Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Seba78, 4 Kwi 2006, 12:23

Jeszcze kilka miesięcy temu pisałem dokładnie to co ty . A teraz doszedłem do wniosku ,że taka postawa prowadzi tylko do tego ,że ,, sprawa rozejdzie sie po kościach ". Pogadamy , poszumimy i każdy sie zajmie swoimi sprawami , bo brzydzi sie całą tą niezdrową atmosferą , postępkami itd.

To jest poniżające - tak , masz rację ale bardziej poniżające jest uleganie bydlętom czerpiącym satysfakcję z robienia wszystkich w jajo. Czy ja jestem durniem , którego można bezkarnie oszukiwac , obrażać i oczerniać ? Ile można czekać ? Ile mozna znosic codzienne niemal opluwanie . Ja z tym kolesiem spieram sie niemal w kazdym wątku na temat budowy kolumn i ciągle jestem szczuty przez jego wielbicieli a tu sie okazuje ,że część z nich to ON SAM pod innymi nickami ! Jeśli to dotyczy obcych mi ludzi , to trudno - ich problem . Nie mama mentalności Rydzyka . Ale nie pozwolę kpić z siebie i ludzi ,których znam i cenię . Tylko dlatego ,że mają inne zdanie i to szkodzi lewym interesikom .

Nie, sorka . Straciłem cierpliwość i wiarę ,że ktoś inny cos zrobi w tej sprawie .

Jesli to nie pomoże to może urząd skarbowy ?

...there is no spoon...

>stefanB

"Co do wielości nicków. Pozostaję przy swojej ocenie. Człowieka je posiadającego mam prawo podejrzewać o nieczyste intencje (nie chcę z nim rozmawiać), lub zmiany osobowościowe (nie jestem psychiatrą i nie muszę z nim rozmawiać)).

Swoja drogą taki facet kojarzy mi się z pedofilem naciągającym dzieciaki w sieci. I nic na to nie poradzę."

Wydaje mi sie Stefan, ze :

1. nie mam nieczystych intencji !

2. nie mam zmian osobowosciowych !

3. nie jestem pedofilem naciagajacym dzieciaki w sieci !

4. i nic na to nie poradze !

A mam co najmniej kilkanascie nickow (ot tak na wypadek Wojny !)

Blagam cie Stefan, rozmawiaj ze mna ! :)

Pozdrawiam

>Public Enemy

1.Jestem za wolnością słowa i brakiem cenzury. Akceptuje w przypadku kontrowersyjnych poglądów alternatywny nick na wypadek zbanowania, jako metodę dalszego ich gloszenia.

2. Uczestnictwo w czyjejś rozmowie z samym sobą, bądz z dwoma, lub trzema "samymi sobymi", to dla mnie strata czasu. Nie jestem zreszta terapeutą.

3.Rozmowy klonów zmierzajace do sprzedaży komuś swojego produktu traktuję jako ewidentne oszustwo.

Mcgyver, więc porozumcie się - to dla waszego dobra i dla dobra użytkowników, ewentualnie nabywców.

oczywiście o getcie nikt nie mówi. Musicie sami wiedzieć co i jak i w razie czego odsyłać do swoich watków za które wniesiecie jakieś drobne opłaty czy też w inny sposób dogadacie się z Lukarem - bo przecież nie musi to być płatne, wystarczy aby było oznaczone w jakiś sposób aby potencjalny czytelnik o którego tak się boją tutaj co poniektórzy miał jasność sytuacji.

arturp - spory moga być merytoryczne, nie trzeba się opluwać. Ktoś musi się wznieść ponad. Skoro czujesz się pokrzywdzony to zrób to pierwszy.

a IMHO powinno być tak:

1. Jeden NICK, próba założenia nowego bez wcześniejszego zgłoszenia tego moderatorowi powinna być NIE MOŻLIWA!!. Po zgłoszeniu że delikwent zapomniał hasła czy co tam stary nick jest usuwany BEZ możliwości ponownej rejestracji dla tego nicka - na cholerę komu 2 nicki na zaś? Jak już się coś stanie to dostaniesz nowego...

2. Avatar - od razu wiadomo kto jest kto

I więcej nie trzeba, bo po co? pkt 1 wszystko rozwiązuje....

TYLKO JAK TO ZROBIĆ? -----> Lukar, masz zadanie :))

Witam ,

Bardzo bym prosił wszystkich DIY'owców (a raczej handmade'owców) o wpisy z prośbą do Lukara abyśmy płacili względnie niewielke kwoty na nasze tematy . Jak wszyscy poprosimy Lukara to może się zgodzi :) . Myśle że to dobry pomysł,przynajmniej będzie na utrzymanie forum :) .

Mam jeszcze do Was drodzy czytelnicy pytanie, czy niemielibyście właśnie nic przeciwko jakby wszystki handmade'owcy wykupili takie oto tanie tematy sponsorowane? Faktycznie nie musialyby być zawsze na górze ,może być tak jak z normalnymi tematami ,tylko może trzebaby je jakoś oznaczyć . Jesteście generalnie za czy przeciw?

Panowie - bez IP przy każdym wpisie NIC nie zrobimy - nic nie naprawimy

jedyny sposób wykrycia np. moich dwóch nicków to IP przy moich wpisach

kiedyś już było takie coś na forum - w formie jak w tym wątku - widać kto skąd pisze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

saczek_XTRM, 4 Kwi 2006, 13:08

No właśnie. Proste i skuteczne.

A moze ja tez założę sobie ze 20 nicków i będę kasował moich przeciwników w dyskusjach . Kto sie oprze sile 20 zwartych i majacych inne zdanie ?

...there is no spoon...

Seba78, 4 Kwi 2006, 13:05

>arturp - spory moga być merytoryczne, nie trzeba się opluwać. Ktoś musi się wznieść ponad. Skoro

>czujesz się pokrzywdzony to zrób to pierwszy.

Jakie animozje, poczytajcie sobie wpisy graftona i jezeli to jest alterego McGyvera to jest jawne podkopywanie konkurencji i totalne nie powiem co... Do czasu wyjasnienia wybacz Mac, ale to smierdzi na kilometr... ze zacytuje jeden wpis a jest tego wiecej perelek:

>grafton

>o mnie | ignoruj

>stat: 479 / 106 / 0

>31 Mar 2006, 21:54

>Poczekać? Może i warto. Ale jak się zapatrywać na nieodbieranie telefonów i nieodpisywanie na maile? To szarpie nerwy. Był tu na forum już taki, >co brał pieniądze i nieodbierał telefonów, nick darkul. Ci co Łukaszowi dali swoje pieniądze niech się modlą żeby historia się nie powtórzyła.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>stefanB

Utozsamiam sie w pelni z Twoim 3-punktowym credo !

Widze sam-siebie jako przypadek z punktu 1-szego !

Co do punktu drugiego, to jak ktos dowcipnie powiedzial mi kiedys,

ze jak sie chce z kims NAPRAWDE inteligentnym porozmawiac,

to trzeba z SOBA porozmawiac ! :)

A powaznie, to moze nie traktujmy tego tak powaznie ! :)

Przygladajac sie np. jak dudi czy Qubric sami ze soba rozmawiaja,

ja bym sie tylko CIESZYL ! :)

Pozdrawiam

gipsy2 - ja sam proponowałem dla "zaopatrzeniowców" kolejną zakładkę i drobną sumę (lub nie) za założenie wątka (reszta do dyskusji),i kolejne grosze za powiedzmy 10 stron

w kolejnej zakładce będzie wszystko łatwo znaleźć

pozostaje dopracować formy i ceny - Lukar coś symbolicznego - proszę w imieniu kupujących

>>Mc Gyver

Chciałbym abyś mi to wyjasnił.

Najbardziej rozwalił mnie wpis graftona vel McGywera na temat AA.Żeby nie szukać przytaczam go poniżej na końcu mojego wpisu.

Zawsze intrygowały mnie recenzje zadowolonych klientów McGywera. Długie, szczegółowe, zachwyt pod niebiosa,żadnych uwag, totalna wazelina. Same pochwały i woda w ustach na temat cen. Dam sobie obciąć najlepszą część ciała, że owe recenzje to regulacja części zobowiązań za kolumny.

grafton napisał

"Co to, kurna jest??? Mimo regulaminu zabraniającego uprawiania reklamy na forum AudioAcademy ustawicznie zakłada wątki o charakterze promującym jego wyroby, a wy, jak stado baranów nie reagujecie na tak oczywiste łamanie zasad. Czy AA jest jakąś forumową świętą krową? Jest nietykalny czy co? Gdyby ktoś inny tak robił, to natychmiast byście go zgnoili nie przebierając w słowach. Najwyraźniej również na forum są równi i równiejsi. Niesprawiedliwe to i smutne."

Troche byłem zmieszany, czytając ten wpis. Pare razy ostatnio sie spotkaliśmy i pare razy dyskutowaliśmy na forum i nawet cie chłopie polubiłem. To w końcu ty to napisałeś czy nie?

Jeżeli chodzi o tańsze wątki sponsorowane dla DIYowców, to myśle, że jest to chyba jakiś żart. Nie wiem kto to wymyślił bo nie czytałem wszystkiego. Mając ponad 100% przebitkę na kolumnach za ok 3000zł, przy nie płaceniu ZUSu, czynszu za wynajęty lokal, podatków i innych rzeczy związanych z prowadzeniem działalności to chyba lekka przesada.

Czyli co? Jesteście jacyś ułomni, że chcecie takie zniżki?

Tak sobi przeglądam ten wątek i robi mi się smutno. Dlaczego? Ponieważ obserwuję wiele "ciekawych" zjawisk i nie wiem co o nich myśleć. Po pierwsze jeśli ten wątek ma być taką "rewolucją" na forum to ustalmy raz jasny regulamin, zasady, określmy ramy prawidłowego postępowania. Będzie wówczas łatwiej o klasyfikację. Co mnie jednak koledzy martwi. Pozwólcie, że personalnie dotknie to paru osób, ale może lepiej nazywać rzeczy po imieniu. Podkreślam, nie mam nic osobiście przeciw wymienionym osobom. Jesli MgGyver i Grafton to te same osoby to będzie mi naprawdę przykro, oceniać jednak nie będę, nie czuje się uprawniony.

Pokaże może jednak parę innych "zjawisk". Zaobserwowałem ostanio kreowanie "mitycznych" części. Przykładem niech będą może Siemensy MKV. Jak się poszuka to się je kupi za 10-15 zł szt, czyli w cenie tanich MKP (Jantznena np.) Co więc usprawidliwia sprzedawanie zrobinego na nich GC za 4000 zł? Albo drut nawojowy Cardasa do cewek i zrobione z niego kable głośnikowe po 800 zł? Wiecie o kim mówię, nie podważam umiejętności i wiedzy ale to jest dopiero pazerność, tak samo jak cena 1500 zł za starego Philipsa po tuningu...

ArturP mój wieczny adwersarz - mam pytanie do Ciebie osobiście. Jesteś za tworzeniem stron DIY w stylu zachodnim, czyli wszystko do projektu za free. Przeglądałem sobie Twoje wpisy i jakoś nie widzę abyś opublikował schematów zwrotnic, obudów, gotowych rozwiazań. Jak na razie tylko kreujesz się na jedynego sprawiedliwego tego forum. Mam też jeszcze jedno pytanie - czy możesz obiecać publicznie, że Twoje słuszne lub nie słuszne ataki na McGyvera mają tylko i wyłacznie na celu ukazanie jego ewnentulanych nikompetencji a nie czyszczenie rynku z konkurencji? Czy możesz obiecać, że w przeciągu najbliższego czsu nie zaczniesz komercyjnie sprzedawać kolumny?

Gipsy2 - taki sympatyczny kolega, jednak niestety nie bez winy. Również czysta komercja. Tylko pod płaszczykiem studenta amatora.

Igod - "guru" pomiarowców, kolega o potężnej wiedzy merytorycznej i praktycznej ale niestety zawodwo związany z nagłośnieniami. Więc też można traktować jego wpisy jako reklamę.

Henryk Piątek - tu zdjątko, tam uwaga, cicho i elegancko ale reklama komercji.

AA - pisał wiele i prawie wszędzie jednak zaakceptował pewne zasady i chwała mu za to. Podobnie Argos.

Wymieniać mógłbym tak dalej ale co to da? Każdy sprzedający coś komercyjnie świadomie lub podświadomie próbuje prowadzić akcję reklamową. Nawet używanie nicka zgodnego z nazwą firmy (AA, Argos) jest działaniem reklamowym bo każdy czytający forum w pierwszej kolejności spojrzy na ich produkty bo pamięta nazwy tych producentów...

Dlatego uważam, że przeniesienie na wątki sponsorowane ale promocyjne, osób wyrabiających komercyjne "hand made" za doskonały pomysł. Skończą się może wreszcie na forum niewybredne docinki i walka o klienta. Tylko nie popadajmy w paranoję i jeśli np. Argos pisze coś o Marantzu czy Onkyo, Piotek608 o budowie CD albo Bartek1 o kondensatorach to nie jest kuźwa reklama!!!

Tyle moich uwag i proszę wymienionych o wybaczenie, że posłużyłem się ich przykładami.

AudioAcademy -> z ojcem też płacimy ZUS za warsztat stolarski (warsztat jest jego,ale sie dokładam) a potrafie zejść z cenani 100% niżej :) Za lokal nie musimy płacić bo warsztat jest zaraz przy naszym domu :) . Różnica pewnie jest na tym że ja wszystko sam robie od zakupu i pocięcia mdf po całe gotowe kolumny i robie to super zdecydowanie mniej masowo i ilościach w porównaniu z Twoimi raczej super skromnych. Jak widzisz Ty masz firme i ojciec mój ma firme tj warsztat stolarski (z którego ja korzystam :P) a ceny są różne :) , obaj robimy to samo tylko każdy inaczej. Ja znów uważam że tańsze tematy dla DIY'owców są świetnym pomysłem.Na tyle dużo i pewnie sprzedajesz kolumny że Cie na to stać - mnie niestety nie i innych kostruktorów też którzy jak juz coś zarobią i wezmą dziewczyne do kina i zatankują czasem auto to okażuje sie że są bez grosza :). Nie przecze że czasem trafi się większy grosz ;) . Firmy prosperującej mianem " firma produkująca głośniki" zakładać niechce bo wole robić taniej,w miejszych ilościach na jakie sobie pozwole . Z resztą i tak bym nigdy firmy nie założył a to dlatego że nie ma szans abym robił nawet około 5 par kolumn miesięcznie. Reklamy mi nie trzeba bo wychodze z założynia że dobry produkt obroni się sam, a plotki tu i ówdzie chodzą. Następny powód nie zakładanie przeze mnie firmy to to że wole to robić hobbystycznie z gównanym zarobkiem ale sie z tego ciesze i ciesze sie jak ktoś inny się cieszy,przy okazji nie musze prowadzić walki o klienta itp bo mi poprostu niezależy na ilości zamawiających.Kolumny składam bo lubie i mam na to czas . Takie moje zdanie :)

gipsy2, mysle ze AudioAcademy "przejechal" sie na Tobie mimochodem, a chodzi mu o kogos innego...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

heh... nie ma tak, albo wszyscy placa normalnie, albo nic nie placa... ile macie tych watkow sponsorowanych? :D myslicie, ze po wprowadzniu znizek dla wybranych ilosc normalnych wzrosnie? :D ej gdzie jest ten no ekonomista jak mu tam... qubric :D niech sie wypowie ;)

A co do glosow olania, mozna to olac... Dobra nic sie nie stalo! Rozejsc sie, nie robic zbiegowiska, to przeciez zarty takie tam...

No dobra, a teraz przyznac sie jak na spowiedzi kto dla kogo pracuje...

Aaaaaa.....to ty to wymyśliłeś :)

Łukasz, ja ci powiem. Ja to bym wolał, żebyście sobie pisali nadal na forum za darmoche, tak jak było do tej pory.

Jestescie hobbystami i nie widze powodu dla którego mielibyscie wykupywać tematy sponsorowane, no chyba że to ordynarna reklama. Mnie wkurzyło to, że mimo tego iż tematy sa tanie, wy chcialibyście żeby dla was były jeszcze tańsze. Gdzie wasz DIYowski honor, gdzie wasza duma ;)

Niech Lukar tez sobie zarabia.

Wyobraż sobie, że ktoś zacznie sie was czepiać, że pod płaszczykiem jeszcze tańszych tematów sponsorowanych robicie na forum co chcecie i mówicie: Ale my przeciez płacimy!

Także wolałbym, zebyście nie płacili i żeby było tak jak jest, bo będzię jeszcze większe piekiełko.

Mnie wasze pisanie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Wiem co knuje konkurencja :)

>foxbat

CAWS (Centralna Agencja Wywiadowcza Syriusza)

Nie znajduje zadnego usprawiedliwienia dla swego ohydnego postepowania !

Przepraszam i obiecuje, ze juz nie bede !

Moge szpiegowac dla Was ! :)

Pozdro

Jaro444 -> "Gipsy2 - taki sympatyczny kolega, jednak niestety nie bez winy. Również czysta komercja. Tylko pod płaszczykiem studenta amatora. "

Od dłuższego czasu niechce aby mnie tak utożsamiano. Osobiście nie traktuje hobbyzmu jako komercji .Dlatego prosze Lukara o usunięcie wszystkich postów i tematów dotyczące wszelakiej mojej "działalności". Naprawde nie mam nic przeciwko. Dlatego na dowód proszę o zrobienie "delete" :) i tym samym jeśli powstaną tematy płatne dla takich osób jak ja to świetnie - oczywiście będe płacił i dacie mi święty spokój z przejawami reklam itp. Jeśli się takowe nie pojawią to przyjdzie mi być "zwykłym forumowcem" piszący raz na ruski rok o jakimś usłyszanym gdzieniegdzie sprzęcie.

Pozostaje jeszcze kwestia tematów założonych przez osoby co np kupiły kolumny tam np. u McGyvera i chwalą sie na forum że kupili to i to i że to jest dobre. Czy to też jest przykład reklamy McGyvera? Dość podobnie jest przecież z tematem "kolumny od Gipsy2" ,temat w 10% opisuje jakies tam moje wypociny, 85% to bzdury o pomiarach , 5% to narzekań że długo robie :P hehe . Więc jeśli przykładowo taki Bemol czy Mandek zapodają fotki,opiszą co i jak to też jest przejaw mojej reklamy (mojej - w sensie robioną przeze mnie)? Na uprartego mogę powiedzieć że ja tego tematu niezałożyłem :),ja w nim tylko odpowiadam na pytania które się w nim pojawiają. Ale jako że chce być fair wobec innych,czyli Was drodzy forumowicze, jestem za usunięciem wszystkiego. Mi naprawde jest przykro jak mnie traktuje się jako komercja :( i masówka.

Nie przecze że początkowo na tym forum prowadziłem działalność reklamową . Było to z myślą taką że wcześniej chciałem założyć firmę prosperującą w kierunku budowy zestawów głośnikowych ,jednakże jak zobaczyłem jakie drogie i jakie panuje chamstwo i walka to podziękowałem.

Public Enemy, 4 Kwi 2006, 14:10

>>foxbat

>

>CAWS (Centralna Agencja Wywiadowcza Syriusza)

>

Cholera, wywolalem wilka z lasu ;)

qfa, co tu się robi. Nie dziwię się Macowi że milczy, bo dla was prawda nie jest ważna. Lubicie uczestniczyć w nagonkach i szczuć. I tak byście mu nie uwierzyli. McGyvera poznałem kilkanaście lat temu. Zetkneliśmy się przez wspólne zainteresowania i zamieszkanie w bliskim sąsiedztwie. mamy za sobą wspólne wyprawy w góry, fotografowanie, wiele imprez i morze razem wypitego alkoholu. Chyba można powiedzieć że się przyjaźnimy. Mac pokazał mi to forum i na moją prośbę zarejestrował mnie na nim. Nie mam w domu internetu i dlatego korzystam z komputera Maca. Pracowaliśmy razem z Macem nad ulepszeniem moich kolumn, często do późnej nocy (i tu ukłony dla żony Maca). Potem podczas pobytu żony Maca w szpitalu pomagałem muzalewać robaka, często do białego rana. Przy okazji zrobiliśmy razem nowe kolumny DIY dla mnie z głośników które kupiłem okazyjnie za bezcen. Zajeło to kilka nocek co najmniej. kiedy Mac gdzieś wyjeżdża powierza mi opiekę nad mieszkaniem, korzystam wtedy z jego bogatej płytoteki. Jak już Mac napisał w żadnym poście nie napisałem nieprawdy. Żadnej osoby nie oczerniłem. Zarzucanie mi takich rzeczy jest gołosłownym oszczerstwem. Kto mi pokaże wpis w którym kogoś oczerniam? Zobowiązuję się do odszczekania tego tu na forum.

Trochę jestem nerwus, za ostry ton niektórych postów przepraszam.

arturp, co o tobie myślę nie będę pisał otwartym tekstem bo post skasują za wulgaryzmy. O tobie też sama prawda. Zabolało, więc się rzucasz.

AudioAcademy do Ciebie nic nie mam, to co napisałem o Twoich reklamach było adresowane nie do Ciebie, a do forumowiczów. Przez długi czas miałeś tu taryfę ulgową. Innych z mety krytykowali za jawną reklamę, Ciebie jakoś nie. Przepraszam za naszwanie Cię świętą krową i za ton posta, jednak tamto spostrzeżenie podtrzymuję. No hard feelings.

Możecie skasować mojego nika na forum, mam to w dupie. Zrobiło się tu bagno, nie mam ochoty więcej się w nim taplać

Pozdrawiam niektórych

Pozostałych żegnam ozięble

grafton, ok, nie mozna tak bylo od poczatku? he? Swoja droga, patrzac na Twoje wpisy, to jestes dosc czestym gosciem Mac'a i to do poznych godzin ;) Moja zona by mnie z kumplem pogonila.... :D

Eno, Grafton. To miłe co napisałeś :) i sie już nie gniewam. Jednak na drugi raz jak będziesz u Mc Gyvera siedział przed kompem, to zapytaj go czy post w takim tonie nikogo nie urazi, bo Mc Gyver własnie przez ciebie miał chwilowe kłopoty...

co do wątków płatnych - to myślę, że powinny być one różne. Te prawdziwe sponsorowane - zostały by na górze a ich właściciele cieszyli się pewnymi przywilejami. Natomiast nazwijmy ich DIYowcy korzystali by na tych samych prawach co normalni uczestnicy - zostali by tylko "napiętnowani" aby potencjalne osoby wiedziały z czym mają do czynienia. A więc nie tylko przywilej, ale odpowiedzialność. Tylko oby się nie zrobiło tu targowisko. Bo wtedy straciło by to sens.

Bo ma rację AA że to nie do końca było by sprawiedliwe gdyby te same zasady ich obowiązywały... a ceny różne:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.