Skocz do zawartości
IGNORED

Creek a može Accuphase

Treponema

Rekomendowane odpowiedzi

Broda

Z Eposami i Shearnem grało Destiny - i to całkiem fajnie. Accu na AS04 grało w zestawie - kolumn nie pamiętam, za to pamiętam nagranie: "Traviata" z Pavarottim i Studer. Nagranie nowoczesne(lata 90-te) ale dla DG, więc może jakość rejestracji też odgrywała swoją rolę. Tak wyeksponowane sybilanty trudno było usłyszeć nawet w obciach-popie z lat 80-tych.

• 2 tygodnie później...

>dzarro

W kwestii formalnej : o ile pamięć mnie nie myli Accuphase miał na przedostatnim A.S jedynie prezentację statyczną.

Można go było jedynie obejrzeć. W pokoju Lazura grały zupełnie inne klocki. Wiem coś o tym bo miałem ochotę ich posłuchać ale uzyskałem odpowiedż że nie mogą uzyskać właściwego efektu z S.F. Guarnieri w tamtej akustyce. W efekcie puszczali grał inny zestaw.

Możliwe, że tak było. Wszedłem tam na chwilę, usłyszałem kiepsko brzmiące głosy Pavarottiego i S-ki, zobaczyłem piramidę Accuphase'ów, postałem przez chwilę i wyszedłem. To wyjaśnia rozbieżności w ocenach oraz potierdza tezę, że wrażenia z wystaw są niezbyt miarodajne. Trochę wyrwałem się przed szereg. Jeśli fani Accu czują się "urażeni", to przepraszam.

Broda

Nie wiem, czy jakikolwiek zestaw można "skrzywdzić", nawet jeśli tak, to zestaw raczej tego nie poczuje. Z właścicielami może być gorzej, w każdym razie, jeśli komuś do szczęścia potrzebna jest opinia innych.

Piotrek608------"Wydaje mi sie ze cena za 211 maks 7000zł za 212 góra 8000 bo to nowszy cd"(wzmacniacz).

To stanowczo za dużo,najnowszy odpowiednik jest w cenniku bodajże za 9500.

Oczywiście przy kupnie, z tej ceny zapewne można coś nie coś stargować.

W tej sytuacji uważam,że do 5500 za obydwa wymienione modele to jest cena max.

Zresztą czasami pojawiają się 205,206ki i ceny nie przekraczają 2500.Sądzę,że nie są dużo gorsze od tych współczesnych ,a nawet istnieje możliwość,że są lepsze (a kto to zresztą wie ? ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.