Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny DIY do 1000zł

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

Kończę kopie ostinato 2000. Kosztowały mnie ok. 1000zł.Tu masz link do artykułu z EdW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

saczek

To w takim razie pokaz mi chociaz jedna pomierzona zwrotnice do m18wh i np popularnego mdt29. Jedni ida na latwizne a inni nie.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Żeby napędzić Dynaudio Audience 50 lub 52, to trzeba mieć wydajny wzmacniacz. Z jakąś budżetówką czy też z gainclonem może być KATASTROFA, mimo że kolumny te są obiektywnie niezłe.

Natomiast Ostinato2000 są niezwykle łatwe do napędzenia i niespecjalnie wymagające w stosunku do elektroniki. Uważam jedynie, że obudowę należałoby zmniejszyć (przez wstawienie przegrody). 33 litry jak ma oryginalne O 2000 jest w sam raz dla dwóch M18WH, dla jednej to stanowczo za dużo.

skoro pojawił się temat "pojawiania się" loga na głośnikach i ich markowości...

CANTON -> też ma logo na głośniku. Waszym zdaniem dobre głośniki tweetery/midwoofery czy dupiaszcze...?

PS nawiasem mówiąc da się z nich sklepać kolumny do 1kPLN

Co do napisów na przetwornikach, firma Infinity jest pod tym względem najbardziej szpanerska bo nie dość że swoje logo umieszcza, to jeszcze nazwę technologii ;-)

Ukryta Zawartość

post-6293-100005297 1170287179_thumb.jpg

post-6293-100005298 1170287178_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>McGyver

no cóż, znalezienie Cantonów(obojętnie jakich) bywa trudne. Można znaleźć czasami kolumny na allegro (czasem tylko vena nieadekwatna do towaru) albo namiętnie szukać po audiokomisach. Ja u siebie w rodzinnym mieście znalazłem taki, do którego facet sprowadza z Niemiec i wystawia w komisie. Czasem skrzynki są zniszczone dosyć mocno, ale dla kogoś kto szuka głośników (dobrych) to nie ma znaczenia dla celów DIY. Póki co łapię co się da, oprócz niskotonowców Cantona. Szkoda tylko że nie mają oznaczeń jak Vifa, czy inne firmy :/

POLECAM rozglądać się na Allegro

Ukryta Zawartość

post-5682-100005294 1170287185_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam dwie konstrukcję teraz w domu.

Jedna na M18WH+Seas KT28F i Minas Antony (opisane dość dokładnie w innym waku). Udostępnie je do odsłuchów i pomiarów (w przyszłym tygodniu bo mam anginę ropną), kto ma ochotę podam nr do gościa, który ma 2 szt. Heco HW160A-CPP. Na Morelach MTD29+tych heco można zrobić naprawdę uczciwą konstrukcję na realtywnie nieduże pieniądze. Bas z Heco jest znacznie lepszy niż z M18WH, średnica nieco jej ustępuje.

Kontakt na priwa. Idę się leczyć.

jaro4444, 7 Mar 2006, 21:54

>Qubric znów przywalisz się do "plastikowych Heco"

Znowu przywale sie do Ciebie. Naucz się czytać posty, na które chcesz odpowiadać.

Pisałem o Heco HW 170, z takim Qts że nadają się najwyżej do kołchoźnika, a nie do BR. Więc nie pisz głupot pokazując zupełnie inne głośniki na zdjęciu.

To nie moja wina, że nie słyszycie różnicy miedzy dobrze strojonym BR, a czymś co go tylko przypomina. Fachowcy odsłuchowcy.

Qubric, Misiomor ci już próbował tłumaczyć jak krowie na granicy że głośniki z takim Qts nadają się do basrefleksu, ponadto wyjaśnił dlaczego tak jest, i jak stroić żeby było dobrze. Jak widać nie dotarło.

Qubric idź w swoją drogę i nie zawracaj dupy. Piszę o HW160A-CPP a nie HW170 więc idź szukaj pyskówki gdzie indziej bo tu szkoda miejsca na serwerze na takie bagno. Dostosuj się do prośby Qurczaka i skończ banialuki. Żegnam

McGyver, 8 Mar 2006, 19:49

Poza tym napisałem (może byc że jak krowie na rowie - jeśli zazwyczaj prowadzasz krowy poboczem), że HW 170 jest to klasa Tesli z polipropylenową membraną. Mozliwe że cos się z nich da wydusić w BR, tak jak i z Tej tesli - tylko że można mieć w tej cenie głosniki lepiej pasujące do BR.

Znajdź wyroby Authentic Voice, to zrozumiesz o co mi chodzi.

Qubric --->

"Krytyk jest jak impotent, mój Boże, wie jak ale sam nie może" -

tak jest Qubric z Twoimi kolumnami. Ja mogę przedstawić swoje, lepsze lub gorsze ale moje a Ty? Tyle na Twój temat.

Qubric to, że cham i osioł jesteś to od dawna wiadomo. Ale, że czytać nie potrafisz to nowośc. Sprawdź w moich wpisach a zobaczysz, że zrobiłem parę MOICH konstrukcji, może z czyjąś pomocą ale moich.

jaro4444, 8 Mar 2006, 22:07

>Tyle na Twój temat.<

Bardzo ciekawe. Ja pisze na temat głośników. A ty piszesz na "mój temat".

Nie masz pojęcia co skleciłeś. Dlatego musisz pisać o mnie.

Jeśli chcesz zobaczyć chama to spojrzyj w lustro - ćwoku.

Qubric to, że anonimowość sieci pozwala Ci być chamem i nagminnie przekręcać czyjeś wypowiedzi by dopasować je do Twojej paranoichnej rzeczywistości to od dawna wiadomo. Mnie parę osób z tego forum zna, parę osobiście było umnie, z wieloma się poznałem i cenię ich znajomość. A Ty kim jesteś? Ciągiem anonimowych, złośliwych wpisów? Boisz się ujawnić bo narobiłeś takiego gnoju tu, że wiele osób przestawiło by Ci kości? To Tobą powoduje - jak w tej reklamie "Jestem Adam i też mam 14 lat" :P

Jednak dochodzę, że polemika z Tobą mija się z celem bo nie można z Tobą rozmawiac bez schodzenia do poziomu rynsztoku.

jaro4444, 8 Mar 2006, 22:26

Ciągle nie zauwazasz półmózgu że ja tu piszę o głosnikach. W rynsztoku to sie sam taplasz. Masz pierdolca porządnego że szczekasz kiedy tylko ktoś powie że twoje wymarzone, wypieszczone kolumienki sa na kiepskich przetwornikach.

Obrone McGyvera rozumiem, bo on na nich robi i sprzedaje. Ale ty jesteś tylko zwykłym nadętym dupkiem, z powodu którego nie mozna normalnie porozmawiać.

Co ja piszę!

Przeciez ty nie masz kolumn na Heco HW 170 tylko na zupełnie innych o których nigdy nic nie pisałem.

Ty po prostu jesteś psychopata! Pienisz się na dźwięk słowa "Heco".

Nie bronię tych konkretnych głośników, tylko obiektywizmu. Nie miałeś żadnej styczności z tymi głośnikami, poza wirtualną, a namiętnie je opluwasz. Natomiast chwaliłeś kiedyś Tonsila GTC17/50 montowanego swego czasu w kolumnach Mission, nie zdając sobie sprawy z tego, że w gruncie rzeczy to to samo co Heco czy Magnat, kosz, zawieszenie i układ napedowy ten sam, a inna tylko membrana. To jak to jest? Etykietka poprawia parametry głośnika?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.