Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa słuchawek

Royber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Oddałem moje kochane słuchawki Beyerdynamic DT931 do serwisu Tommex w celu wymiany popękanej prawej słuchawki. Jednakże mam pewne obawy. Tzn. aby wymienić plastikową słuchawkę należy wylutować i po założeniu nowej wlutować znajdujący się w niej głośniczek. Czy ta operacja nie wpłynie negatywnie na dźwięk moich słuchawek. Np. pojawi się niezrównoważenie dźwięku, lub mniej czysty dźwięk w lutowanej słuchawce itp.? Umówiłem się z serwisantem, że jak będzie naprawiał słuchawki to ma nie używać obcej cyny tylko rozgrzać oryginalną. Czy to uchroni mnie przed ewentualną degradacją dźięku? Może jestem za bardzo przewrażliwiony ale aktualny dźwięk z mojego systemu bardzo mi odpowiada i nie chciałbym go stracić. Prosze o poradę.

https://www.audiostereo.pl/topic/25209-naprawa-s%C5%82uchawek/

Tak wiem operacja jest prosta, ale czy ponowne zlutowanie jednego głośniczka inną cyną nie zmieni charakteru jego dźwięku?

Dzisiaj mija 18 dzień jak słuchawki są w serwisie. Wiem, że muszą ( Tommex ) ściągnąć z Niemczech część więc mają czas 21 dni. Ciekawe czy się wyrobią.

No to trzymaj kciuki zeby sie nie wyrobili. Dostaniesz wtedy nowe lub jesli juz ich nie produkuja to nowszy model o parametrach nie gorszych od tamtych. Trzeba tylko pamietac ze te dni to dni robocze. Tydzien liczy sie jako 5 dni.

Mnie kiedys nie zdazyli naprawic monitora Philips i dostalem nowy, plaski i lepszy. Za 2 lata znow mi sie konczy gwarancja i licze na to ze znow mi padnie ;)

• 2 miesiące później...

Nie otrzymałem nowych słuchawek. Pomimo tego,że czekałem na część ponad miesiąc i jeszcze nie było widać kresu więc zrezygnowałem i wycofałem słuchawki z serwisu. O dziwo powrót słuchawek był bardzo szybki w przeciągu jednego dnia. O wymianie nie ma co marzyć. Zresztą tego modelu czyli DT931 już nie produkują, a innych nie chcę. Dystrybutor Tommex w ogóle nie odpisuje na maile. Gdy człowiek dzwoni to kierują do serwsu, a pan w serwisie tylko ciągle powtarza, że części jeszcze nie przywieżli. Piszę to ku przestrodze. Na razie skleiłem muszlę i jest dobrze więc nie wyrywam sobie flaków. Pozdrawiam

Bartezzz. Super. Czy mogłby Twój brat napisać po angielsku opis mojej sytuacji zwięźle i na temat. Dobrze by było aby napomknął o wymianie słuchawek na nowe najlepiej DT931. Da się zrobić? Prosze wyślij mi ten tekst na moją skrzynkę. Dziękuję !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.