Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner KD ale z dobrym stereo

profes

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem maniakiem stereo i kino domowe do tej pory traktowalem po macoszemu.

Jednak chcac nie chcac bede zmuszony do zakupu zestawu do KD.

Ze swoim sprzetem stereo (w o mnie) nie rozstane sie i bedzie sobie to gralo w pomieszczeniu odsluchowym.

Jednakze w salonie chcialbym postawic aplituner do kina domowego, ale o wybitnym brzmieniu w stereo.

Tak, aby w chwilach lenistwa moc sobie posluchac porzadnego stereo bez koniecznosci zmiany pomieszczenia.

Co polecalibyscie, najchetniej uzywanego, do takiego zastosowania?

Mysle, ze kwestia kluczowa jest zakup ampli a juz do niej dobiore odpowiednio brzmiace kolumny, kable i reszte toru.

https://www.audiostereo.pl/topic/25029-amplituner-kd-ale-z-dobrym-stereo/

wybitnie... kewstia wybitności... ale zdecydowanie mogę polecić modele produkowane w latach 99-01. W tamtych modelach jeszcze nie krojono tak kosztów jak teraz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

te Yamahy w stereo grają tak sobie...:( Dobrze zagra to coś:http://www.allegro.pl/item91099747_618_nad_t_763_pilot_spelnij_marzenia_7_1.html

szczerze polecam...słuchałem go 2 razy i w stereo grał praktycznie jak NAD C370

gościu chciał ode mnie 2700zł za ten ampli i chyba jest to nawet niezła cena ale jak policytujesz to się pewnie skończy na mniejszej kwocie. Ostatnio nad c-350 poszedł za jakieś 700zł więc chyba warto policytować

Kiedy ja myslelm o zakupie amplitunera, wtedy, w obiegowej opinii najlepiej w stereo wypadal Denon. Nie wiem jak to jest teraz, ale nadal podoba mi sie moj sprzecik i nawet czesciej jest w uzyciu niz dedykowany sprzed do stereo. A kolumny ciagle te same graja. ;)

Pozdrawiam.

Slav, Denony mulą i są naprawde słabe w stereo. Miałem tiedyś podobny dylemat, co kupic do KD i stereo i stanęło na CA Azur 540R.Kilka Amplich przewinęło sie przez mój dom, ten został i może wymienie go na 640R jak sie pojawi na rynku.

jak szleć to szaleć :D

Ukryta Zawartość

śliczny prawda? :]

Ukryta Zawartość

Marantz lub Harman. Ja ostatnio wpadłem na diabelski pomysł: sprzedaję mojego Marantza i kupuję eltaxa avr 280, którego wykorzystam jako tuner + procesory do kina, a na fronty clone Krella ksa 50 + center i tyły Gainclone.

Kino będzie OK a stereo bajka !!!! i o to chodzi

Onkyo – TX-SR703E w “Überragend” w AreaDVD

(17-03-2006)

Amplituner TX-SR703E to pierwszy z linii produktów Onkyo mający zacięcie bycia równocześnie bardzo dobrym wzmacniaczem wielokanałowym i bardzo dobrym wzmacniaczem stereofonicznym, w czym z pewnością pomaga mu funkcja Pure Audio i potężny układ zasilający. W portalu Area DVD pojawił się bardzo obszerny test tego amplitunera, w którym, wartości akustyczne przy reprodukcji każdego rodzaju sygnału, ocenione zostały jako „doskonałe”. Również wygląd zewnętrzny wzbudził bardzo pozytywne reakcje i opisano go jako „harmoniczny” i „praktyczny”. Redaktor testujący zwrócił także uwagę na doskonałą konwersję sygnału wideo, ponadprzeciętną jakość wykonania, a także łatwość obsługi.

O brzmieniu

Onkyo brzmi gładko i bardzo swobodnie. Dźwięk nigdy nie sprawia wrażenia zbitego, jest za to spora dawka realizmu. Jeżeli komuś przyjdzie ochota sprawdzenia możliwości amplitunera, to jedynym ogniwem ograniczającym osiągnięcie dźwięku o dużym natężeniu mogą być kolumny, które nie będą w stanie przyjąć na siebie tak olbrzymiej mocy. Dobierając odpowiednio wydajne kolumny, można nagłośnić pomieszczenia o dużych, salonowych powierzchniach. Bas pracuje sprężyście i potrafi zejść bardzo nisko. Najniższe częstotliwości nigdy nie są reprodukowane na siłę, amplituner nie sprawia wrażenia grania resztkami sił. W TX-SR603E(S) może brakować nieco precyzji, najsubtelniejsze dźwięki w skali makro mogłyby być nieco bardziej zróżnicowane, brakuje im prawidłowego zaakcentowania. Środek pasma jest otwarty, pod względem barwy przyzwoicie zróżnicowany. Filmy akcji czy nawet ostre rockowe koncerty zyskują na bardziej sugestywnym przekazie, bez nadmiernej i mało przyjemnej dla ucha agresji. Wszystkie dźwięki otaczające widza oddane są bardzo realistycznie. Pokój wypełnia duży, nieskrępowany dźwięk. Poszczególne źródła pozorne są łatwe do zlokalizowania. Onkyo lubi tworzyć miękką otoczkę wokół każdego dźwięku wibrującego w przestrzeni.

Podsumowanie

Onkyo TX SR603E(S) to wyjątkowo udane urządzenie. Oferuje otwarty i bardzo przyjemny dźwięk. Rewelacyjnie sprawdza się w czasie koncertowych projekcji, budując przed widzem ścianę dźwięku z efektownym, energicznym i równym basem. W swoim przedziale cenowym jest mocnym rywalem dla innych marek.

hej,

tu jest fajny teścik amplitunerów:

Ukryta Zawartość

H/K górą... i wcale mnie to nie dziwi.

pzdr

wm

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.