Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj był opisywany mechanizm i była dyskusja. Zdaje się że Lukar jednak to ufam/nie ufam wzbogacił o arbitralną decyzję. Tylko on może na to odpowiedzieć.

jar1... przestudiuj swoje wpisy z tego wątku ;-)

A co do mojego mandatu, to proszę zabierzcie mi go :-) Nie będę musiał już czytać tych głupot ;-) Tylko mi ulżycie.

A Ty AL weź go sobie jeśli Cię tak kręci ;-)

Ukryta Zawartość

AL.... Posluze sie ciagiem przycznowoskutkowym ;) admin+moderatorzy -> forum = zespol Munhausena ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>jar1... przestudiuj swoje wpisy z tego wątku ;-)

lolo, a co Ci sie w nich nie podoba? Możesz zdradzić? Andrea przynajmniej nawyzwał od "najzajadliwszych inteligentów" . Prosze, nie krepuj się.

Każda nowa władza zawsze określa swój manifest, expose. Nawet Marcinkiewicz je wygłosił (choć niezupełnie swoje), ale jednak :-) Może również WY, czcigodni "M" byście się okreslili, co zamierzacie zrobic, jaka macie wizję dla forum, kto tu może pisac i co a kto jest persona non grata. Umieście od razu listę tych 'najzajadliwszych' przestepców i powiedźcie po prostu odważnie i głośno won !! A nie tak macać z za węgła. To nie jest piaskownica.

jar1

Dlaczego mi się ma nie podobać? Podoba mi się... nawet bardzo ;-)

A co do tego co MY myślimy to proszę nie wkładaj nikomu z moderatorów w usta własnych słów. To co piszesz to tylko i wyłącznie gra Twojej wyobraźni. Przynaję żywej i oryginalnej jak u Papkina ;-)

Poza tym moderatorzy nie są jedną masą o wspólnym "muzgu" ;-) Tylko zbiorem różnych osobowości. Decyzje zaś zapadają w głosowaniach.

lolo, 17 Sie 2006, 23:29

>jar1

>

>Dlaczego mi się ma nie podobać? Podoba mi się... nawet bardzo ;-)

To po co mi kazesz je czytać? Dlatego, że takie dobre? ;-)

>Poza tym moderatorzy nie są jedną masą o wspólnym "muzgu" ;-) Tylko zbiorem różnych osobowości.

>Decyzje zaś zapadają w głosowaniach.

Czyli zabawa w matrixa - nie my - to system. To siem nigdy nie udalo i siem nie uda. Jak nie ma konkretnych winnych to jest odpowiedzialnośc zbiorowa!

Lukar

zrobiles straszny blad z ta moderacja, jako czlowiek bedacy tu od poczatku prosze cie o opamietanie i wycofanie sie z moderacji, ktora w wykonaniu wybranych przez ciebie forumowiczow nie przyniesie nic dobrego...

NIC nie wskazuje na to ze forum dojrzalo do agresywnej moderacji, nie dzialo sie NIC co usprawiedliwia zabranie temu forum niezaleznosci...

to ze nie wiesz nic o audio nie ma znaczenia, jakbys rozwijal forum o wedkarstwie byloby to samo, moim zdaniem bladzisz jak cholera, najwieksza wartoscia jest niezaleznosc i brak cenzury , jak tego nie bedzie to forum upadnie, jesli nie komercyjnie to w moich oczach napewno i dla wielu ludzi , ktorzy cenia tak jak ja odwage wyrazania opinii i prawde ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jar1, 17 Sie 2006, 23:37

>Czyli zabawa w matrixa - nie my - to system. To siem nigdy nie udalo i siem nie uda. Jak nie ma

>konkretnych winnych to jest odpowiedzialnośc zbiorowa!

Albo próba obiektywizacji i uniknięcia "widzi mi się" kogokolwiek.

Nic nie jest doskonałe. Jednak jak bardzo niedoskonały jest obecny system jeszcze nie wiemy, bo nawet nie daliśmy mu szansy.

Nie podobają Wam się moderatorzy? No to ich zmieńcie. Ustalmy razem z Łukaszem jakiś rozsądny system wybierania moderatorów przez populusque romanus. Naprawdę sądzicie że to taka przedni zabawa? Się rozczarujecie ;-)

AL .. daj spokój. Rozumiem, że tylko pokrewność z określoną przez Ciebie mentalnością jest poprawna politycznie. Podczas gdy typów mentalności nie mamy jednego czy dwóch, a nieskończoną ilość. Jedyne pokrewieństwo pomiędzy emkami to gatunek biologiczny ;-)

Znów coś dziwnego dzieje się z logowaniem... Zostałem przed chwila zalogowany jako "Autor" i nie mogłem dodać wpisu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lolo

Argument o Wyborze, przy użyciu opcji ufam/neutralny/nie ufam, uważam za równie wiarygodny co Wybory na Białorusi :-)

Jest to równie bałamutne co Wybory w "Ssmo Obronie" :-)

Będąc w "SO" (Sprawiedliwej Oliwue) czy "Wspólnej Sprawie", po prostu nie wypada nie kliknąć koledze z własnych Szeregów :-)

Pozdrawiam

lolo, 17 Sie 2006, 23:53

>jar1... A czy wyglądam na eksponat? ;-)

Zalezy od punktu widzenia - wszystko można zobaczyc jak sie chce. Czego ten watek daje przykłady ;-)

Moze nie jak eksponat, ale zaczynam mniec wrazenie, ze ci nobilitowani cenzorzy przyjeli juz mniej zabawny, mniej rozpustny charakter, co jest smutne. W kazdym razie wyjezdzam na Sycylie na dwa tygodnie i nieobecnosc pomoze po powrocie w identyfikacji zmian zachowawczych w/w osob w bardziej wyrazny sposob. Krotko mowiac, kiedys mozna bylo lepiej sie tutaj niezle usmiac.

>Marek

Tak, dokladnie !

Ja tez mialem to juz kilkanascie razy, i to na roznych komputerach !

Mozna tez stracic wpis !

Nalezy sie wylogowac i zalogowac ponownie !

Inaczej nie wyslesz postu !

Twoj nick musi widniwc w okienku : Autor (zalogowany) !

Ustalmy razem z Łukaszem jakiś rozsądny system

>wybierania moderatorów przez populusque romanus. Naprawdę sądzicie że to taka przedni zabawa? Się

>rozczarujecie ;-)

A czy musimy? Moderacja dla samej moderacji? Najpierw określmy cel, jaki chcemy osiagnąć, co chcemy zmienić? Potem wybiera się środki.

Mnie, jak napisałem, cenzura nie jest potrzebna.

>Tak, dokladnie !

>Ja tez mialem to juz kilkanascie razy, i to na roznych komputerach !

Jak wczoraj zainsatlowałem NODa to mam to prawie za kazdym razem. Przy Nortonie tak nie było..

R.U.S.T.

Z zasady nie zajmuję się bałamuceniem forumowiczów ;-) Spróbuję wytłumaczyć to może inaczej.

Odbyła się pewna dyskusja. Na jej podstawie Łukasz podjał działania zmierzające do uruchomienia moderacji na forum. Moderacja w końcu ruszyła. Ja jestem moderatorem wybranym w niejasny dla Was sposób, ale dla mnie do tej pory całkiem logiczny. Nie mam krwi na rękach i nie umieram z chęci do cięcia. Jednak kilka trudnych decyzji trzeba będzie podjąć (za dużo osób próbuje tu kręcić własne lody) jednak tak jak Peter pisał dotyczy to zakładek merytorycznych nie zaś bocznicy. W kazdym przypadku musi to być zrobione spokojnie i w sposób wyważony i czytelny (przede wszystkim dla "poszkodowanych"). Jesli zaś chodzi o bocznicę to najchętniej wogóle bym jej się nie dotykał o ile nie ma tu jawnego i grubiańskiego znieważania siebie nawzajem.

Poza tym moderatorów mozna zmienić. Wystarczy wspólnie ustalić mechanizm.

nie ma zadnego dowodu na to , ze wiekszosc uzytkownikow forum prosilo o moderacje , wiec ja nie bede sie zastanawial nad tym czy jest dobra , czy zla bo jej nie chce, a kazdemu lachociagowi , ktory bedzie mi poprawial posty dam solidny odpor!

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jazz :-) Też żałuję jednak to jest pewien "koszt" którego nie da się uniknąć. Moderatora nie stać na luksus bycia osobą kontrowersyną. Może być nudny, ale nie kontrowersyjny ;-)

Ale "policzek" :):)

Zbierać i przekazać tunerek i nie zostać moderatorem co?

Myslę, że się tym nie przejmujesz, wypoczniesz na Sycylii wśród "panujących" tam swoisk obyczajów i powrócisz na łama forum z nowymi pomysłami.

Życzę miłego wypoczynku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.