Skocz do zawartości
IGNORED

URZYTKOWNICY PHILIPS-a DVP 9000S

nicko

Rekomendowane odpowiedzi

No czekamy, czekamy... :)

Sam jestem bardzo ciekaw.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

aktualnie mam DVD podłaczony po komponencie z Panasonickiem PTAE 500

i w porównaniu do poprzedniego DVD z przed 5 lat powala go na kolana niestety jest to rzadne porównanie

technika poszła trochę do przodu.

ciekawostką jest że pasy pionowe (virtual banding) sa niezauwazalne prawdopodobnie na wskutek ogromnej ostrosci

bez progresiw scan ostrośc jest "zajebista" a po włączeniu progresiv scan "zajebista" do kwadratu

Witam. Przestrzegam przed zbytnim optymizmem. Po pół roku użytkowania mój jest po raz kolejny w serwisie. Pada oprogramowanie płyty głównej (tak przynajmniej twierdzą w serwisie). Moja cierpliwość jest już na wyczerpaniu. Poza tym jest tak bardzo czuły że przeskakują ścieżki w filmach, co też mnie wkurza. Zastanawiam się ogólnie nad zwrotem kasy i kupnem sprzętu innego producenta. Zobacz moje wcześniejsze wpisy na forum na temat tego sprzętu. Też byłem zachwycony na początku.

Pozdrawiam Marek

z tymi płytami DVD nie mam problemu ESPERANZA -R, TDK double layer +R, TDK -R, EXTREME -R, LG -R, SONY -R, FORTIS -R

Niestety brakujje kilku funkcji np. czas do konca płyty, utworu, bitrate płyta dvd , przeskakiwanie utworów +- w odtważaczu, pozatym philips ma specyficzne menu i dziwne stany ?? nieczytelny wyświetlacz

soft znalazłem przy pomocy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla szczególnie leniwych mogę podesłać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9000s uzytkuje juz dobre pol roku....

zalety:dobra jakosc obrazu , swietna jakosc dzwieku takze tego z formatow skompresowanych , latwe menu , HDMI

wady: - glosna braca na poczatku plyty(buczenie)okolo 7 min potem naped cichnie

- nieprzyjemny pisk!! po wylaczeniu dvd -- ja musze wylanczac z gniazdka bo jak dla mnie jest nie do wytrzymania w wyciszonym pokoju

- czesto nie czyta plyt na ktorych znajduja sie same mp3 !! , nalezy najpierw wlozyc jakas plytke z filmem a zaraz po tym dvd z mp3 (czyta odrazu) ?!!! - bezsensu ale juz przerabialem to wiele razy

a wiec to dvd lubi wydawac z siebie rozne dziwne dziweki

Mam tego Filipa prawie od roku. Póki co jest bezawaryjny. Ale mam taki mały problem.

Ostatnio podłączyłem go po HDMI do TV LCD Loewe Concept 32 no i.... obraz teoretycznie cacy.

W porównaniu do SCART'a nastąpiło bardzo mocne nasycenie kolorów tak, że musialem zdjąć ten parametr na maks w DVD i jeszcze zredukować w telewizorze. Poza tym nastąpiło przesunięcie obrazu w lewą stronę tak, że wymagało również korekty.

Ostatnio wrzuciłem plytkę testową (tą od LG) i stwierdziłem, że występuje lekkie echo wokół konturów szczególnie małych obiektów - np. czarne cyfry na białym tle. Generalnie - tam gdzie duży kontrast tam występuje to echo. Poza tym jednorodne kolorystycznie powierzchnie mają efekt lekkiego migotania.

No i nie wiem czy jestem zbyt wymagający, czu cóś jest nie tak. Zmieniłem kabel z używanego vivianco na krótszy Samsung'a i dalej to samo. Jeśli ktoś ma jakieśdoświadczenia w tym zakresie proszę o pomoc.

Co do uwag na temat samego odtwarzacza to srasznie denerwujące jest to długie wczytywanie płyty. Nie można tego przerwać (przynajmniej na moim) bo próba wyszunięcia szuflady w tym momencie z reguły powoduje zawieszenie odtwarzacza, a to można zlikwidować tylko wyjęciem wtyczki z gniazdka.

Użytkuję od grudnia. Jak na razie zero problemów (oprócz denerwującego długiego wczytywania płyty).

Obraz jest boski (po HDMI), upskaler działa znakomicie ! Kabel HDMI mam po odtwarzaczu Samsung 950.

Denerwująca jest nieczytelnośc wyświetlacza z 3m i brak klawisza "wysuń" na pilocie.

Ale cóż... za taki obraz warto nawet z tym się męczyć, za 800 pln.

Chętnie bym upgrade założył ale... boję się bo jak padnie ?

Sprzęt kupowałem na Allegro (z Niemiec) i jest bez gwarancji.

Jak czytam jak sie te grajki sypią to strach coś dłubać.

Podeślijcie proszę ten update na [email protected] albo niech ktoś gdzieś to w sieci złoży

i podeśle linka.

Witam. Właśnie mi zadzwonili z sewisu że mojego nie dało się naprawić i mam do odebrania "całkiem" nowy. Zobaczymy jak długo pociągnie.

Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych i nieszczęśliwych użytkowników

>pbor

dzieki:] nie wiedzialem ze tak mozna 'wysunac tacke' 3sekundowym stopem

-------------------------------------------------------------------------------------------------

czy po wylaczeniu dvd , tez macie nieprzyjemny pisk ?????

jak wlanczam dvd ponownie to dzwiek znika - wylanczam i znow sie pojawia (musze odlanczac z gniazdka bo jest nie do wytrzymania w wyciszonym pokoju)

Chyba się za wcześnie nacieszyłem że otrzymałem z serwisu "nowy" sprzęt. Wg mnie obudowa jest ta co była bo poznaję po śladach (stawiam na nim tuner), a z tyłu gdzie są naklejki z numerem sprzętu i numerem seryjnym jest wymieniona naklejka z tym drugim. Wygląda to tak że jedna naklejka jest trochę żółtawa a druga nówka. Gwarancji nowej nie dali, powiedzieli że obowiązuje w dalszym ciągu tamta.

Blash ty też dostałeś "nówkę". Był w pudełku, czy tak jak mój zapakowany w folię i steropian?

Byłem w tym sklepie. Poprosiłem grzecznie kierownika i rozmawiał przy mnie z serwisem. Serwis twierdzi że wymienili cały środek, a obudowę pozostawili tą co była. Trochę dziwne wytłumaczenie. Ale zaproponowali mi żebym kupił od nich amplituner DFR 9000/01 za 999 zł. Dla mnie szok, bo kosztuje 3000 do 3500 zł. Powiedzieli że nie schodzi ze sklepu od paru miesięcy i będą przeceniać. Myślę że taka okazja się nie powtórzy i raczej go wezmę. Nie wiem tylko czy nie będzię taki felerny jak ten odtwarzacz.

Napiszcie coś o tym amplitunerze. Nie chodzi mi o dane techniczne ale o własne spostrzeżenia urzytkowników.

Pozdrawiam

Witam

poniżej przedstawiam PHILIPSA DVP 900S i YAMAHA DVD 2500S

niestety z DVD o porównywalnej jakości co Philips trzeba dać 2500- 3000 tys np. DENON 2910

a zakładając że kupimy DVD za 500 zł cena jakość !!!!!

tylko jedyny problem Philipsa że jest awaryjny ale niektóre chodzą i się nie psują tylko dlaczego ?????

ciekawe czy z Yamahą 2500 jest to samo co z PHILIPSEM tanie modele DVD Yamahy oparte o philipsa też się sypią

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.