Skocz do zawartości
IGNORED

Rozterki żony Audiofila

S??uchaweczka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Audiofile :)

Czytam ja sobie tu te Wasze zwierzenia i próbuję się dowiedzieć : co takiego jest fascynującego w tych Waszych kabelkach ?

Czyżby to chodziło o te ciągłe sprawdzanie grubości czy długości ...? A może to o to delikatne wkładanie i wyciąganie Wtyczki ? uhmmm...

Co panom sprawia największą przyjemność ?

Zastanawiacie się tu czasem jaka powinna być jego grubość. No cóż, myślę że nie zawsze „wymiary” są najważniejsze ale głównie liczy się jakość...no i wyobraźnia....i wrażliwość – tak, wrażliwość też jest ważna....

Już sama nie wiem co jest najważniejsze.. Czy dla pożądanego efektu jest istotniejsza: grubość czy długość a może to jednak „końcówka” o wszystkim decyduje...bo np. mój mąż twierdzi, że to „końcówka” i jej jakość jest najważniejsza.....

Zupełnie nie wiem co o tym myśleć... może jest za słaba „moc” jego argumentów...Do końca nie jestem przekonana ale nie mam z czym porównać, dlatego ciekawa jestem co Panowie o tym sądzicie....

Chociaż lubię te nasze wspólne wieczory z mężem, gdy wszystkie lampy ma dokładnie rozgrzane....

Pozdrawiam i niech „moc” będzie z Wami!!! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/2527-rozterki-%C5%BCony-audiofila/

Słuchaweczko! Masz absolutną rację, ale muszę dodać coś od siebie. Długość, grubość, końcówka - owszem, ale nie pomyślałaś jeszcze o sztywności;-) Bardzo ważna kwestia, jeśli nie najważniejsza. No bo co Ci po długości, jeżeli jest mientki?

Z interkonektów proponuję Audioquest Pytong, albo taniej - Bandridge Profigold PGA3000 - sztywny jak cholera, gruby na centymetr, długi na 3/4 metra i szorstki jak jęzor Szarika.

Powodzenia:-)

Słuchaweczko, widzisz, czytasz, a niedokładnie. Nie zauważyłaś, że u nas najważniejsze jest słuchanie, słuchanie i porównywanie, chodzimy wszędzie, próbujemy i słuchamy czego się da, i porównujemy, i wsłuchujemy się w różnice...

No to piszesz, że ty nie wiesz bo nie masz z czym porównać, to co mam ja ci powiedzieć...

Idź, próbuj, porównuj i wczuwaj się w różnice!

Ale z tym wkładaniem i wyjmowaniem to ja bym się wstrzymał na Twoim miejscu. Każda końcówka kiedyś się zużyje, więc pamiętaj aby robić to delikatnie i nie ciągnąć drutów na siłe - jak nie chcą wyjść, to nie:-)

Słuchaweczka, doświadczeni koledzy zwykle radzą na tym forum porównanie różne kombinacji kabelka z końcówką, ale w tym przypadku, hmmm, jak by ci to powiedzieć... Jak by co, to się nie powołuj na mnie, ok?

Fajny temat (dawno sie tak nie usmialem) - szkoda tylko ze nie wszyscy z odpowiadajacych maja wyczucie i poczucie......

Sluchaweczko - kabelek i koncowka nie sa w tym wszystkim najwazniejsze - wazne jest wrazenie jakie wywoluja....... :))

Och Panowie...wcale się nie dziwie, że kobiety tu do Was nie zaglądają...ja mimo waszej nieufności - jestem kobieta i chciałam wiedzieć co takiego widzicie w tych kabelkach ( także i mój mąż )...ale cóż...nie to nie...i tak niedługo już nie będę mogła pisać, jak mąż wróci z delegacji...Pozdrawiam wszystkich sympatycznych Panów i dziękuję za miłe porady.:)

No nie da się ukryć, że jak czytam ten wątek to nie umiemy dbać o żony auduifili, sądząc po powyższych wypowiedziach.

Ubolewam.

Trza z tym skończyć i coś zrobić, bo wyglądamy jak nieokrzesani jaskiniowcy z tymi swoimi owypowiedziami.

Piszecie, jak nieokrzesani, albo jakbyście nigdy kobiety nie wiedzieli.

Od 1 wpisu i przeczytania "o mnie" nie mam wątpliwości, że Słuchaweczka jest prawdziwą kobietą któregoś z nas. (Może się nawet i domyślam, kogo ; )

Wstydźcie się co poniektórzy za swoje odzywki i wyciagnijcie wnioski, bo muza ze Słuchaweczką i z lampą smakuje najlepiej w jesienno - zimowe wieczory.

A poza tym... Słuchaweczki - jak biedroneczki - są pożyteczne ; )

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.