Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 1500AE- charakter , warty ceny?

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A czy jest tutaj chć jedna osoba która kupiła 1500AE z PL gwarancją ?? :))

Jeden z dystrybutorów sprzedaje Denonki z gwarancją UE i PL. Rownocześnie...

Różnica w cenie ? 600 zł......... :))) Czy ktoś może mi powiedzieć co kosztuje 600 zł ????

JFSebastian, 8 Sty 2007, 11:10

>A czy jest tutaj chć jedna osoba która kupiła 1500AE z PL gwarancją ?? :))

Co znaczy "z PL gwarancją"? Czy karta gwarancyjna wypełniona po polsku to "PL gwarancja"? ;)

No własnie jak ocenicie brzmienie przy cichym słuchaniu - powiedzmy max do godz 8??

czy jest tam ciepło i da się usłyszeć pełne pasmo (nawet przy korekcji)??

na razie norwidos napisał :

"22 Kwi 2006, 23:51

przy cichym słuchaniu przydatna jest korekcja i wtedy gra super:)" - a moze ktoś jeszce przetestuje ??

Piszecie też że agra się z usherami x-718 - to raczej cięzkie do napędzenia kolumny - nie ejst tak że "dobrze to gra dopiero przy godz 10 ??"

Placek, 8 Sty 2007, 11:50

>No własnie jak ocenicie brzmienie przy cichym słuchaniu - powiedzmy max do godz 8??

Ze Studio 20v3 było pełne pasmo. Znaczy na tyle pełne, na ile 20v3 je przedstawiały. ;) Ale niczego nie brakowało w porównaniu z wyższymi poziomami głośności.

Placek, 8 Sty 2007, 13:22

> było ciepło i przytulnie? miałeś radochę z wieczornego grania kiedy było ono tak na [prawde tłem dla

> innych zajęć ??

Hmm... Radochę miałem, nie powiem. Mimo to niedawno pozbyłem się i wzmaka i kolumn, a to o czymś świadczy. :)

Barwa jak dla mnie była OK, ale z obecnego zestawu na poprzedni już bym nie chciał wracać... Więc raczej rewelacyjnie nie było.

Jeśli szukasz czegoś, co będzie się muzykalnie bujało i pieszczotliwie mruczało do uszka miękkie słówka, to chyba nie tędy droga. Chyba że uda Ci się dobrać odpowiednie kolumny. Ale jeśli chcesz coś, co będzie w miarę wiernie przekazywało muzykę niezależnie od poziomu głośności, bez tracenia połowy informacji, to polecam.

• 4 miesiące później...

Powiedzcie mi kto z was kupował na allegro denona pma 1500ae i od jakiego sprzedawcy na allegro i jak przebiegła aukcja, zadowolony, nie zadowolony oszukali czy wszystko okej? Dziękuje z góry za odpowiedzi.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Kondrax,

Powaznie chcesz wydac ponad 2,5 klocka na cos takiego, jak PMA-1500AE?

Mysle, ze mozna rozwazyc cos z tego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze cos by sie znalazlo...

Szkoda, ze w przypadku sprzetu audio nie ma mozliwosci zakupu probnego, za kaucja :)

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

master, o to samo chciałem zapytać. Lepszy, czyli mocniejszy, "ładniej" gra, lepiej wygląda? Proszę o sprecyzowanie swojej wypowiedzi, bo akurat bardzo mnie to zainteresowało.

Pozdrawiam

Słuchałem Denona na miniAmstafach, ProAc 130 i jakichś dali ( CD do zestawu ), W tym samej konfiguracji Amplifikator zagrał dynamicznej, bardziej przestrzennie i dla mnie bardziej naturalnie.

NO i ja też właśnie o to samo chciałem zapytać :)))

Może grać inaczej , ale nie można napewno powiedzieć żę gra lepiej.

Poza tym jak już milion razy napisano gra cały system a nie wzmak czy kolumny, a każdy klocem ma po prostu swój charakter, waże aby system umiejętnie zestawić w synergię.

>>>>>>Słuchałem Denona na miniAmstafach, ProAc 130 i jakichś dali ( CD do zestawu ), W tym samej konfiguracji Amplifikator zagrał dynamicznej, bardziej przestrzennie i dla mnie bardziej naturalnie.

Skibus słuchałeś tego samego dnia, w tych samych warunkach i tych samych utworów ?

Gdzie można tego posłuchać w jednym miejscu, jestem ciekaw bo z chęcią bym porównał takie zestawienia.

>Machidiel

"Lepszy" oznacza po prostu, ze ma wiekszy potencjal... Jakby Ci tu prosto ten aspekt wytlumaczyc...

Otoz, mamy dwa identyczne systemy budzetowe (kolumny, kable + cd). W jednym Amlifikatora, a w drugim PMA 1500AE. W tym momencie mozemy o slyszanym dzwieku powiedziec tyle, ze... sie rozni, ale ktory jest "lepszy" - to juz kwestia gustu... Ale pojdzmy dalej... Podpinajac wyzszej jakosci elementy toru w obu zestawach (np. wymieniajac zestawy na cos o 2 klasy wyzej + uzywajac bardzo konkretnego zrodelka) zaczynamy zauwazac... ze... no wlasnie... :) Ze Amplifikator gra juz wtedy znakomicie, podczas gdy 1500AE jedynie troszke lepiej... Roznica zaczyna wzrastac i w tym przypadku nie mamy juz zadnych trudnosci ze wskazaniem, ktory wzmacniacz jest lepszy... Wiemy, gdzie zastosowano bardzo solidne rozwiazania, a gdzie jest to tylko troszke lepsza budzetowka. Slyszymy niby ten sam dzwiek, ale... juz nie tej samej klasy.

To tylko oczywiscie przyklad i prosze wlascicieli PMA1500AE o nie traktowanie tego ambicjonalnie, bo jezeli chodzi o sprzet nowy i w tej cenie (2500 zl), to Denon jest godny rozwazenia. Ja jednak wspominalem o zasadniczo polce nieco wyzszej, wybralem glownie uzywane klocki.

Pozdrawiam,

Lete

I cos jeszcze... Np. Amplifikator S jest w cenie "sklepowej" niemal 2x drozszy od Denona PMA1500AE, a do tego... Amplifikator jest w pewnym sensie "audiofilska manufaktura" - robia sprzetu malo, ale naprawde solidnie. Wiec porownania do masowej produkcji Denona sa tu karkolomne...

Pozdrawiam,

Lete

lete, otóż ja posiadam 1500ae i nie biorę oczywiśćie tego ambicjonalnie-to tak na marginesie.

Twój wpis jest logiczny, chociaż ja uważam, że podpinając jak piszesz coraz lepsze klocki widać któa konfiguracja lpiej pasuje do danego wzmaka, a nie któy jest z nich lepszy.

Według mnie jak podepniesz elementy droższe (załóżmy 3 klasy wyżej) to raz będzie nam dzwięk pasował lepiej w konfiguracj z denkiem a raz przykładowo z amplifikiem.

Wiec będe się upierał przy tezie to pasuje do tego , a to do tamtego.

NO i kwestia gustu,co sam również przyznajesz.

pozdro.

Lete, dziękuję za wyjaśnienie. Moje pytanie jednak dotyczyło bardziej "lepszości", która zawiera się w budżecie do pewnej kwoty. Gdybym dysponował kasą na poziomie 300 000zł, pewnie nie miałbym denona, ale...coś "lepszego" właśnie.

A myślisz, że do 3000zł, można mówić o czymś "lepszym" lub "gorszym"?

Pozdrawiam

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Lete. Nie o takie porównanie mi chodziło. Zakładasz identyczny system dla obu wzmaków, ato duży błąd.

Chodzi mi oto aby dobrać optymalne kolumny do denona i opytalne do amplifikatora (w tym samym przedziele cenowym) - wtedy można porównywać.

Przykład: Skibus ma naima, ja mam też teraz naima. U niego na amstaffach gra rewelacyjnie, u mnie na jm labach dużo gorzej niż yamaha AX900. Czy moge powiedzieć że to cienki wzmak?? Chociaż to mi sie pcha na usta, ale wiem że to błąd tak mówić. Czy AX900 jest lepsza od tego naima?? - po prostu z jm labem lepiej gra i tyle

Do 3000zł można kupić nową lampę z Chin (byle nie Dareda) lub Ukrainy, bądź też używanego Amplifona WT30 lub Deltę EL34, i to w większości wypadków zagra lepiej niż Denon (przynajmniej dla mnie).

W ciągu ostatniego miesiąca miałem mozliwość przetestowania w swoim systemie końcówki mocy Adcom GFA555 mk II. Do dostania z drugiej ręki za ok. 2000zł. Gra to równo, z barwą, detalicznością, stereofonią i kopem. Pod względem jakości średnicy i góry przewyższa Denona.

Tak więc Denona należałoby postrzegać jako jedną z wielu mozliwości, nie najgorszą, ale i nie najlepszą. A na pewno nie jedyną w tej cenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.