Skocz do zawartości
IGNORED

czym chronic opakowania plyt CD

pavulon

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos ma linka lub patent na pakowanie CD-romow i digigackow w przezroczyste koszulki, folie?

Szukam czegos co jest latwe w uzyciu i powoduje, ze nie rysuje sie plastykowe pudelko.

Kiedys nie zalezalo mi na tym, ale widze, ze niektore juz matowieja... szkoda.

https://www.audiostereo.pl/topic/25337-czym-chronic-opakowania-plyt-cd/

plastikowe pudełka na CD typu "jewel case" można nabyć po 60-80 groszy. jak mi któreś z kolekcji zmatowieją, to kupię nowe, i po kłopocie. Nie będę nerwów tracił na jakieś dodatkowe folie, worki i inne utrudniające życie dodatki.

pavulon:

>Czy ktos ma linka lub patent na pakowanie CD-romow i digigackow w przezroczyste koszulki, folie?

A co tu patentować, skoro proste to jak kłębek drutu? Allegro.pl › Komputery › Akcesoria › Dodatki do płyt CD/DVD › Koperty - tam coś znajdziesz (ewentualnie znajdziesz sprzedawcę, który dostarczy co trzeba).

Mogę zrozumieć pakowanie w folię digipacków, ale... przy dzisiejszych cenach szczególne dbanie o standardowe pudełka na CD to zdecydowana przesada ;)

>Teo

Dzieki, znalazlem te koszulki. :))

Powiem Ci, ze kiedys mialem to gdzies, nie podejrzewalem nawet

ze cos takiego produkuja dla "maniakow- zbieraczy". Mam duzo digipackow,

i nie obchodze sie z nimi z pietyzmem - stad moje postanowienie by pakowac po zakupie te nowe:)

Poza tym pojawily sie nowe pudelka z zaokraglonymi rogami.

• 3 lata później...

To ja mam inne pytanie z tej samej kategorii.

Gdzie można kupić dobre jakościowo pudełka do płyt CD. Może ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce. Oryginalne pudełka są grube i twarde. Ostatnio kupiłem 50 sztuk u siebie w komputerowym, ale jakością odbiegają od tych oryginalnych, trochę tandeta (miękkie i strasznie giętkie).

Może jakiś sklep w Krakowie albo sprawdzona aukcja allegro?

Może być problem. Teraz zakup pudełek to loteria. Od ładnych paru lat jest coraz gorzej. Wszyscy konkurują ceną i przez to mamy to co mamy. Miękki plastik, niespasowane elementy. Potem pudełka się nie domykają a płyty w nich latają. Najlepsza metoda to samemu pochodzić i pooglądać. Jeżeli gdzieś trafisz na dobre pudła: brać

• 3 tygodnie później...

ja wszystkie pudełka trzymam w czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest na początku trochę z tym kłopotu ale po opracowaniu systemu, folie sprawują się znakomicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Ja kupowałem pudelka do CD w Warszawie na giełdzie elektronicznej (obok Stodoły, niedziela). Jak wchodzisz glownym wejsciem od Alej to idz prosto i potem lekko w prawo (za sciezka) i tam zaraz po prawej stoi mila pani, ktora ma tego typu akcesoria (tez folie na plyty, itp) oprocz wyboru plyt CD i dvd. Jest tam zreszta kilku sprzedawcow tego typu. Na jakosc nie narzekałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.