Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy CD - opinie

Cooger

Rekomendowane odpowiedzi

diody w zasilaczu

wywalenie mute

kondensatory wyjściowe

opampy

kondensatory(w zależności od preferencji)

Dobrze też wywalić oryginalne smd rezystory wyjściowe i podać sygnał z OPA na dobry kondensator(u mnie ruski olejak) i z tamtąd rezystorem(np Elpod, Bayschlang) bezpośrednio na RCA. Jest o tuningu dużo na forum.

Tuning najlepiej robić samemu, bo to co sie podoba jednemu nie musi innym.

• Redaktorzy

a nie lepiej zastosować leciwy odtwarzacz oparty na CDM 1,2 czy 4 jako napęd i podpiąć do niego DACa?

Na allegro często pojawiają się chińskie NOS DACi (sprzedawał je z tego co pamiętam hornet - LITE DAC - AH itp) za ok 1000zł, można też trafić np. Musical Fidelity X-DAC w podobnej cenie. W chwili obecnej jest jeszcze aukcja jakiegoś Denona DA-500 ,a le nigdy nie miałem z nim bliższego kontaktu i trudno cokolwiek na jego temat powiedzieć.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

jako okazję można było uznać aukcję DAC Audio Alchemy Dac in the box (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

"I am an audiophile"

1000 to trochę za dużo, chodzi mi o raczej o tuning niewielkim kosztem. Kwestia jest taka co lepiej tuningować: mojego CD technics slpg590 czy lepiej do tuningu zakupić coś innego (philips, denon,...)?

• Redaktorzy

chyba lepiej kupić Philipsa/Marantza. Dla mnie Denony dyskredytuje kultura (a raczej jej brak) pracy napędu -mówię o starszych modelach do co najmniej 735 i niżej. 1500AE i dalej w górę to zupełnie inna bajka (i ceny)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz- podzielając wiele poglądów, mam małe "ale" do części jednej wypowiedzi - mianowicie cieżko coś dostać z cdm1 w rozsądnej cenie i żeby jeszcze miało do tego wyjście cyfrowe do dac`a. Ale roszta spstrzeżeń jest ok :).

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• 3 tygodnie później...

jaki jest laser w marantz cd 50??? tzn ile kosztuje:) zastanawiam sie nad tym cd (mam teraz technics sl-pg590) i nie wiem czy zagra lepiej:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

CDM4/19

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.