Skocz do zawartości
IGNORED

Występ Kazi Szczuki

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>Zwirek

Zwirek serio...

Zwiedzilem pol swiata, mieszkalem w kilkudziesieciu krajach wszystkich prawie kontynentow,

wsrod Indian, Murzynow, Hindusow, Azjatow, Polinezyjczykow i kogo chcesz jeszcze !

Mieszkalem na Swietej Gorze Atos, u Krola Serrerow na Cejlonie, w klasztorach Buddyjskich,

w swiatyni Dzynistow i w kazdym napotkanym mnichu czy czesto zwyklym, prostym, ale

uduchowionym czlowieku, widzialem - brata ! Wystarczylo spojrzec w Jego oczy !

Nie spotkalem sie tam nigdy z falszem religijnym (moze przypadek) !

Katolicy nie budza mojego szacunku, nie dlatego ze Wierza, a dlatego, ze nigdy nie spotkalem

sie z Tak wielkim Zaklamaniem i Obluda ! Misje katolickie, poza oczywiscie praktyczna pomoca,

ktora jest bardzo cenna, odzieraja autochtonow z ich prawdziwej niesklamanej religijnosci,

i zostawiaja substytut w postaci wyuczonego na pamiec Pisma Swietego, czyniac Tych Ludzi

wedlug mnie - ubozszymi niz byli do tej pory !

Moze i katolicy sa ludzmi glebokiej Wiary ! Mnie nie przekonaja ! Wystarczy mi, ze spojrze

im gleboko w slepka !

pzdr

pitdog, 17 Mar 2006, 14:22

>>żwirek to krrit nie media tutaj sprawnie i preznie zadzialaly, nie mieszaj.

>"katole" hehe, dobre

no ale krrit z właściwą pisawą niedemokratycznością dzierży media za mordę

"na razie" pitdogu może tego nie widać ale już jutro..

Ciekawe ile Polsat będzie musiał zapłacić i czy się odwoła... czy zapłaci. "

No ale "beka" była niezła z Kazią ;-)

Uwzięli się na POLSAT bo jak to słuchaczka w radyju M. stwierdziła - to antena jest szatana - ...SAT od "Satana" (a kiedyś lepszy text słyszałem o muzyce u nich "...Osbourne, były przywódca Czarnego Sabatu..."), łoł. ]:-x

>jar1

Milosc w oczach widzialem wiele razy, ale nigdy nie byla to "katolicka milosc" !

O Tej tylko czasem slyszalem z wydatnych ust nalanego, czerwonego na twarzy jegomoscia,

ktory mowil o niej jakims dziwnym nienaturalnie modulowanym glosem, na tle

swego nowego bialego mercedesa, zakupionego mu w czesci z naszych podatkow -

na tzw. "cele religijne" ! Jezus to pewnie jezdzil "Porschakiem" !?

Pozdro

żwirek, 17 Mar 2006, 14:49

>pieknie neo odmalowałeś typowego katola

>

>cieszę się że tak dużo ludzi w polsce jeździ mercami bo to dobre wozy

sorki, ale coś mnie niepokoi...

czyżby prześladowania religijne? : no bo nic neo nie wspomniałeś o naszych may-bachachachchacha :)

czyżby odbierają nam ten podstawowy atrybut naszego image?

>Zwirek

Nie typowego, a wybitnego przedstawiciela, takiego "bardziej" poboznego i swietobliwego,

lepiej od innych znajacego Boga i mogacego sie z maluczkimi te swoja wiedza, za niewielka

oplata w gotowce czy w naturze - podzielic !

Zadanie typowego katola, jest juz niewielkie : regularnie uczeszczac, wplacac i nie rezonowac !

Pesteczka ! :)

neo008, 17 Mar 2006, 14:18

>Zwiedzilem pol swiata, mieszkalem w kilkudziesieciu krajach wszystkich prawie kontynentow,

>wsrod Indian, Murzynow, Hindusow, Azjatow, Polinezyjczykow i kogo chcesz jeszcze !

>Mieszkalem na Swietej Gorze Atos, u Krola Serrerow na Cejlonie, w klasztorach Buddyjskich,

>w swiatyni Dzynistow

>(...)

>Misje katolickie, poza oczywiscie praktyczna pomoca,

>ktora jest bardzo cenna, odzieraja autochtonow z ich prawdziwej niesklamanej religijnosci,

>i zostawiaja substytut w postaci wyuczonego na pamiec Pisma Swietego, czyniac Tych Ludzi

>wedlug mnie - ubozszymi niz byli do tej pory !

Kraży wśród ludu powiedzenia jakoby podróże miały kształcić. Niekoniecznie tak musi być a nawet, kto wie, może jest w istocie odwrotnie, tj. wraca sie z wojaży głupszym niźli się wyjechało.

Katolicyzm to cywilizacja europejska, misje w III swiecie pełnią taką samą rolę jak klasztory po upadku Cesarstwa Rzymskiego ale jak ktoś woli wyznawać kult krowy i tworzyć kulturę, której czescią jest teologia krowia, to proszę bardzo, wolna wola. Dziabnij, neo, krasulę w szyję i wypij moje zdrowie. Nie zapomnij dorzucić placka do ognia, będzie jaśniej i w blasku ognia więcej dojrzysz w oczach pobratymców.

>>Zwirek

>Zadanie typowego katola, jest juz niewielkie : regularnie uczeszczac, wplacac i nie rezonowac !

>Pesteczka ! :)

trochę się na studiach udzielałem w katolickich organizacjach i wiem jedno

akurat one były organizowane zdecydowanie oddolnie, klerowi może nawet nie chciało sie wtrącać po prostu

to takiej postawie Trwam zawdzięcza tą amatorszczyźnianą improwizacyjność :-)

było w pewnym sensie ;-) róbta co chceta, ale "duch" może św. kleił to bardzo ładnie

płacić.. uczestniczyłem w tym też dlatego, że było bardzo tanio.. spływy wyjazdy

nie było dopłat, ale i nie było pośredników- sami załatwialiśmy kajaki namioty

sami kupowaliśmy prowiant

do płacenia naprawdę raczej nie przymuszają

no ale cóż przekonanych nie przekonasz

Jazz :-), 17 Mar 2006, 05:21

> Bardziej serio, zwroc uwage, ze fabuly pokazywane np w TVP1 sa w wersji oryginalnej,

>natomiast w USA to samo jest ciete tak po wizji, jak i po audio.

He, he, pewnie że to widzę. Najlepiej to wygląda, gdy usta mówią jedno, ścieżka dźwiękowa drugie, a Closed Captioning trzecie :-)

żwirek, 17 Mar 2006, 08:17

>oj pq, ty chyba tvtrwam masz włączone na zawsze, bo te sensowne profesjonalne i publiczne kanały to

>zupełnie inna opcja się wyszczekuje

Nie mam: jestem poza zasiegiem jakielkolwiek polskiej TV. Ale czytam tu i ówdzie.

A co do tematu watku, to jak się nagle aktywnie zrobiło? Najpierw byłem troche zdziwiony, że na tym forum, gdzie poglądy prawicowe i antyfeministyczne do wyjatków nie należą, KS została w zasadzie poparta - a przynajmniej uznawano, że nie zrobiła nic strasznego.

Teraz jednak obrońcy MB (czy te inicjały to przypadek??? Matka Boska??? ;-) ) zwarli szeregi i rozdzierają koszule w progu. Pytam: czyście przynajmniej obejrzeli klip zlinkowany na pierwszej stronie przez Desanta? Oderwijcie się na chwilę od tego, że jest to Kazia, której nie znosicie za poglądy, za grasejowanie (czyli cechę, której ona nie może zmienić tak jak MB nie może zmienić swojej klatki piersiowej), i popatrzcie jak na żart z osoby publicznej w programie satyrycznym. No przecież żart był całkiem delikatny, programy satyryczne często karmią się przedrzeźnianiem osób publicznych (polskie zoo pamietają???) i nikt z tego nie robi problemu. Nawet jak się przedrzeźnia ułomność. Nikt nigdy nie udawał jakającego się Michnika? Błędów wymowy Wałęsy?

Teraz, kiedy osoba nielubiana przez władzę zażartowała z osoby bedącej gwiazdą radia hołubionego przez władzę, robi się afera jak stąd do Władywostoku. Zdecydowanie przesada.

>dudivan

Abstrakcyjny trojkat z bawolim okiem w srodku, niby lepszy od calej zdrowej krowy !? Od kiedy ?

Nie nalezycz dudi do rasy Indoeuropejskiej ?

Dzynisci autentycznie szanuja, kazda zywa istote, chocby najmniejsza ! Omiatanie miotelka

drogi przed soba nie jest pustym rytualnym gestem a autentyczna troska o zachowanie

KAZDEGO zycia, a nie tylko tego Nam przydatnego, ktore Nasz Pan nam przeznaczyl, zeby Nam

sluzylo ! Po co ta mysza NAM - katolikom ? Kopnij dudi sobie, niech wie kto jest korona stworzenia

i kogo Bog umilowal !

Tak dudi, masz racje ! Przy ognisku, w blasku ognia widzialem twarze swych POBRATYMCOW !

I dziwie sie, dlaczego Tutaj, gdzie sie urodzilem prawdziwie Ludzkiej Twarzy od dawna dostrzec

NIE MOGE !

neo008, 17 Mar 2006, 15:26

>>dudivan

>

>Abstrakcyjny trojkat z bawolim okiem w srodku, niby lepszy od calej zdrowej krowy !? Od kiedy ?

>Nie nalezycz dudi do rasy Indoeuropejskiej ?

>Dzynisci autentycznie szanuja, kazda zywa istote, chocby najmniejsza ! Omiatanie miotelka

>drogi przed soba nie jest pustym rytualnym gestem a autentyczna troska o zachowanie

>KAZDEGO zycia, a nie tylko tego Nam przydatnego, ktore Nasz Pan nam przeznaczyl, zeby Nam

>sluzylo ! Po co ta mysza NAM - katolikom ? Kopnij dudi sobie, niech wie kto jest korona stworzenia

>i kogo Bog umilowal !

>Tak dudi, masz racje ! Przy ognisku, w blasku ognia widzialem twarze swych POBRATYMCOW !

>I dziwie sie, dlaczego Tutaj, gdzie sie urodzilem prawdziwie Ludzkiej Twarzy od dawna dostrzec

>NIE MOGE !

cywilizacje, religie..

tutejsza może wystarczyć

>dudivan

Dudi, Kazda Kultura i Kazda Religia opiera sie na Absurdzie i Micie !

Przestrzen kulturowa to przestrzen Absurdu ! Jadrem przestrzeni kulturowej jest - MIT !

Przestrzen kulturowa to wykreowana przez czlowieka osobliwa Fikcja - tworzaca

"humanistyczna" przestrzen Absurdu ! To osobliwe "interpretacyjne okulary" przez

ktore indywiduum danej wspolnoty swoiscie usensawia i doswiadcza swiat fizyczny,

lecz przede wszystkim wykreowany przez nia - swiat urojony, ktory jest ujmowany

jako swiat realny !

Swoisty paradoks ujawnia sie w tym, ze : przestrzen kulturowa jest tym, co laczy (scala)

swiadomosc czlonkow wspolnoty, a zarazem jest tym, co dzieli czlonkow jednej wspolnoty

wzgledem czlonkow innej wspolnoty !

Wkomponowana w przestrzen kulturowa sprzecznosc charakteryzuje sie tym, iz ani jej,

ani jej zaprzeczenia nie da sie udowodnic srodkami tej przestrzeni : jej prawomocnosc

usensowniona jest doktrynalna racja (wyprowadzona z mitu), zmatrycowana w swiadomosci

zbiorowej wspolnoty, dlatego tez nie mozna udowodnic sprzecznosci ustanowionych przez

nia kodyfikacji !

Tak wiec wspolnoty czy religie, dudi, roznia sie jedynie w zakresie :

ROZLACZNYCH UPOSTACIOWIEN MITU !

Tak wiec Twoja "niepokalana dziewica" jest absolutnie rownowazna mojej "swietej krowie",

z ta wszakze roznica, ze MOI pobratymcy o wiele szczerzej , jak mi sie wydaje wierza

w swietosc krowy niz Wy w dziewictwo Maryi !

I tu Ci zadne pogardliwe przytyki do krowiego lajna nic nie pomoga ! Mam szczera nadzieje, ze

PRAWDA CIE WYZWOLI ! :)

Pozdrawiam

atopos

skoro m.in. kultura to zbedne urojenia, to wpadamy do mr. neo, buciory na stol, jego kobitka w obroty, moze cos sie wyniesie i wsio bedzie cool, no bo przeciez nie trzymamy sie tych okropnych norm i infantylnych wiezow :)

fajnie, na to mozna bilety wydrukowac

atops is back. LOL. Wlasnie mnie poinformowano i to zupelnie przypadkowo o w/w....tutaj kazdy moze sobie cos wpisac...ze zamykane sa niemal wszedzie przed nim drzwi, krotko mowiac jest tak natretny w rzeczywistosci, ze jego potencjalna wizyta jest odbierana jak najscie osoby z kompilacja swiadka jehowy, milicjanta, komornika, pijanego sasiada, agenta ub, uspionego medytacjami buddyste oraz wszechwiedzacego nudziarza. Przychodzi zawsze bez kobiety, bez prezentu i poza monologiem nie ma nic do zaoferowania. LOL.

pitdog, 17 Mar 2006, 16:33

Jesli dojdziesz do etapu, że najwyższą wartością dla Ciebie jest człowiek, to już nie zrobisz chamstwa innej istocie. Wtedy normy 'kulturowe' nie będą potrzebne - bo sam jesteś Kulturą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.