Skocz do zawartości
IGNORED

...słuchawki...słuchawki...słuchawki...

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczołem od tematu z Philipsami...i to był błąd :)

O 890-tkach ludzie juz pisza legendy a dla mnie to zwykły palstikowy badziew do komputera...nierozumiem czym sie tak zachwycają.

Pochodziłem, posłuchałem i mam problem bo niewiem co wybrac... niestety w moim smutnym jak piz.. mieście nie ma sklepu z słuchawkami....w Media jakiś badziew a w salonach audio jedynie Koss 40 - które wogóle mi sie niepodobają...są za ciemne-może i szczegółowe i niemęczące ale grają zdecydowanie za ciemno-za mało w nich życia :)

....kolejnym modelem który udało mi sie posłuchac były Sennheiser HD 457 - i tutaj było znacznie lepiej...może wyglad nie powala ale za to grają jasno,szczegółowo i z wigorem...bardzo podoba mi sie ich dźwięk i będę szukał czegos w tym kierunku...zastanawiam sie nad modelem HD 477 -- ale gdzieś ktos palnol ze podobno sa mniej dynamiczne od 457 ....hmmm nie bardzo rozumiem jego zdanie bo w sumie to wyższy model wiec teoretycznie powinien grac lepiej...ja niestety nie mam gdzie posłuchac 477 - wiec mam prośbe - napiszcie cos na ich temat....

Chodzą mi po głowie jeszcze słuchawki Technics RP-F800 ale te to juz wogóle nie mam pojęcia jak grają - słuchał ich ktos z was??

No i mam do kupienia za dobre pieniądze starsze Sennheiser HD 520 - tez ich nie słyszałem i niewiem czy warto je kupic.

Są jeszcze Beyerdynamic DTX 700 i SENNHEISER HD 570.

....Co mi doradzicie z tych które wymieniłem??

Ważne jest dla mnie detaliczne i jasne brzmienie z dobrą dynamiką.

Moze nie doradze, ale raczej odradze owe HD 570( to były moje pierwsze sluchawki),brzmienie owszem jasne i detaliczne,ale z dynamika nieco gorzej,a co mnie najbardziej w nich drazniło to ciagłe wrazenie ze jestem oddzielony od muzyki. Mówiac krótko nie sa to nazbyt otwarte w brzmieniu słuchawki,konczyło sie to tym ze wciaz i wciaz podgłasniałem,co do niczego nie prowadziło...

DTX 700 nie sa specjalnie jasne,ale dla mnie najfajniejsze z wymienionych powyzej,kwestia gustu.

ps.Jak juz musi byc jasno i detalicznie,a zarazem dynamicznie to najpredzej polece hd 590.

Może będę nieoryginalny, ale naprawdę Tonsile Sd426 grają dobrze. Sądzę, że balans tonalny i barwa brzmienia w tej cenie (kupiłem za 160 zł) jest nie do pobicia przez konkurencję. Jak odsłuchiwałem różne modele w MM to dopiere modele w cenach 400 zł były porównywalne barwą dźwięku z Tonsilami, których brzmienie bardzo dobrze znam (najbardziej podobały mi się Senheiser HD650 - żonie zresztą też, ale cena). Jeśli chodzi o Technicsa to wiem, że brzmi ostro i jak ktoś lubi taki rodzaj prezentacji to mu się spodobają (mam na myśli RP-F500 i jakiś o połowę tańszy od niego model, który miałem).

Ja mam obecnie HD 457. Przy podłączeniu do SB live graja bardzo fajnie. dzwiek przestrzenny i całkiem szczegółowy. Przy podłączaniu do wszelkiego rodzaju przenośnych odtwarzaczy rowniez czuc sporą różnice. Czasem szwedam sie z Ipodem. Do cenu 150zl to chyba jedna z lepszych ofert. Szczegolnie biorąc pod uwage ciepłe brzmienie.

Noru >>

nie wiem z czym słuchałeś UR-40, ale mam te słuchawki od ok. roku i Twój opis zupełnie się nie pokrywa z charakterem brzmienia tych słuchawek. Są zdecydowanie rozjaśnione z krótkim basem! To naprawdę bardzo dobre słuchawki, a w cenie z allegro to już super...

Może były niewygrzane, ale akurat KOSSy nie wiele się zmieniają po wygrzewce. Stawiałbym raczej na sprzęt towarzyszący.

HD457 - dobre i niedrogie, nie męczą przy długim słuchaniu. Jakiś rok temmu kupiłem je w kołchozie MM, przesłuchałem wtedy wszystko co mieli i wybór padł na nie, nic ciekawszego nie znalazłem. Jeśli chcesz naprawdę dobre słuchawki, to moim zdaniem tylko Bayerdynamic 770 lub 990, z racji studiów miałem kiedyś okazję posłuchać całej gamy ich wyrobów. Te modele istnieja na rynku jakies 10 lat, dźwięk jest powalający. Osobiscie skłaniam się ku 770 ale 990 są z kolei mniej męczące przy dłuższym odsłuchu. Za jakiś czas przyjdzie w końcu kupić, ta myśl dojrzewa we mnie juz czas jakiś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.