Skocz do zawartości
IGNORED

Balcerowicz musi zostać

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

Public Enemy, 22 Mar 2006, 12:40

>A jak (..) bedziem rzygac

>na okolo tymi wszystkimi Polskimi Kompleksami

Nie trzeba daleko szukać: patrz tytuł wątku obok "Mózg Polaka".

dudivan, 22 Mar 2006, 12:54

>Public Enemy, namawiasz nas do studiowania jekiejś chińskiej Bździn ? Bo pani profesor coś tam...

>?

>Jeden z moich profesorów buduje w swoim gabinecie piramidy z metalu i pochyla się nad nimi

>(studentów też zachęca) tak aby wierzchołek był wycelowany w miejsce w ktorym znajduje się

>hipotetyczne trzecie oko. Ot, taki bzik, profesorowie to weseli ludzie.

>Czy za nakłanianiem Polaków do Bździn kryje się plan budowy jekiegoś muru ?

Czy ktoś narzeka na "brak humoru na forum"?

Less, 22 Mar 2006, 12:54

>Dudi

>

>Może byś wytłumaczył, na czym ma polegać transformacja świadomości na pracę i mieszkania?

Na tym samym co uświadomienie sobie przez kogoś, kto spożywa 15000 kalorii dziennie i wciąż waży tylko 45 kg, że nie powinien zwiekszyć ilości kalorii do 50000 tylko wreszcie zrobic coś z tasiemcem w brzuchu !

Public z przyjemnością słucham i oglądam w TV prof.Jadwigę Staniszkis.Mnie też absolutnie nie przeszkadza filozofia Wschodu,warto się z nią zapoznać.Będę pamiętał jak pewien Chińczyk(przebywał w owym czasie w PRL i studiował i mówił po polsku)złapał tzw.szczypawkę i oberwał jej wszystkie nogi i wypuścił,nawet jej nie zabił tylko oderwał nóżki!

>zildjian

"Chyba byłby bardziej humanitarny gdyby ją zatłukł?"

No nie, zildjian, chinczycy sa sa duzo bardziej finezyjni i glebsi w Swoich posunieciach !

Proponujac proste rozdeptanie, opowiadasz sie za jakims plytkim "humanitaryzmem"

Niech szczypawa wie kto tu jest Panem ! I ma troche czasu na glebsze przemyslenie sprawy ! :)

Public w latach sześdziesiątych w dobie walki z ptactwem,które zżerało ryż przewodniczący Mao nakazał(jedno z wielu jego genialnych rozwiązań) zabić ptaki i zabito ,jeśli mnie pamięć nie myli ;O) w rejonach wiejskich każdy musiał dostarczyć odpowiednią ilość ptactwa i dostarczono!W jakimś filmie dokumentalnym oglądałem jak stado ludzi zaopatrzone w garnki,klekotki ganiało za ptactwem i nie pozwalało im przysiąść na ziemi i biedne ptaszki w końcu z wycieńczenia padały.A póżniej przyszła plaga owadów.Przypomnieć Pol Pota? To filozofia Wschodu czy juz nie?

Public Enemy, 22 Mar 2006, 13:16

>No nie, zildjian, chinczycy sa sa duzo bardziej finezyjni i glebsi w Swoich posunieciach !

Tak,tortury istotnie wyrafinowane. Na razie zalewają nas towarem,zbierają $$$,co potem? Ale to inna sprawa.

>Niech szczypawa wie kto tu jest Panem ! I ma troche czasu na glebsze przemyslenie sprawy ! :)

Ta szczypawa akurat wie. Ale co z tego ? Nie ma nóżek i nie przekaże innym,co by się w przyszłości odpier.... od tego partykularnego Chińczyka.

>dudivan

>Leszek

Zaskakujesz mnie dudi, nazywajac kilka tysiecy lat chinskiej filozofii - Bzdzinami ! Znasz ja przynajmniej na tyle, zeby TO stwierdzic ?

Leszku, czemu wybierasz takie przyklady ? Kazdy narod ma swoich Tyranow, Idiotow itp. Naprawde nie znasz zadnych POZYTYWNYCH

przykladow chinskiej Mysli ? Nawet szpece od marketingu dzis z Niej kozystaja ! (mimo, iz ta grupa zawodowa raczej do finezyjnych

myslicieli sie nie zalicza !).

Public znam oto pierwsza,która lata mi po ekranie ;O) :Korzystaj lecz nigdy nie wykorzystuj!

Dałem te negatywne przykłady jako przykład tego co napisałeś: Kazdy narod ma swoich Tyranow, Idiotow itp. Pokreślam KAŻDY nawet ten wybrany ;o)

>Jar tja najlepiej żyć tylko problemami dnia codziennego,zakupy,kredyty,hel ołin,sex,drugs and

>ballet(też tak robiłem....jak byłem młody :O))

No własnie, starość nie radość...uwiąd sterczy:-) . Nie zapominaj jednak, że to Ci młodzi muszą teraz zapracować na Twoja emeryturke lub rentę. Więc raczej pomyśl o tym, żeby nie spierdzielili z Polski, a nie sewwuj im w kólko rozliczenia z historią, która dla nich jest tak samo ważna jak dla Ciebie wielki kryzys na poczatku ubiegłego stulecia.

>zildjian

"Na razie zalewają nas towarem,zbierają $$$,co potem?"

No widzisz, IM sprawdza sie Ich filozofia ! A nam ? :(

>Ta szczypawa akurat wie. Ale co z tego ? Nie ma nóżek i nie przekaże innym,co by się w przyszłości

>odpier.... od tego partykularnego Chińczyka.

Chinczycy sa Cierpliwi i jest Ich duzo !

Wytlumacza recznie KAZDEJ pieprzonej szczypawie, ze NIE MA RACJI ! :)

>I właśnie dlatego nie mają pracy i mieszkania itd. itp.. Dopóki tego nie pojmą nie będą mieli.

Ta, trzy miliony mieszkań im damy....ha,ha. Żeby dawać trzeba albo zbudować i mieć za co, albo zabrać innym. Ani na pierwsze ani na drugie sie nie zanosi - słabiaki.

Jak słyszę troskę PISu o pracę, mieszkania i parę innych potrzebnych rzeczy, to tak jakoś przypomina mi się Armia Radziecka, o której mówiono, że tak będzie walczyć o pokój, że kamień na kamieniu nie zostanie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tysię jar nie smiej pustym smiechem tylko zadaj sobie pytanie ile Balcerowicz (symboliczny Balczerowicz) milionów mieszkań wybudował przez 17 lat ? No i le do ciężkiej cholery ?

Public Enemy, 22 Mar 2006, 13:38

>>zildjian

>

>"Na razie zalewają nas towarem,zbierają $$$,co potem?"

>

>No widzisz, IM sprawdza sie Ich filozofia ! A nam ? :(

To nie tylko ich filozofia. Tak się w dużej mierze dzieje na nasze, białych, własne życzenie (w ub. roku 3/4 ruchu towarowego na szlaku Chiny-USA to przepływ towaru między tą samą firmą).

>Chinczycy sa Cierpliwi i jest Ich duzo !

>Wytlumacza recznie KAZDEJ pieprzonej szczypawie, ze NIE MA RACJI ! :)

Jak w stosunku do tytułu wątku -jestem za a nawet przeciw !

dudivan, 22 Mar 2006, 13:47

>Tysię jar nie smiej pustym smiechem tylko zadaj sobie pytanie ile Balcerowicz (symboliczny

>Balczerowicz) milionów mieszkań wybudował przez 17 lat ? No i le do ciężkiej cholery ?

A ile mostów L. Kaczyński w Wawie? No ile do ciężkiej cholery?

ile Balcerowicz (symboliczny

>Balczerowicz) milionów mieszkań wybudował przez 17 lat ? No i le do ciężkiej cholery ?

Gierek za to wybudował ich od jasnej cholery. Komuno wróć?

To jest właśnie socjalizm pisowców - państwo ma zadbać o wszystko. Żeby to mogło zrobić, musi otrzywiście wszystkich wziąć za twarz.

Ja wolałbym, żeby jak najmniej przeszkadzało.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>dudivan

>nie istnieje coś takiego jak chińska filozofia. Istnieje tylko (tu UWAGA ! :) co najwyżej chińska

>mitologia.

No, dudi tus mnie ustrzelil !

Musze nad Twa Gleboka Mysla powaznie dluzej pokontemplowac !

Musi zawierac jakis bardzo gleboki i finezyjny paradoks ( zen ? :))

Bo nie uwzgledniajac Tego, czegos Tak glupiego - juz dawno nie slyszalem !

Tak przy okazji, filozofia indyjska tez nie istnieje ?

PS. ...no chyba zes mi chcial przypomniec moje stwierdzenie, ze WSZYSTKO JEST MITEM ! :)

To wtedy masz ABSOLUTNA RACJE ! :)

Pozdrawiam

Jar jak mawia do mnie mój kolega(po tym jak mówi,że idzie na emeryturę) a ty musisz dożyć! ;O)A na moją emeryturę pracuje-kolejne super posunięcie-drugi filar i nawet trzeci :O)no i oczywiście ja!Wszyscy nie wyjadą :O)Ja nic nie serwuję tylko tak czasami jakaś historyjka przypomni mi się ;O)

Pytanie:dlaczego kurs złotówki jest tak niski do euro?Czyżby dlatego,że rolnicy dostają dotacje z unji w euro przeliczane na złotówki :O)

Less, 22 Mar 2006, 13:52

>Ja wolałbym, żeby jak najmniej przeszkadzało.

Państwo najmniej przeszkadza w Kalkucie albo w fawelach Rio de Janeiro. Jak będziesz radzę zwiedzić.

Z Polsce popularne mogłyby być ziemianki. Właściwie pierwsze już się pojawiły.

dudivan, 22 Mar 2006, 13:57

>Z Polsce popularne mogłyby być ziemianki. Właściwie pierwsze już się pojawiły.

Wywłaszczonych ziemian?

Dodałbym jeszcze kartony po lodówkach w NYC z kocami od Urbana i Rakowskiego.

Public Enemy, 22 Mar 2006, 13:53

>No, dudi tus mnie ustrzelil !

>Musze nad Twa Gleboka Mysla powaznie dluzej pokontemplowac !

Widzisz - to jest faktyczny problem. Nad tym trzeba by *pomysleć*.

>Tak przy okazji, filozofia indyjska tez nie istnieje ?

Mhm.

zildjian, 22 Mar 2006, 14:00

>>Z Polsce popularne mogłyby być ziemianki. Właściwie pierwsze już się pojawiły.

>

>Wywłaszczonych ziemian?

>

>Dodałbym jeszcze kartony po lodówkach w NYC z kocami od Urbana i Rakowskiego.

Gdybyś pooglądał troche programy typu Telekurier, Interwencja zamiast gumowych cycków z satelity wieczorem to byś o kartonach za Urbana nie pisał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.