Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 minutes ago, xajas said:

Czyli rower

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale w bejsmencie. Juz zaczynam miec troche dosc jak zreszta zawsze o tej porze roku. Ale z drugiej strony narty na ten weekend sie fajnie zapowiadaja wiec nie ma co narzekac!

Ukryta Zawartość

25 minut temu, Szkice napisał:

Mam w planach dwu - trzy dniowa wycieczkę przez Czorsztyn i dolinę Chochołowską a potem przez jezioro na Słowacji - zobaczymy vo z tego wyjdzie 

Nigdy nie próbowałem przez jezioro, ale chyba nic z tego nie wyjdzie.

Zabawek ciąg dalszy - kupiłem sobie GoPro 11 😉 Drogie ale stabilizacja super. Chory jestem ale musiałem spróbować chociaż koło domu. Poniżej przykład - kamera na kierownicy!

nagrywamy.com

No, jakość jest super, niestety mam za wolny internet żeby zobaczyć 4K 😕 Kiedyś też nagrałem kamerą Gopro z kierownicy, był to jakiś starszy model, jakość można zobaczyć tutaj, przepaść:

Edytowane przez Piotr_1

Może po śmierci będzie też możliwość powspominać?? Wtedy byłaby możliwość za życia zająć się życiem. Można od kogoś pożyczyć lub wypożyczyć taką kamerę na 2tyg. Ja tak zrobiłem, pobawiłem się i mi się znudziło. Niedługo nie posiadając kamery będzie się kimś wyjątkowym.

Zabawek ciąg dalszy - kupiłem sobie GoPro 11  Drogie ale stabilizacja super. Chory jestem ale musiałem spróbować chociaż koło domu. Poniżej przykład - kamera na kierownicy!

Ja mam ta starsza i spedzilem wiele czasu na porownywaniu roznych konfiguracji (rozdzielczosc, FPS, korekcja naswietlenia, ogniskowa/zoom, itd)

I naprawde warto, bo w zaleznosci od sytuacji (w lesie, na sloncu,..) i mocowania (sztywne na kierownicy, tlumione na chelmie,…) rozne setupy byly optymalne

Lubie tutoriale tego goscia

A najbardziej podoba mi sie sterowanie glosem.
Nie musze zdejmowac rekawiczek, nie musze zakladac okularow,…

Jedyny mankament, to ekstremalne zuzycie akumulatorow,

Ta dobra stabilizacja obrazu zzera duzo mocy obliczeniowej (czyli akumulatory). Zawsze mam ze soba kilka na zapas i wielka ladowarke (na 3 akumulatory)

Może po śmierci będzie też możliwość powspominać?? Wtedy byłaby możliwość za życia zająć się życiem. Można od kogoś pożyczyć lub wypożyczyć taką kamerę na 2tyg. Ja tak zrobiłem, pobawiłem się i mi się znudziło. Niedługo nie posiadając kamery będzie się kimś wyjątkowym.

Kamery mają wszyscy w smartfonach, tak więc wszyscy jesteśmy kimś.

Taki już świat jest, konsumpcjonizm.

Ukryta Zawartość

Coś nie załadowało zdjęcia.

Hamulce przeserwisowane, nowy olej.

2fece26505c6690f5f2a95cc9c933d60.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze mieszkasz w górskim raju rowerowym.

Ukryta Zawartość

Teraz, GB napisał:

Kurcze mieszkasz w górskim raju rowerowym.

Zbyt często nie korzystam z gór. Ale lubię takie wypady, dużo frajdy jest i kondycje można sprawdzić 

W dniu 23.02.2023 o 15:30, xajas napisał:

Ja mam ta starsza i spedzilem wiele czasu na porownywaniu roznych konfiguracji (rozdzielczosc, FPS, korekcja naswietlenia, ogniskowa/zoom, itd)

I naprawde warto, bo w zaleznosci od sytuacji (w lesie, na sloncu,..) i mocowania (sztywne na kierownicy, tlumione na chelmie,…) rozne setupy byly optymalne

Ciekawy wątek. Od dobrych kilku lat używam Sony HDR-AZ1, rozdzielczość full HD i sprawuje się znakomicie w filmowaniu jazd rowerowych , narciarskich i nurkowaniu w Chorwacji. Testowałem na kierownicy , kasku i najlepiej działa ostatnia opcja - rodzaj kupionego w Chinach napierśnika z elastycznych pasków. Tu ostatni przykład, wprawdzie nie rowerowy , ale narciarskiego zakładał nie będę . Różnice na korzyść tej GO Pro  pewnie wyszłyby na ekranie 50 calowym , ale na komputerowym i jakość i stabilizacja są zadowalające. Tu link 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, xajas napisał:

Teraz mozna.

Rozdzielczosc dobra, ale kompensacja drgan lepsza w gopro

Nie ma się co dziwić. Kilka lat technologii naprzód i pewnie obecnie różnica w tysiącach w cenie. Wciąż jednak dobra alternatywa jako niedrogiego sprzętu nagrywającego . Bateria trzyma  2 godziny po pełnym naładowaniu. 

W dniu 23.02.2023 o 21:06, GB napisał:

Kamery mają wszyscy w smartfonach, tak więc wszyscy jesteśmy kimś.

Taki już świat jest, konsumpcjonizm.

Nie, ja napisałem że niedługo ten co NIE BĘDZIE miał kamery, będzie kimś wyjątkowym 🙂 Pasja twórcza dot. tworzenia filmów to oczywiście inna rzecz. Jak ktoś to ma, to powinien mieć jakiś sprzęt.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.