Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Pioneera DV-575A-S, pomożecie?

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

z racji tego że to będzie moja pierwsza modyfikacja jakiegoś sprzętu audio prosiłbym o pomoc w przebrnięciu przez te pierwsze kroki, z góry dzięki

Trochę o odtwarzaczu...

audio dac to Burr-Brown PCM1742KE a wzmacniacze operacyjne 8-pin SOP BA4560F

prawie wszystkie kondy są ELNY

Czy mogę wyrzucić te tranzystory i przy nich rezystory i połączyć ścieżkę jak na rys czerwoną linią?

Na jaki op-amp warto zamienić ten istniejący?

• 2 tygodnie później...

O, widzę, że kolega posiada schemat do tego DVD - jest szansa otrzymać na maila ?

Na jakimś forum był cały topic o tuningu tego DVD, po południu poszukam, bo chyba nawet zapisałem.

pozdr. B.

ja tez mam tego dvd

przydal by sie schemat

ale wg mnie nie warto wchodzic w tuning,glowny problem tego odtwazacza to zasilacz( impulsowy)

wiele sie nie poprawi zminiajac opy czy wywalajac mute

mute polege w wiekoszci ukladow na tym ze wyj jest zwierane do masy wiec wystarczy wylutowac tylko trany mutujace i po zabawie

porownywalem tego dvd do mojego cedeka i niestety nie ma zabardzo porownania :((

Może z innej beczki.

Mam DVD Manta, też zastanawiałem sie nad tuningiem, rozbierałem kombinowałem.

Zostało jednak na tym, że podłaczyłem po porstu wyj. cyfrowe do Nos DAC i mam dużo lepsze stereo przy filmach nie mógłbym osiągnąc robiąc jakieś tuningi.

Ale zasilacze tak czy inaczej możnaby zrobić.

Fakt! to co zrobił Shark z 2 Nosami Petera rozwaliło moje dotychczasowe przekonanie o skuteczności tunningu.

Przeskok jakościowy jaki uzyskał jest nieporónywalny z wiekszością odtwarzaczy jakie słyszałem.

Przypomniały mi się najlepsze prezentacje na AS to jest ta klasa brzmienia.

Dodam jeszcze że ten sam sprzęt u mnie w domu pokazał wszystkie wady pomieszczenia i konstrukcji zwrotnic.

Przyznam że dopóki nie usłyszałem tej jego realizacji byłem bardzo sceptyczny co do tej koncepcji. Biorąc pod uwagę koszt , jest to absolutne mistrzostwo świata.:-)

• 2 lata później...

witam!

nie chciałem zakładać nowego tematu, więc napiszę tu.

czy ktoś wie jaki laser siedzi w tym odtwarzaczu?

odtwarzacz przestał mi odczytywać cd-audio oraz video-cd. dvd czyta bez problemu.

czy można tanio kupić taki laser i go po prostu wimienić?

gdzieś na starym forum znalazłem wpis o tym, że zabieg "kalibracji lasera" w serwisie może pomóc.

czy to kosztowna usługa?

pozdrawiam!

kvist.

Ja tez mam ten odtwarzacz:) Kupiłem go z myślą o odtwarzaniu DVD-A.Wszelkie ulepszenia trzeba by zacząć od zasilacza.Ciekawy wątek jest pod tym adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyciągnąć sygnał cyfrowy bez ograniczeń i sterować jakiś porządny DAC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.