Skocz do zawartości
IGNORED

W. LYSIAK o BALCERKU

Jerzyk23

Rekomendowane odpowiedzi

> jar1 - niestety dbasz o to bym nie zmienił poglądów

po drugie - ja nie mam do nikogo pretensji nawet do Ciebie bo i o co - każdy uważa że postępuje jak najbardziej słusznie i ty też tak uważasz - więc nie szukam winy u nikogo.

po trzecie - to walka z wiatrakami, ja to wszystko piszę może dla co 100000 czytającego a nawet dla co 1 000 000.

Mnie też kiedyś udzielono bezinteresownie pewnych informacji - więc staram się spłacić dług.

po drugie - moje poglądy nie kwalifikują się na to forum. Żywię poglady zupełnie niestrawne nawet dla najwiekszych fanatyków.

Po trzecie - nie po to wiele lat pracowałem nad swoimi poglądami na pewne sprawy (jeżdżąc w deszcz, śnieg i mróz) aby ustalić fakty - by teraz "za darmo" się nimi dzielić.

Mógłbym je najwyżej powymieniać - pytanie tylko na co? Na to co mogę przeczytać w GW i pochodnych wyrobach "publicystyczno podobnych".

Wiesz dlaczego nie lubię GW - ona mnie śmiertelnie nudzi. Weź "Trybunę Ludu" z lat 70tych - poczujesz to co ja czuję czytając GW - łacznie z tzw. Dodatkami Kulturalnymi.

jar1

A dlaczego Ty uszedłeś i nie lezysz na dnie jeziora jak Popiełuszko? Dziwne, nie?

To bardzo proste. Ja nie byłem największym wrogiem ustroju, nie byłem dużym, nie byłem nawet małym, tylko zupełnie maciupeńkim. Natomiast Adam Michnik podobno ogromnym był.

i tu się mylisz mciej - to było podkopywanie ekonomicznych podstaw ustroju poprzez wspierania PRYWATNEJ incjatywy która była śmiertelnym wrogiem ustroju, rozpijanie klasy robotniczej itd.

A taka baba na melinie w przypadku wykrycia miała przesrane tak jak teraz handlarz narkotyków.

Jak recydywa i przy "własnym wyrobie" to i może 2 lata w pierdlu - ----- UWAGA to WIĘCEJ NIŻ MICHNIK --------

mciej - powiem tak jak Boguś - co ty wiesz o melinach;) i komuniźmie

mciej - pozatym nie masz pojęcia o aspekcie podstawowym - baba na melinie MUSIAŁA donosić - pójście z bibułą na melinę i poczęstowanie baby bibułą było najwyższym aktem odwagi - kamikadze po prostu. To tak jakbyś poszedł z tą bibułą na komendę MO

O melinach owszem nic nie wiem i dzięki Bogu :)

>> UWAGA to WIĘCEJ NIŻ MICHNIK

Z grubsza podliczyłem lata nadredaktorowej paki i wychodzi mi że to ciągle dwa i pół raza mniej. Co prawda ciągle nie są to niestety betonowe buty ani dna jezior, ale cóż, nie każdemu widocznie był dany zamach na życie, męczęństwo, szczęście i wieczne zbawienie. :)

>>po drugie - moje poglądy nie kwalifikują się na to forum. Żywię poglady zupełnie niestrawne nawet dla najwiekszych fanatyków.

Nie bądź tchórzofretka, walczyłeś z komuną a na forum się napisać boisz? ;)

Poglądy mogą być i niestrawne , ale już tu niejeden egzotiko pisywał, nie zrobisz różnicy. Na razie to nie piszesz żadnych konkretów i nawet nie wiadomo czy jest sens Cię poważnie traktować.

mciej - bo my tu tak czasem sobie żartujemy, ale tylko czasem (to cytat - informacja dla ciebie)

ty mnie tu mciej nie podpuszczaj - bo ci to słabo wyszło.

Co z tego że ja tu coś napiszę - jak to niestrawne będzie - znaczy nie przyswoisz sobie tego

prościej pisząc - weź zjedz kilka metalowych spinaczy

smaku nie poczujesz a tylko ci zaszkodzą i sraczki umysłowej może dostaniesz.

mciej napisałeś

>to nie piszesz żadnych konkretów i nawet nie wiadomo czy jest sens Cię poważnie traktować >

- może chodzi mi o to byś sam sobie odpowiedział na to pytanie, dzisiejsze pokolenie jest nauczone że dostaje gotowe poglądy na tacy a jak ktoś jest pozornie "lekko wewnętrznie sprzeczny" to wam się możliwości pojmowania wyczerpują.

chcesz to masz - jak w kapitaliźmie (jest klient - jest towar;)) :

O sobie pisał nie będę - to co robiłem było w 99% nudne, nużące, niesłychanie męczące i wyczerpujące.

opowieści jakiś "opozycjonistów" o "Bondach" itp to czysty kretynizm.

99.999% narodu było całkowicie osranych i miało równie zabobonne poglądy jak wy dziś (w swoim pojęciu przeciwstawiali się itp., kabarety oglądali, kawały były itp.)

Ci co się nie bali to przypadki psychiatryczne.

miliony kochały tamten ustrój, tak jak wy teraz kochacie ten.

"NIKT" nie chciał absolutnie kapitalizmu.

"WSZYSCY" czuli się wolni - bardziej niż wy teraz.

mciej -

nie walczyłem z komuną - walczyłem z władzą za moich lat komuny już nie było. A w zasadzie to walczyłem z NARODEM - bo to naród był i JEST przyczyną obecnego położenia Polski.

tak boję się pisać na forum ,boję się że jak za dużo napiszę to Lukar wywali ten wątek, boję się że Qubric przyjdzie i tradycyjnie bluzgami doprowadzi do usunięcia wątku, boję się że ktokolwiek napisze do Lukara i ten się wystraszy i będzie jw.

>>>dzisiejsze pokolenie jest nauczone że dostaje gotowe poglądy na tacy.

Dzisiejsze pokolenie mówisz...mam rozumieć że przed 1989 to inaczej było, a pochody pierwszomajowe, akademie ku czci towarzysza Lenina i i ZSMP to była szkółka niedzielna...tak pokolenie twoje jak i moje , i wszystkie przez ostatnie 60 lat. Tylko poglądy się inne do głowy kładzie, kiedyś mieli robić, teraz mają kupować.

>>>99.999% narodu było całkowicie osranych i miało równie zabobonne poglądy jak wy dziś (w swoim pojęciu przeciwstawiali się itp., kabarety oglądali, kawały były itp.) Ci co się nie bali to przypadki psychiatryczne.

Ja sobie z tego zdaję doskonale zdaję sprawę, to jest naturalne i poniekąd oczywiste, i z tego względu bardzo mnie ciekawi ten nagły, widoczny też tutaj, wysyp opozycjonistów, bo dzisiaj się okazuje że wszyscy się przeciwstawiali, podczas gdy w rzeczywistości chodzili z pełnymi gaciami (część dlatego bo miała jeszcze pieluchy).

>>>Co z tego że ja tu coś napiszę - jak to niestrawne będzie - znaczy nie przyswoisz sobie tego

prościej pisząc - weź zjedz kilka metalowych spinaczy

smaku nie poczujesz a tylko ci zaszkodzą i sraczki umysłowej może dostaniesz.

Dałbyś spokój frazesom , tajemnice jakieś, w dodatku niebezpiecznie jest je poznawać, wygląda to wszystko na sekretny plan templariuszy, spisek Wielkiej Loży Masońskiej albo 12 żydowskich bankierów rządzących światem. :)

mciej - jak ładnie

Tylko poglądy się inne do głowy kładzie, kiedyś mieli

>robić, teraz mają kupować.

opozycja polega tylko i wyłacznie na samodzielnym myśleniu - jak sam nie myślisz to jesteś tylko masą do zmanipulowania i nic cię przed tą manipulacją nie uchroni - jak nie posiadasz własnego wzroku, słuchu i dotyku to zaprowadzą cię bez problemu tam gdzie chcą i wmówia wszystko.

1 wniosek - do 1989r. nie było w Polsce opozycji - były tylko jednostki, opór NARODU przed tzw. kapitalizmem był ogromny - jakby naród wiedział że MICHNIK bedzie miał miliony a sąsiad bedzie jadał w śmietniku i nie będzie pracy - NIGDY by się nie zgodził na okrągły stół i tzw. ZMIANY

2 wniosek - z braku opozycji te opozycję zbudowała SAMA władza

pytanie po co? - napisz po co wg. ciebie

Dodam jeszcze drobny cytat, który daje odpowiedź na pytanie dlaczego jest jak jest

"W pewnych warunkach kulturowych, pewne fakty nie mogą zostać poznane, ponieważ są społecznie nieakceptowalne"

A to co teraz uprawiasz to nie jest propaganda, propaganda chorego myślenia i wszyscy którzy myślą mają to gdzieś, teraz tylko jeden krok do żydów iterete. Powodzenia ,za stary jestem na bełkot i za stary żeby nie zrozumiec nawet takich ludzi którzy poszli na współprace bo nie mieli albo nie widzieli wyjścia z sytuacji. A takich co dupę przyplaszczyli pojawiło sie potem tłumy w sejmie z tą sama ideologią co twoja, bojowych ,odważnych- ale jak przyjdzie Lukaszenko i tupnie nogą to znowu znikną na pareset lat.

Do> A ta twoja obsesja nie powoduje zastanowienia że Lucar to spisek,że Kurduple już wcześniej założyli wątki forumowe w różnych miejscach globu, że teraz jesteś obserwowany i nagrywany bo oni tacy sprytni sa panie te żydy hehehe, a tak po prawdzie to nie wiem skąd to mniemanie o niezwykłej enteligencji tych służb, teraz trochu poznałem -takie same kmioty i kurduple jak ten naród bo i skąd mieliby być inni. A ten Kiszczak, Płatoń i paru innych generałów to kwiat enteligencji, Piotrowski i jego koledzy kwiat esbecji, wystarczy przypomniec sobie paru a nawet ich akcje - z perspektywy czasu żałość i litośc bierze. Lukaszenko pierwyj enteligent- też spiskowa teoria dziejów. Po prostu Kurduple muszą miec siłe i dopiero wtedy mogą byś kurduplami. I nie zmienia to Faktu że GW najlepszą gazetą jest -a trybuna do czytania sie nie nadawała, natomiast zawsze wisiała w sraczu- no tylko na tyle bylem odważny.

Dead_Dog 17 Mar 2006, 02:00

Cytat ..."i tu się mylisz mciej - to było podkopywanie ekonomicznych podstaw ustroju poprzez wspierania PRYWATNEJ incjatywy która była śmiertelnym wrogiem ustroju, rozpijanie klasy robotniczej itd.

A taka baba na melinie w przypadku wykrycia miała przesrane tak jak teraz handlarz narkotyków."

Tak jak ongiś baba, tak dzisiaj handlarze mają względny spokój za dostarczane informacje, a jeśli jej nie dostarczą to mają właśnie tak jak opisałeś. Niech żyje handel wymienny!

Represyjna władza najbardziej obawia się ludzi ideowych, bo oni nie mają ceny. W ich przypadku najwyzszą cenę stanowi smierć; innych można kupic za mniejsze lub większe pieniądze, stanowiska itp.

Dead_Dog, 17 Mar 2006, 03:46

>Dodam jeszcze drobny cytat, który daje odpowiedź na pytanie dlaczego jest jak jest

>

>"W pewnych warunkach kulturowych, pewne fakty nie mogą zostać poznane, ponieważ są społecznie

>nieakceptowalne"

Wiesz, lubię Cie i szanuję, ale uważam, że w pewnym momencie życia rzeczywistość okazała sie dla Ciebie zbyt trudna , uciekłeś w jakiś inny świat, który żyje własnym życiem a rzeczywistość słuzy tylko do podsycania odpowiednimi zdarzeniami funkcjonowanie imaginacji.

Takie teksty, że 99.9% narodu było osrane... czy typu wiem, ale nie powiem, bo to niewygodne dają naprawdę dużo do myslenia.

Ja zyłem w tamtych czxasach i pamietam dobrze. Napewno wszystkiego nie wiem i nie poznam, ale to, co wypisujesz jest zbyt daleka interpretacją tamtej rzeczywistości. Chociażby to o melinach, które za komuny miały sie dobrze i zakup wódki w nich nie stanowił żadnego problemu;-)

jar1 17 Mar 2006, 10:16

>>Represyjna władza najbardziej obawia się ludzi ideowych, bo oni nie mają ceny.

>A największe represje odbywają się na ludziach, gdy ideowcy dochodzą do władzy.

Z kontekstu było wiadomo o kim piszę i dlatego ten żart jest wybitnie niesmaczny, i to w stosunku do osoby, która w żaden sposób sobie na to nie zasłużyła. Zapewne obserwuje Cię z góry i wybaczy Ci, bo błądzisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.