Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj pierwszy raz nim wyjechałem,bo już jest u mnie i jedno co się potwierdza to jednak te dziwne odgłosy z amortyzatora,jak jest ustawiony na max. twardość to praktycznie tego nie ma,ale coś z nim jest nie tak.

Mam pytanie:

Bardzo głośno przeskakuje łańcuch podczas przełączania, czy to może być wina łańcucha?

(Shimano eight speed),taki jest w opisie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Mam pytanie:

Proponuję sprawdzić czy masz w dobrym stanie linkę do przerzutki, czasem się zdarza że gdzieś jest zagięta i przerzutka nie pracuje tak szybko jak powinna.

>dobre bo chińskie

czy chińskie to nie wiem, być może, rower jest hamerykański.

linka nie jest zagięta, jeżdżę na nim pierwszy sezon,kupiłem go w październiku,

jedynie co, to to, że linka jest poprowadzona dolnym widelcem i podgięta do góry,

jak widać na zdjęciu, jedynie co, to dać dłuższy odcinek pancerza, to wygięcie będzie łagodniejsze,

smarowałem już kilka razy i też nie pomaga, teraz przy przełączaniu po prostu nie naciskam

na pedały...

Rower poskładany-tak wyszło:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

soso, 7 Cze 2009, 11:06

>jak wyregulowac tradycyjna tylna przerzutke shimano sis - 7 zebatek - macie jakis link? Calos to

>operacja na 2 srobkach

>

>pzdrw

>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

06 czerwca 2009

ŚWIĘTO WROCŁAWSKIEGO ROWERZYSTY 14 czerwca, pl. Solny 11:00

Z wielką przyjemnością zapraszamy wszystkich zroweryzowanych na Święto Wrocławskiego Rowerzysty, 14 czerwca (niedziela). Start o godzinie 11:00 na pl. Solnym.

Święto Wrocławskiego Rowerzysty to impreza masowa, której ideą przewodnią jest promowanie miasta przyjaznego ludziom, gdzie można oddychać czystym powietrzem, bezpiecznie, szybko i ekologicznie poruszać się z miejsca na miejsce na rowerze oraz aktywnie odpoczywać, czerpiąc radość i zdrowie z obcowania z czystym, naturalnym środowiskiem.

UWAGA! KONKURS!!!

Dla najbardziej odlotowo przebranej rodzinki mamy nagrodę w postaci kompletu rowerów FELT ufundowanych przez Centrum Rowerowe Harfa Harryson Robotnicza 52a!

Święto Wrocławskiego Rowerzysty jest nawiązaniem do odbywającego się w poprzednich latach w naszym mieście ogólnopolskiego Dnia Bez Samochodu. Impreza ta, przypadająca w pierwszy weekend czerwca jest obchodzona z okazji Światowego Dnia Ochrony Środowiska. Owo święto ma charakter pro-rowerowy zresztą nie tylko w naszym kraju - co roku w Berlinie odbywa się w tym czasie największa na świecie demonstracja rowerowa Sternfahrt. W tym roku, z uwagi na gorączkę wyborczą, zarówno w Krakowie, Gdańsku i Wrocławiu imprezy rowerowe zostały przesunięte na kolejny weekend.

Program imprezy 14.06.2009

11:00 pl. Solny – zbiórka

11:00 - 11:30 Powitanie przez organizatorów i gospodarzy miasta. Krótkie wystąpienia gości. Przejazd wokół Ratusza. Start peletonu.

11:45 – 13:30 Wielki Przejazd Rowerowy głównymi ulicami miasta

13:30 - 16:00 Bajk-piknik na Wzgórzu Andersa. W programie między innymi:

Konkursy z nagrodami: do wygrania rowery FELT dla najbardziej odlotowo przebranej rodzinki rowerowej, a także wejściówki do Wrocławskiego Parku Wodnego, akcesoria rowerowe i inne;

Debata „Powiedz co Cię boli jako rowerzystę” - czyli sto pytań do wrocławskiego oficera rowerowego Daniela Chojnackiego;

Akcja „Nie daj się złodziejom” - bezpłatne znakowanie rowerów przez Policję;

Darmowy poczęstunek ekologiczny i wegetariański;

Pokazy trailu - akrobacji rowerowych;

Pokazy jazdy na tall-bike, czyli rowerach wysokich;

Malowanie twarzy - nie tylko dla najmłodszych

Impreza organizowana jest przez Wrocławską Inicjatywę Rowerową pod patronatem Gminy Wrocław, w partnerstwie z Wrocławskim Parkiem Wodnym i Dolnośląską Fundacją Ekorozwoju.

Kontakt z organizatorami:

Radek Lesisz r.lesisz AT eko.org.pl

Marcin Korzonek mjk AT korzonek.info

Cezary Grochowski cezary AT eko.org.pl

Tel/Fax: (071) 343 08 49

Białoskórnicza 26, 50-134 Wrocław

Dżingiel radiowy mp3 [Posłuchaj]

Organizator: Wrocławska Inicjatywa Rowerowa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rrzetestowałem różne polożenia sztycy i na takim poziomie najmniej męczą mi sie nogi.Dal przykładu na stronie 26 tego watku wkleiłem fotke CUBE-a z bardzo podobnym układem - kierownica /siodło.Specjalnie zaznaczyłem ze stosuje to na podjazdach-jeśli zjeżdżam w dół siedzenie opuszczam maksymalnie ponizej poziomu kierownicy-to przeciez normalne.

mjuzik, 7 Cze 2009, 17:56

>Wiecie może coś na temat rowerka Giant Boulder? Dobre to to? :)

kiedyś jakieś 10 lat temu chciałem sobie takie coś kupić. wołali za to okolo 2000zł nie kupiłem. ale rower nie był taki zły. od niego zaczynały się jako takie rowerki MTB. napisz tylko do czego ten rower potrzebujesz. Ferrari to ponoć fajne i dobre autka ale do jazdy w trudnym terenie się nie nadają, jak również terenówki do F1

>Wiecie może coś na temat rowerka Giant Boulder? Dobre to to? :)

Mam takowy już parę ładnych lat no i jest niezawodny, do jazdy po lesie w sam raz a na dłuższe trasy to nie bo ręce i kręgosłup boli

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

wa-lo-dia, 7 Cze 2009, 11:24

>soso, 7 Cze 2009, 11:06

>

>>jak wyregulowac tradycyjna tylna przerzutke shimano sis - 7 zebatek - macie jakis link? Calos to

>>operacja na 2 srobkach

>>

>>pzdrw

>>

>

>

>

Ukryta Zawartość

Dzieki - 10 minut i jest cacy :)

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

>Ucywilizowany

Nie mam sprecyzowanych oczekiwań wobec roweru. Poprostu ma sie na nim wygodnie jeździć, zarówno po mieście (mieszkam w Krk) - dojechac do pracy, szkoły itp, a i żeby na wycieczkę gdzieś za miasto sie nadał. A pytam bo kolega ma na zbyciu akurat coś w tym stylu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wybrałem sie kiedyś na nim na wycieczkę (jakieś 35km, asfalt, bruk, leśne ścieżki) i bardzo miło się jechało. Za jaką kasę warto kupić takie coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedam rowerek Mongoose nx8.3 Stan techniczny bdb. Nowy napęd osprzęd XT, LX.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może coś takiego?... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę taką alternatywę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...a jak...?

...co tam do tej ramy założyłeś?

Wiec tak-rama jak wiadomo GT Karakoram 20" Cr-Mo, cały osprzet(maszynka tył/przód,v-breaki,manetki DualControl,łancuch)to wszystko nowe modele LX-a , koła to równiez shimano (28 szprych),amor przód to RST Omega(100mm) z blokadą skoku,koryb-Truvativ.To chyba tyle-mysle ze do rekreacyjnej jazdy jaka preferuje tzn 60% asfalt i 40% teren to wystarczająca maszyna.W najblizszym czasie planuje zmienic jeszcze opony na jakies przyzwoite .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.