Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

==> Netboy

przylatuje do gdyni 27 w czwartek i jestem do wtorku2 maja. Moze bysmy wyskoczyli w piatek do bydgoszczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zobaczyc te radony ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cube jest wypromowaną już marką. Radon nie. Porównywałem kiedyś ramy Cube`a i mojego Radona na żywo. Różnice polegały wyłącznie na sposobie malowania ram. Po prostu Cube musiał pewnie w ten sposób uzasadnić różnice w cenie. Stop alu ten sam, cieniowanie ram, s-stay, waga kompletnych rowerów zbliżona. Dla mnie był to wtedy najlepszy wybór na rynku i nadal uważam, że trudno przebić tą markę w Polsce w kategorii jakość/cena.

Ok, zamiast niedowierzać poprzymierzajcie się do Radonów. Ja przestałem mieć wątpliwości co do okazyjnej ceny w chwili gdy zobaczyłem swój rower i mogłem go wypróbować na trasie. Jestem świadomy, że nie przepłaciłem za markę, ale dobrze mi z tym.

Pozdrower

Podejrzewam, że gdyby SKI-TEAM zaczął sprzedawać Radony (a mieli w ofercie kiedyś tylko jedną ramę R) to sprzedaż Cube`a nie miałaby racji bytu.

Pozdrower

==> Netboy

Na stanie maja tylko 2 kzl i 4 kzl. Bedzie mozna sie przymierzyc, zbadac solidos ramy, wybrac rozmiar i ewentualnie zmowic 3kzl :)

Wstepnie jestesmy umowieni. Sadze, ze wypad mozna by zakonczyc butelczyna whisky :D

Harvi

dokladnie tak jak mowisz :)

juz nie moge sie doczekac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :D

Ukryta Zawartość

Sam rad udzielalem a teraz przyszla pora aby samemu zapytac:)

Szukam roweru mtb dla dziewczyny. Cena nie za wysoka 1000 - 1200 pln.

Zalezy mi przedewszytkim na dobrej rozwojowej ramie a pozniej na rozsadnie dobranym osprzecie.

Rama powina miec geometrie sportowo-turystyczna. Rower bedzie wykorzystywany na dlugie jednodniowe wyprawy (a moze i dluzsze) stad rama nie powinna zmuszac do zbyt sportowego i agresywnego ulozenia.

Moze znacie jakies firmy, ktore podobnie jak Radon wchodza na rynek i oferuja rowery po konkurencyjnych cenach?

IMHO wiekszosc tanich ram (jak i kabli :) i tak jest klepana w tych samych fabrykach w Chinach a osprzet to wiadomo-Shmano ma wiekszosc rynku.

Na razie rozwazam Meride, Authora, Kelly'sa. Niestety na Scotta Gianta Whellera itp. nie starczy pieniedzy.

Acha widelec moze bys sztywny ale chyba takich rowerow juz sie nie sklada :( (pakuje sie byle co bo klient lubi jak mu sie cos ugina - najczesciej przez miesiac do zatarcia :)

I jeszcze jedna rzecz.

Co sadzicie o osprzecie SRAM. Kilka lat temu pamietam ze byla to swego rodzaju konkurencja jakosc/cena do shimano + system gripshift. Hehehehe czy nadal sa dwa zwalczajace sie obozy gripshift vs manetki w klamkach? :)

gripshift vs manetki w klamkach, moim zdaniem to kwesta preferencji. Zależy co kto woli.

Mam przerzutke z tyłu SRAMa 3.0 ale nie wiem jak to się ma do innych przerzutek więc wiele nie powiem :)

Mimo ze od niedawna jezdze goralem to w sumie az tak gleboko nie siedze w temacie mtb a to dlatego ze wychowany bylem na szosie i do tego 15 lat temu.

Wracajac do mojego pytania znalazlem ciekawa linke z rowerami do 1300 pln:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rekin, mam nadzieje, że dasz się namówić na przejażdżkę w okolicach Poznania. Pokażesz mi trasy. Przeprowadzam sie do Poznania we wrześniu i bratnia audio/rowerowa dusza mile widziana. Te ścieżki koło jeziora, to okolice Strzeszyna?

www.myspace.com/loszmi

adamo_0

moja zona ma Authora Basic SX i jest bardzo zadowolona

jest to rower o geometrii typowo kobiecej czyli ogolnie mowiac krotszy niz meski o takim samym rozmiarze.

pomijajac szczegoly osprzetu, podstawa jest rama ktora w tym wypadku musi przedewszyskim byc dla kobiet

jezeli chodzi o SRAM vs. Shimano to zdecytowanie preferuje manetki cynglowe SRAM Attack 2:1 w kwestii przezutek to wzasadzie obie firmy sa juz na takim poziomie technicznym ze pozostaje dobierac na podstawie mozliwosci finansowych i no nie wiem moze koloru :)

michal

>Loszmi

Mniej więcej. Jadę zwykle do Kiekrza i objeżdżam jeziorko Kierskie, a później powrót. Super trasy są również w okolice Rogalina, albo w kierunku Pobiedzisk. Wspólne wyprawy jak najbardziej wskazane:)

Pozdrawiam

-> rekin

Moja ulubiona to Poznań - Luboń- dalej lasem, nad Wartą do Puszczykowa. Potem Puszczykówko i Jezioro Góreckie. Polecam ale może już znasz :-)

Jeżeli chodzi o Kierskie to da się to jakoś objechać przy samym jeziorku (od strony Baranowa) czy raczej ulicą ?

pozdrawiam

Gustaw

Witam audiofili bikerów z Poznania i okolic.

Ja polecam wsadzić rower na dach i pojechać w okolice Sierakowa. Pagórki, lasy, jeziora, park krajobrazowy. To moje ulubiony trasy na rower.

Pozdrower

p.s. mała dygresja

jak tak dalej pójdzie to większość postów na audiofilskim w końcu forum będę pisał o rowerach. Trochę mnie to niepokoi. Dobrze, że się jeszcze snowboardziści nie odezwali na audiostereo. Wszystko to bardzo zaraźliwe jest.

->Harry z Tybetu

"Witam audiofili bikerów z Poznania'

Hłe, Hłe. Po 40-50 km w trudniejszym terenie mam stan przedzawałowy ;-) Jest niestety "co wozić".

Dawniej (30 kilogramów temu) przejechać 80- 100km na pełnym gazie nie było problemem. To se ne wrati :-)))

pozdrawiam

No proszę. Rzadko, ale czasem tamtędy przejeżdżam. Niestety w tamtą stronę mam przez całe miasto, natomiast Strzeszyn i Kiekrz jest tuż obok. Nawet kiedyś wybrałem się do Puszczy Zielonki - do Murowanej Gośliny szosą, ale później już tylko lasy :) Teraz jak nie mam czasu, to tylko ta pętelka wokół Kiekrza, a jak mam naprawdę mało czasu, to jadę powspinać się na górki Cytadeli.

rekin, 10 Kwi 2006, 00:40

Górki na cytadeli też znam. Raz próbowałem zjechać z takiej przy amfiteatrze i o mało nie zostałem kobietą :-)))

Rusałka, Strzeszynek lasem i potem Kiekrz to taki mój standardzik. Coś dla 40-latka :-)

Na tą górke przy amfiteatrze udało mi się dwa razy podjechać :) Zjeżdżam z niej obowiązkowo, natomiast to co robią niektórzy zjeżdżając z bunkrów to juz jest poza moim zasięgiem, nawet boję się na to patrzeć.

To ja jeszcze sie wtrace odnosnie radonow :) Swego czasu kupilem wlasnie rame radona dla zony (ZR4 Elite). Wtedy- gdy o nich intensywnie czytalem okazalo sie wlasnie ze radon=cube. Byly jakies artykuly w prasie niemieckiej + potwierdzone informacje, ze to ta sama fabryka, te same ramy, ta sama konstrukcja tylko marka i malowanie rozne. Taka dywersyfikacja produkcji :) Faktycznie na zywo ramy radona i cuba sa identyczne (przynajmniej modele ktore ja swego czasu porownywalem). Co prawda ze wzgledu na rozmiar ramy zony nie moglem go jakos specjalnie przetestowac, jednak moge powiedziec, ze: 1. jest w miare lekka biorac pod uwage solidnosc konstrukcji 2. jest wlasnie max solidnie wykonana, estetyczne spawy, rurki w przekroju lzy; 3. jest bardzo sztywna. Ja swoja kupilem za smieszne pieniadze wlasnie od goscia z opola (wtedy chyba je sprowadzal jeszcze jednostkowo)- koszt jakies 300zl. Identyczny model cube' a kosztowal grubo ponad 1kzl (rama). Wyjatkowo korzystnie wychodza sety rama+amor ktore mozna kupic w niemczech wysylkowo (w podanym gdzies wyzej linku).

Tiaaaa

Ja też kupiłem RADONA od tego Tomka spod Opola kiedy jeszcze zajmował się prywatnym importem. Widać, że swą działalność rokręcił i zalegalizował. Ramy Radona i Cuba spotkałem nie tak dawno na allegro w cenie około 350 pln co też można uznać za ceny okazyjne.

Pozdrower

tak przez przypadek odwiedziłęm stronke polskiej firmy KROSS.I mały szok,jak ta firma sie rozwineła!!!!!zobaczcie sami!Miałem kiedys rower tej firmy,i był to bardziej marketowiec,ale teraz to poziom zupełnie inny!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja takze mocno interesowalem sie radonami ale szosowymi. Teraz poza radonami maja takze ontario. Po nazwie ramy mozna dojsc do wniosku ze ramy sa te same co maja cube i to calkiem wysokie modele. Troche drozsze od radonow ale nieco lepszy osprzet. Za ta cene to chyba rzeczywiscie niezly wybór.

Ja w weekend odebralem swojego nowego bajka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.