pomieszczenie było chyba nie odpowiednie do tego odsłuch i tak jak Mag99 i Jakobs sądzę że recenzja byłaby krzywdząca dla Pana Eryka.

Mag99 zabrał je do siebie i przetestuje je w mniejszym pomieszczeniu i myślę że wtedy będzie wiadomo czy to wina pomieszczenia, czy po prostu ... .

Pozdrawiam

LOK

I jeszcze GC jakobsa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I końcówka Krzyśka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiec moge dodac teraz troche od siebie...

Pierwszy raz slyszalem wstege, gra bardzo przyjemnie, zgodze sie z poprzednikami moimi, ze bas jest uszczyplony, ale zeby nie odebral ktos tego mylnie, kolumny nadaja sie do pomieszczenia do 20m2, zagralo to wrecz zupelnie inaczej niz na "moim ranczo" na Mazurach;))) bas nie jest slabszy tylko krotki, punktowy i bardzo szybki...wiec pojecie moze byc mylne mowiac ze jest go mniej, to jest po prostu inna szkola...tu pozostaje kwestia co kto lubi, jak graja Hiperiony sporo osob wie, wiec w porownaniu do nich bylo go mniej...ogolnie wrazenie pozytywne, kolumny warte przesluchania

dolaczam sie do podziekowan dla Pana Eryka...solidna firma, profesjonalne podejscie i bardzo sympatyczna atmosfera

Mag

• 2 tygodnie później...

Witam Wszystkich

Pragnę poinformować, że w dniu 27-05-2006 r. o godzinie 14 00 w Giżycku odbędzie się długo oczekiwane spotkanie połączone z prezentacja wyrobów firm:

- Audio Academy z Łodzi

- Sonus Oliva z Gdańska

W przypadku Audio Academy będą to kolumny TETHYS II, ENCELADUS, HELENE. Pan Michał obiecał ponadto zabrać trochę Swojej elektroniki i okablowania.

Zaprzyjaźniona firma Sonus Oliva w osobie Pana Andrzeja pojawi się na spotkaniu z wszelkiego rodzaju kablami (interkonekty i głośnikowe) dostępnymi w ofercie firmy.

Spotkanie zostało zorganizowane przez świeżo ukonstytuowane Mazurskie Stowarzyszenie Audiofila i Melomana z siedzibą w Giżycku.

Jest to spotkanie otwarte, więc obecność wszystkich miłośników muzy i sprzętu audio z terenu Mazur jest obowiązkowa.

W sprawach dotyczących spotkania proszę o kontakt na numery tel. 501754265 lub 602721324.

Pozdrawiam

GOLDENLOK

>goldenlok

Mam pytanie odnośnie ustawienia kolumn. Zauważyłem na fotce, ze masz tak samo ustawione jak u mnie. Sofa pomiędzy a na górze "ustroje tłumiące" (podgłówki) słucham u siebie na identycznie ustawionym sprzęcie. Zastanawiam się jednak czy nie wywalić tej sofy i postawić w jej miejsce sprzęt. Próbowałeś może u siebie słuchać bez sofy między kolumnami (mam podstawkowce). Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.