Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Internetem

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ma taki problem z netem. Otoz niedawno od niedawna (od dzisiaj) cos "najprawdopodobniej" zainstalowalo mi sie na kompie i zzera mi transfer.

Przez to ledwo co daje rade chodzic po stronach, a sciagac sie w sumie nieda, tylko troszke a potem transfer juz staje w miejscu i plik nie sciga sie dalej. Czy jest mozliwosc sprawdzenia co obecnie podpierdziela mi transfer (jaka aplikacja i skad pobiera te dane internetowe ze tak zamula???) Moze jeszcze Ktos ma jakies inne pomysly dotyczace przyczyny tego problemu.

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/25343-problem-z-internetem/

nie wiem czy to akurat najprostsze rozwiązanie, ale możesz ściągnąć i założyc sobie programik NetLimiter (fajny i przydatny) który pokazuje które aplikacje i w jakim wymiarze korzystają z netu, oraz umożliwia nadzorowanie tego. zobaczysz który program ci zżera transfer, czy to jakiśnowy co sie sam zainstalował, czy któryś z wcześniej używanych nagle zapragnął się podłączyć do sieci :]

Możesz mieć wirusa: WinJefoo. Przyczepia się on do końców plików wykonywalnych. Dodatkowo zamula neta. Sprawdź w menedżerze zadań czy masz uruchomiony taki proces jak lsass.exe - jeśli tak to jest ten wirus. Jedyna rada to zainstalować antywirusa z firewallem. Ja mam firewall z SP2 od windowsa + antywirus Avast - darmowy ale dobry....

Zainstalowalem tego NetLimiter'a. Rzeczywiscie moze dzieki niemu cos mi sie uda naprawic.

>>>zhornik

Nie, to nie WinJefoo. Mialem ten shit kiedys na kompie, wredna menda ;) ale odkad uzywam Nod'a z wirusami problemow nie mam

Narazie moge rzadko odpowiadac, bo boje sie, ze limit na bocznicy mi sie skonczy wiec, jakby Ktos mial jeszcze jakies pomysly to niech pisze, na pewno przeczytam :-)

Dziekuje za dotychczasowe rady i Pozdrawiam

Przy uruchamianiu sysytemu wciśnij F8, wybierz tryb awaryjny z obsługą sieci i połacz się z mks.com.pl/skaner i przeskanuj pecka, przy okazji ściągnij sobie MksClean.exe (77kB), przydaje się na prostsze przypadki i pospolite robaki.

Heh no jakos sie udalo :-)

Zamiast NetLimiter'a uzylem NetPeeker'a. Pobawilem sie i jakos wyszlo, smiga az milo ;)

Teraz zainstalowalem sobie Ad-Aware'a i znalazl mi 3 jakies pierdolki ktore "chyba" nie sprawialy zadnych klopotow, ale zawsze lepiej miec tego badziewia jak najmniej.

HiJack'a tez zainstalowalem, ale logow juz chyba nie ma po co podawac. Jak sie cos spierdzieli to odswieze watek :-)

Wielkie Dzieki za szybka i skuteczna pomoc.

Pozdrawiam (juz trzeci raz ;)) Serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.