Skocz do zawartości
IGNORED

Czarne płyty-klasyka

Vinyl_pl

Rekomendowane odpowiedzi

analog analog analog analog boże gdzie jest moja muzyka? Jakie to straszne, siedze w pracy w robocie grzeje stolek a tam w domciu czeka na mnie moja muzyka! Cierpie powaznie bo od pol roku moj analog czekal cierpliwie na koniec remontu i dzis jest ten dzien kiedy ma sie stac muzyka.

Ktora to godzina? dopiero poludnie.....boze szybciej, szybciej.....na pierwszy ogien pojdzie Beethoven sonata op. 111, Glenn Gould, piano, nagranie z 1956 roku....Tak sie nagrywa fortepian!

jeszcze troche jeszcze troche.....ufff moj.....

https://www.audiostereo.pl/topic/2535-czarne-p%C5%82yty-klasyka/

>Rockfanolder.Jestem pełen podziwu a ja mam zaległy urlop za 2002 ;o)

>Vinyl masz jakiś pomysł na stojak do LP?Ja mam taki sprzed 20 lat a jest tylko na 50 płyt.Na alegro widziałem jeden ale jakoś mnie nie przekonujePozdrawiam

• Redaktorzy

Kurka, a tutaj sprzedaja takie fajne skrzynki z przezroczystej plexi, szescienne, mozna sobie to ustawiac rzedami, jak ci w duszy zagra, czy jedno na drugim... I co - i nic, kicha, za duze dranstwo zeby specjalnie sprowadzac... Gdyby nie to, wzialbym pare sztuk jak nic.

• Redaktorzy

Najprostsze jakie moze byc. Szescienne klocki, o wymiarach mniej wiecej 10 cm wiekszych od okladki plyty winylowej w kazda strone, otwarte z przodu. Widzialem to na fotografiach wiec nie jestem pewien, czy sa odlewane z jednego kawalka, czy klejone z plyt. Jest tez opcja - takie same, tylko klejone z MDF.

No wiec jesli chodzi o przechowywanie to nie uznaje plastyku, kwestia gustu i umeblowania, szafy na plyty mam ze sklejki 22mm i polki 18mm, 6 polek 90 cm szerokie....plyty aby sie nie przewalaly z lewa na prawa sa przekladane wstawkami z blachy kwasowki 1mm w ksztalcie odwroconej litery T po jednej na polce starcza...ot i co koszt jednej takiej szafy (sklejka cieta w OBI) to okolo 350zl bez blachy+kapon i lakier. Mebel jak ta lala. Zona tez zadowolona.

Vinyl_pl

• Redaktorzy

Wiesz, vinylpl, cos w tym jest, co mowisz. CDki mam w porzadnych okleinowanych polkach (tez z Ikei notabene). Ale klopot w tym, ze winyle to ja mam na razie luzem...

• Redaktorzy

Dzieki, lolo.

A kot w ogole dobrze robi. Tylko trzeba miec na zwierza oko, zeby sie do sprzetu za bardzo nie przysuwal. Przerabialismy np. sieganie lapka pod pokrywe gramofonu.

jozwa... czytałem jakiś felieton z szuflandii i wstępniak w pewnym magazynie audio - prawie o tym samym... a co z Magazynem Hi-Fi? Nie wiesz nic? Miał być w październiku w sprzedaży.

Pzdr.

• Redaktorzy

W tym samym magazynie? To chyba ktos ode mnie pomysly czerpie (nie, nie, MS, odloz ten mlotek!!!), bo ja te swoje teksty to z hoho jakim wyprzedzeniem posylam... A co do MHF nie wiem, tez czekam....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.