Skocz do zawartości
IGNORED

Integry: A-757,PMA-1560,AX-596,PM66 -itp

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Bądź co bądź ja i moi znajomi jesteśmy zachwyceni i bardzo zaskoczeni dźwiekiem tego Rotela...bo patrząc na niego wydaje się że to zwykły lichy wzmacniaczek a jak się go właczy i zagra fortepian albo saksofon czy gitara to nastepuje szok :)

@noru - Dzięki za rady. Jeśli chodzi o NADy, to też chyba bardziej japońce niż anglicy. Miałem ochotę na tego nada C370 z ogłoszenia (szczególnie że to po sąsiedzku), ale nie mogę się skontaktować z ogłoszeniodawcą, więc nie wiem czy to w ogóle jeszcze aktualna oferta. Choć pewnie pisząc "wysokie modele" miałeś na myśli S300 i wyższe.

Jeśli chodzi o to co słuchałem do tej pory, to w "o mnie" znajdziesz mój aktualny zestaw. Przedtem słuchałem jedynie jakiegoś amplitunera Yamahy u znajomego (nie wiem nawet jaki model), ale to było bardziej kino domowe niż stereo. Dlatego też trudno mi porównać na ile mój piec gra poprawnie... W przyszłym tygodniu ma do mnie wpaść kumpel z lampą wykonaną przez znajomego jego ojca (ach te dalekie konotacje :)). Z tego co czytałem na tym forum, często właśnie taki sprzęt okazuje się być ostatecznie najlepszy... Chyba nie pozostaje mi nic innego jak się osłuchiwać i osłuchiwać i osłuchiwać aż trafię na to co mi przypasuje.

Ino szkoda że we Wrocławiu, bo chciałbym najpierw posłuchać... Co prawda 350 ma (w większości) przychylne recenzje, ale nie będę dawał kasy aż tak w ciemno. Może jest ktoś w Poznaniu, kto byłby chętny mnie zaprosić na odsłuch tegoż ;) ?

amazarak ---->

...nie no seria "s" to juz Hi-End a ja mówie o wzmacniaczach za przyzwoite pieniadze i wtym przypadku własnie o "370-tce" bo to bardzo dobry klocek...a "350-tka" to abolutne minimum i ponizej niego niewolno schodzic bo "320-tka" to szmelc i gra płasko jak deska :)

Jeszcze nie za bardzo orientuje sie w starszych seriach NADa ale pomało zaczynam sie w nie zagłębiac...problem jest tylko taki ze starszych NADów jest mało czyli albo były drogie i ich nie kupowano albo były słabe i ich nie kupywano no albo były tak dobre ze nikt sie ich niechce pozbywac :) ...są tylko jakieś powystawkowe śmieci na allegro z poczatku serii a z doświadczenia wiem że od najnizszych modeli 99% producentów nalezy trzymac sie jak najdalej.

Powiedz ile chcesz wydac? to moze cos ci podpowiem.

to i ja sobie pozwolę napisać prośbe o radę, a w zasadzie opinie o wzmacniaczu Marantza pm 8200. czy ktoś tego słuchał? wygląda na porządny, ale brzmienie marantza jest mi obce. obecnie gram na staruszku denona pma 250. pozdrawiam i z góry dzięki.

To jak Noru, masz jakieś propozycje?

Bo ja jak na razie mam w myślach te trzy modele (kolejność znacząca):

Marantz PM75 (może jest ktoś chętny do odsprzedania ;) ?), Denon 1560, Marantz PM68.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PM 68 wyraznie odstaje od reszty. PM 75 potrzebuje jasnych kolumn a PMA 1560 nie moze grac z za jasnymi kolumnami. Wszystko to mialem. Napisz do mnie na priva mam dla Ciebie propozycje. Pozdrawiam. Rafal

• 4 tygodnie później...

Odgrzewam trochę wątek.

Posiadam już prawie klony Ostinato 2000 (aktualnie w końcowej fazie produkcji, jako wysokotonowy vifa PL27). Moje pytanie: jaki wzmacniacz najlepiej z nimi zagra: PMA-1560, PM-75 czy Yamaha 1020. A może jakiś inny, ale z mniej więcej tej samej półki? Co polecacie?

Odgrzewam trochę wątek.

Posiadam już prawie klony Ostinato 2000 (aktualnie w końcowej fazie produkcji, jako wysokotonowy vifa PL27). Moje pytanie: jaki wzmacniacz najlepiej z nimi zagra: PMA-1560, PM-75 czy Yamaha 1020. A może jakiś inny, ale z mniej więcej tej samej półki? Co polecacie?

IMHO Yamaha A 1020. Zobacz temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdzie są opinie z odsłuchów z użyciem tego właśnie wzmacniacza i kolumn opartych o Vify M18WH.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja tam nadal gonie króliczka :)

Własnie kupiłem sobie monitory Tannoy PBM 8 II wprost ze studia radiowego a raczej od czlowieka który w tym studiu pracował no i "jakimś" cudem stał się ich właścicielem poczym odsprzedał je mnie :)

No i tutaj zaczyna sie wyższa szkoła jazdy z mojej strony bo PBM 8 to już nie zabawa .... to wielkie,masywne monitory z dźwiękiem pochałaniającym wszystko co miałem do tej pory :)

Teraz musze sprzedac JMlab'y i dolożyc do wzmacniacza bo mojemu Rotelowi nie starcza mocy do tych 125 watowych smoków i 20 centymetrowego basu :)

Chyba czeka mnie kupno końcówki mocy i przedwzmacniacza bo integra z mocą i prądem pozwalajacym na napędzenie tych monitorów będzie chyba strasznie droga no a masowych japończyków jakos juz niechcem się dotykacwiec w gre wchodza tylko Rotele, NADy , Cambridge Audio , Arcamy, Musical Fidelity itp.

Co wiec szlachta poleca ?? ....do powiedzmy 1000zł oczywiście za używany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Kupiłem CD CDX-880 i tuner TX-930 no i mam te Tannoy PBM 8 II i teraz zastanawiam się czy nie spróbowac jakiegoś innego wzmacniacza niż mój Rotel RA-840BX3 - chyba z ciekawości :)

...zastanawiam się pomiedzy:

Yamaha AX-892 (mam do kupienia w stanie jak nówka)

Yamaha AX-596

Marantz PM-7000

NAD C-350

Cambridge Audio A500

...no i oczywiście cały czas gonie za NADem C-370 albo Rotelem RA-980 lub RA-972 :) ....ale na to narazie brak funduszy.

....co byście proponowali z tej piątki ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.