Skocz do zawartości
IGNORED

elementy zwrotnicy Ostinato2000

jarecki2005

Rekomendowane odpowiedzi

cos sie nie chce fota wkleic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A mam jeszcze takie pytanie jakiej grubości kable kupić na tweeter i bass a czy zwykły ofc czy jakiś lepszy np. ocynkowany ?? Może jakieś propozycje z alegro. Tak do 12zł za metr.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Bardzo dobrze, bardzo czysto i szczegółowo. polecam te kondy, choć wspomniane Audyn Capy Plus są w każdym aspekcie minimalnie lepsze, ale przy Wimach na pewno bólu nie ma. To bezpieczne kondy, bez wyskoków ale na przyzwoitym poziomie.

Jako ciekawostkę podam, że np. Audio Academy stosuje kondy WIMA MKS i tam grają bardzo dobrze. Ja piszę o MKP, które są jeszcze lepsze.

• 5 miesięcy później...

Cześć

Widziałem na forum że robiłeś ostinato 2000 w 22l. Mam pytanie na ile stroiłeś tą pojemność i jaką dałeś w związku z tym rurkę.

Dzięki z góry za odpowiedź

Pozdrawiam Piotr

Advocat zapomnial o jednych, bardzo, ale to bardzo dobrych kondach...

Ja po prawie polrocznych testach wszelakich kondensatorow pozostalem przy... MUNDORF M-CAP, jako optymalnych do tej konstrukcji. Cecha: wspanialy, plastyczny i konturowy bas, kolorowa srednica i bardzo dobra "gora"... Jest to optymalny kondensator dla Ostinato 2000, zwlaszcza iz kosztuje okolo 30 zl/sztuka.

Na wysokotonowke BEZWZGLEDNIE w torze szeregowo rezystor MILLS - po tygodniu wygrzewania bedzie wiadomo dlaczego... To przeciez ledwie 14 zl/sztuka.

U mnie m18wh gra w 15 litrach i ma przepiekny impuls, tak jak lubie (w moim pokoju i tak nie uzyskam basu 35Hz, wiec odpuscilem zabawe z wiekszym litrazem).

Reasumujac...

Cewki z Greltona - drut 1,2 (dla m18wh) i 0,7 (dla D25AG w moim przypadku, wartosc 0,52mH).

Kondy z Akkusa - Mundorf M-Cap (dla "szalencow" polecam wersje Supreme :P)

Rezystory z Akkusa - Mills 3.3Ohm szeregowo, a pozostale to 6.8 metalizowane 5W (wystarcza);

Drut na wysokotonowke wewnatrz to XLO 14, a na basie moze byc 2-2.5mm 99% OFC markowy (Audionova Moonwalk - jest na allegro na metry, wystarcza 2m);

Bass reflex do 15l to: wlot 5cm, wylot 6cm, dlugosc 16cm (stojenie do 44hz - optymalne jak dla mnie).

Polaczenie m18wh i d25ag jest wspaniale... A mowili, ze sie nie da :P

Pozdrawiam,

Lete

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Moje prace z aplikacja D25AG dobiegly konca - szczegoly i schemat finalny opisalem w tym watku

Ukryta Zawartość

Serdecznie polecam!

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.