Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na PCB - simple RIAA preamplifier

Pi_etro

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczalem skladac komplet, ale poprzestalem na zasilaczu. Czekam na AB do nich. Tak bedzie wygladam przedwzmacniacz w wersji z pojedynczym zasilaniem. W dual mono drugiej płytki moza uzyc jako dodatkowego stopnia wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-772-100001605 1170292799_thumb.jpg

post-772-100001606 1170292797_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

veteran,

Dałeś większe pojemności kondensatorów na "zasilaniu" (Nippon Chemi-Con?)?

Dobrze widzę 2100uF/25V (C10, C11, C12, C13)? Te Panasonic FC (C15, C16) też są chyba wieksze bo 100uF/25V mają wymiary 6mm x 11mm...

Czy w przypadku dual-mono można/trzeba modyfikować wartości kondensatorów i jeśli tak, to na jakie?

Nie przyszly jeszcze wszystkie elementy, wiec zbudowalem sobie na plytce zwykly przedwzmacniacz. Wyglada na to, ze wszystko jest w porzadku. Nawet przy duzym wzmocnieniu nie slychac przydzwieku.

Ukryta Zawartość

post-772-100001428 1170293041_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Nie przyszly jeszcze wszystkie elementy, wiec zbudowalem sobie na plytce zwykly przedwzmacniacz.

w przerwach w pracach prosilbym o odpowiedz na mojego maila lub PW (czekam, czekam i cisza)

no wypadało by zrobić wersje dual mono i premium ;) na BG w zasilaniu, rikeny, na wyjściu Jupiter..... silvermica w RIAA, Milsy przy BG STD za mostkiem ;) ... popłynąłem co?

Jeśli chodzi o Jupiter Cap. , to na razie nie dobierzesz pojemności (01uF, .022uF, .047uF, .1uF, .22uF, .47uF, and 1uF). Myślę, że Black Gate N (4,7uF bo 10uF mi się nie zmieści obok 1nF Silver Mica) wystarczy. Silver Mica już czeka na wlutowanie. Reken 47R by się przydał na wyjściu.

Większe pojemności Jupiterów mają być dostępne wkrótce (swoją drogą to wkrótce już trwa kilka miesięcy) jak i specjalny ich rodzaj do zasilania ("Special power supply caps will be available soon").

Tu masz cennik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ważna uwaga - tak jak powiedziałem musisz zobaczyć czy się pomieścisz z Silver Mica i BG N 10uF obok siebie. U mnie, przy tym rozstawie Silver Mica (raser 5mm) i jej kropelkowym kształcie, zmieście się jedynie 4,7uF (5mmx11mm). Najpierw kup SM i zobacz.

Plytki pod LM4702 maja male opuznienie, wiec zeby nie przedluzac tego zamowienia - jutro dostane druki do przedwzmacniacza RIAA. Cena w przeliczeniu na sztuke sie powiekszy, ale moze uda sie to jakos zrownowazyc np. wysylajac wszystkie jako ekonomiczne priorytety. No nic, obaczymy...

Szukam okazji - giełda / Allegro ;) Ktos sie pytal o kondensatory WIMA - nie wiem, czy te, ktore posiadam, sa gdzies dostepne. Kupilem kiedys wieksza ilosc i narazie mam maly zapas. Bardzo dobre kondensatory robi francuska firma Sic-safco.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamowienie zamkniete ;) Dzisiaj wyslalem wszystkie (sprawdze to jeszcze dokladnie) druki. Nie chcialem czekac kolejnego tygodnia na opoznione LM4702, wiec zeby koszta dodatkowej przesylki nie zmienily ceny drukow - wyslalem je wszystkie jako ekonomiczne-polecone.

Mozliwosci wykorzystania plytki jest sporo. Oto niektore z nich:

Ukryta Zawartość

Tal wyglada wersja cynowana:

post-772-100001134 1170293468_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.