Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>lancaster

Widze Twoje pytanie w "Ostatnich Wpisach" ale watek w ktorym go zadales, zostal - zniszczony !

Co do Twego pytania, to najlepiej zapytaj u zrodla ! Czyli Jozwy Maryna !

Po Twojej wypowiedzi w Tym watku, wnioskuje, ze WOGOLE nie czujesz bluesa !

(przyznaj ze sluchasz tylko jazz-rocka ! :)

Moje "inwektywy, epitety i bluzgi", maja najczesciej charakrer "groteskowy", przejaskrawiony, sa - zartem !

Inne, mocniejsze sa cytatami, odnosnikami, etc. Prawie niczego nie pisze nigdy - W PELNI POWAZNIE ! :)

Na nic NAPRAWDE sie nie gniewam, nigdy NAPRAWDE sie nie obrazam, WSZYSTKO w kazdej chwili moge - COFNAC !

Dle mnie to tylko rodzaj takiej "nowoczesnej", "wirtualnej gry", ktora jest dla mnie o tyle ciekawa, ze NIEZDETERMINOWANA !

Niczego tu nie robie z premedytacja, dla wlasnych jedynie korzysci, nie nam zadnych ekwifinalnych - celow, slowem : OTWARTA GRA !

A ze olbrzymia wiekszosc przebywajacych tu Osob to Ludzie z Zekaza i Marmuru, dla ktorych internet to przedluzenie

kilofa, siekiery czy lopaty, to juz nie moja wina !

Ja jestem dziecieciem - Gwiazd i Elektromagnetycznej Prozni ! :))

Pozdrawiam

Ps....i sluchaj wiecej - bluesa ! :)

BBT, bluesa faktycznie kiedyś wiecej słuchalem teraz to tylko rock&roll;)

W kazdym razie odpuść sobie nawet w żartach, bo tak szczerze mówiac kiedy przychodzi eskalacja to nie wyglada na zarty chyba nawet dla John Lee Hookera;)

Pozdrawiam

>>Jozwa

no tak, rozmawiałeś, baa nawet rozmawiasz, ale były takie momenty (na początku pojawienia się tych "M", gdy Ty byłeś poza krajem) że 19 pozostałych moderatorów siedziało cicho, czasem ktoś coś brzdąknął i zamilkł a pytania się sypały LAWINOWO. Nawet tego nie zrozumiesz bo musiałbyś zobaczyć te wszystkie wątki, które zresztą poszły w daleką już niepamięć... Jako "M" pracujesz piąty dzień. Minęło Cię kilka ciekawych, ważnych dyskusji, reakcji... zresztą to teraz i tak już nieważne, bo poszło minęło, przepadłow niepamięć. Chodzi o to by być w kontakcie z forumowiczami i nie oddzielać się zbytnio od poruszanych spraw na bocznicy, bo czasem jednak są to poważne sprawy.

jozwa

"Wykluczone. Nierówność środków w dyskusji. Jeśli już dyskutuję z ordynusem, to jest to moja własna wina. W każdej chwili mogę przestać."

Szanuję i podziwiam, ale i tak na Twoim miejscu byłbym ponad to i moderował.

ciach, ciach:)

Nierówność środków jest też wtedy kiedy jedna strona obrzuca inwektywami, a druga się wstrzymuje ze względu na zasady choćby.

A druga rzecz: jesteś moderatorem żołnierzu! Macie misje do wykonania, czy chcecie powiedzieć, ze przeciwnik was osłabia, bo kieruje swój atak na was?!

Atak należy zlikwidować, gdziekolwiek będzie skierowany!

Żebyśmy sie dobrze zrozumieli: ma być zlikwidowany, nie odparty!:)

To powyżej jest żartem...ale nie do końca;)

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Jak coś się dzieje, to odruchowo biorę to na klatę, ale ostatnio zaczynam przemyśliwać, jak się pozbyć tego zwyczaju. Za dużo mam z tym zawracania głowy. No, pora na mnie. na odchodnym - zdjęcie z wakacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Saczek_xtrm, 5 Wrz 2006, 19:10

>Z drugiej strony nieraz zastanawia mnie ta cisza wśród moderatorów. Nie komentują, tną i dalej

>cisza. Rozumiem że na wszystko nie mają czasu, ale to chyba nie działa korzystnie na relacje między

>WAMI a FORUMOWICZAMI, co już zresztą niejednokrotnie było widać i to nie tylko w przypadku AL'a czy

>Qubric'a.

hmmm...oryginalny pomysl chyba byl taki, ze moderatorzy to jednoczesnie forumowicze. No chyba, ze zle zrozumialem intencje?

>Saczek_xtrm

Bardzo sie mylisz !

U podloza tego, co od poczatku az do dzis robie, nie lezy jakakolwiek chec ZEMSTY,

zniszczenia Lukara, tego Forum, czy jakikolwiek inny, zdeterminowany - CEL !

Jest mi zupelnie obojetne, czy rozmawiac bedziemy Tutaj, na Forum KAiM, czy

gdziekolwiek indziej ! Nie planuje zabrania Lukarowi forumowiczow na jakies inne

stworzone np. przez siebie forum (co technicznie nie byloby ZADNYM problemem,

a rozwiazywaloby calkowicie problem zlosliwego Mega-trolla za jakiego uwazam Lukara ! :))

Natomiast niewatpliwie daze do - EWOLUCJI tego Forum, w inteligentniejszym i b. cywilizowanym - kierunku !

Problem w tym, ze przyczepiacie sie ustawicznie do - pier**l, a nie do - SEDNA !

Wkurza mnie Wasza tepota i stad te szarze, majace IRONICZNY charakter ! :)

A CIEMNIAKI sposrod Was, od razu : cham, ordynus, troll, psychopata, etc. ! :))

Ruszcie wreszcie swoimi malymi , zbutwialymi muszczkami, a - ZROZUMIECIE ! ;))

Pozdrawiam

>>qb_1

bardzo dobrze zrozumiałeś. Chodzi o to żeby nikt w tej walce nie był wyższy, lepszy, mądrzejszy, etc. "M" to niegdyś tacy sami forumowicze jak My i niech tacy zostaną, z tą różnicą że w przypadkach ewidentnego naruszania regulaminu , w chwilach gdy wszyscy mają dosyć wulgarnego, chamskiego zachowania robią swoje, tzn zgodnie z przyjętymi zasadami je moderują. Wszyscy musimy rozmawiać wspólnym językiem, ot cała filozofia.

>>AL

spróbuj zrobić tak...

przy kawie, herbacie czy przy czymś innym co wolisz, usiądź, zastanów się czego oczekujesz od SIEBIE(!), moderatorów i tego forum. Następnie w punktach, jasno, przejrzyście, zwięźle i przystępnym dla wszystkich językiem (używać takich słów żeby nie były dwuznaczne!!) wylej to TU, W TYM WĄTKU (po co zakładasz ciągle to nowe skoro cel jest JEDEN??!!). Potem zobaczymy jak do tego ustosunkują się inni forumowicze (bo nie jesteśmy tutaj sami) no i przede wszystkim moderatorzy. Jeśli chcesz działać skutecznie, działaj w grupie, nie w pojedynkę!

Ktos tu pisał, że wcieło tylu ciekawych forumowiczów, ajcy byli na spotklaniu forumowym>

A oto i oni:

jjp,pal55,andrea29,parmenides,kornik,fadeover,glass,Papamek,Arek ,sovajazz,Zbig,RAF,electro,Paul,gutten,Leszek,romekp,Darek , na krzesle Darek Kulesza

Zajebiście dużo i praaaawwie nikogo już tu nie ma....

>>Peter, atoposa napewno nie będziesz moderował, bo dostał dożywotniego bana;)

Uważam też, że to czy jakiemuś M coś "przeszkadza", czy nie nie powinno mieć wpływu na moderacje i dawanie jakiegoś immunitetu.

Co to jest? A jak BBT,AL,VBQ uzywa inwektyw, albo bluzga to też "nie przeszkadza"?

Bez przesady, po zbanowaniu atopos bardzo sie sfrustrował, tak jest do dziś, a obecnie Lukar ma o tyle lżej, ze to nie na nim skupiają sie świetne zarty atoposa.

W każdym razie powiem tak: lubię VBQ, ale będac moderatorem ciął bym wszystkie jego wpisy zawierajace inwektywy, epitety i bluzgi. Robiłbym to tak samo jak wobec innych forumowiczów.

>Saczek_xtrm

> spróbuj zrobić tak...

Alez tak wlasnie wydawalo mi sie ze - robilem !

Peter Daniel zrozumial, a ja - zrozumialem Petera Daniela

Gutekbull zrozumial, a ja - zrozumialem Gutekbulla

Pal55 NIE zrozumial, a ja - NIE zrozumialem Pala55

Wiec chyba rzeczywiscie chodzi Tu o ZASADNICZE roznice w MENTALNOSCI !

Ps. a sprobujcie moze...poczytac wiecej ksiazek !...

...potem zobaczymy ...choc jesli to mentalnosc to i tak boje sie ze na niewiele to sie zda !...

..ale za to na wiecej tematow mozna bedzie porozmawiac ... ;)

Jesli komus tak bardzo przeszkadza to co obecnie sie dzieje na bocznicy, to czy tak ciezko stworzyc nowa zakladke, np. "Bocznica Bocznicy" (tytul roboczy) i tam prowadzc rozmowy na tematy inne, ktore nie kwalifikuja sie na bocznice. Widocznie forum nas przeroslo i wymaga expansji. I na pewno nie jest to zlym przejawem a roznorodnosc zainteresowan tylko zwieksza frekwencje. Przeciez to forum nie musi byc tylko o audio, lecz takze miejscem gdzie ludzie kierowani tematem audio moga porozmawiac na KAZDY bez wyjatku temat.

A tych co narzekaja ze jakos forum spada zachecam do pisanie wiecej o audio. A kiedy wszystko sie juz unormuje, to moze ktos wystosuje list do P. Ryki z zapytaniem ze moze zmieni swoja decyzje, bo jego wpisy zdecydowanie podnosily jakosc forum.

Peter, otóż to, ban na atoposie powienien zostac zniesiony. Jednak wszelkie bluzgi i epitety powinny zostać/być usunięte/usuwane. Jak to kiedyś napisałem zdanie bez "k..." najczęsciej(;)) nie traci swojego znaczenia, a przyjemniej się czyta i mniej miejsca na serwerze zajmuje.

Tak samo wszelkie epitety, np. po zdaniu "Pięknie się różnimy" nie koniecznie widze "Ty ......";)

Tak, ze o moderacje takich wpisów prosze, a reszta to już sama przyjemność:)

Pozdrawiam

pal, w takim razie wywalić cały post, jeżeli faktycznie będzie w nim coś co autor uważa za tyle ważne, ze inni powinni to przeczytać napisz to jeszcze raz.(za karę!:))

Pozdrawiam

pal55 -->

Dlaczego usunięto cały wątek założony przeze mnie w którym pytałem się czy moderatorzy wycinają swoje wpisy?

Gdzie złamałem Regulamin Forum?

zdezintegrowany_3PO

>lancaster

Pamietasz, kiedy bez powodu zaatakowalem kogos bluzgami,

sam nie bedac zaatakowany ?

Bo ja sobie takiej sytuacji nie przypominam !

Wszystkie bluzgi i "cytaty" jakie padly z mojej strony,

w ciagu ostatnich 2 dni na Forum mialy swoje zrodlo

w wypowiedzi paralaxa i SKANDALICZNEJ reakcji

(a wlasciwie, jej - braku) - Moderatorow tego Forum !

Wszystko inne to juz tylko - konsekwencja !

Mozesz byc zdania, ze ktos zaatakowany w ten sposob

i pozbawiony srodkow obrony powinie zachowywac sie

w jakis okreslony (przez Ciebie) sposob !

Zrob to Sam, jesli znajdziesz sie w takiej sytuacji !

A mnie pozwol zachowywac sie tak, jak JA uwazam !

Jezeli bandzior atakuje mnie z bronia w reku,

to wg. mnie, mam nawet prawo go - zabic !

I malo mnie to obchodzi czy uznasz to za - "niekulturalne" ! :))

Pozdrawiam

lancaster, nie ma problemu, jesli nie ja to inni moderatorzy na pewno beda usuwali bluzgi. Ja mieszkajac w kraju obcojezycznym byc moze troche inaczej na to patrze ;-)

Jestem zdania, ze z paralaxem mogłes sobie tak gaworzyc do woli.

I tak na miejscu M usunąłbym wszystkie te wpisy.

Za to Twoje bluzgi na M ma usprawiedliwić Twoja gorycz?

Jak dla mnie lipa.

W każdym razie teraz rozmawiasz na poziomie, czego i wprzyszłości bez względu na sytuacje życzę.

a ewentualnych kolesi w stylu "p" można spokojnie zostawić samym sobie, albo M jak kto woli.

Bo mam nadzieję, ze do tego M czują sie powołani i takie sprawy będą załatwiać od reki.

Może Lukar pomyśli, zeby w wypadku bluzgów i innych takich wystarczyła decyzja jednego M?

Po co 5? Bluzgi to bluzgi niezależnie od poglądów plitycznych/religijnych i jakich kto tam chce.

Podobnie epitety w stylu "czy zawsze byłeś.....?". albo wprost "ty....." 5osób musi uzgodnić, czy taki wpis jest na poziomie?

A reszty wpisów, jeżeli nie propagują rzeczy niezgodnych z prawem wogóle bym nie ruszał, bo i co tu ruszać?

Pozdrawiam

zdezintegrowany_3PO, 5 Wrz 2006, 21:35

>pal55 -->

>

>Dlaczego usunięto cały wątek założony przeze mnie w którym pytałem się czy moderatorzy wycinają

>swoje wpisy?

>Gdzie złamałem Regulamin Forum?

>

>zdezintegrowany_3PO

PONOWNIE!

>lancaster

Taki dowcipi mi sie przypomniał na temat Azji Tyhajbejowicza:

"Podczas wbijania na pal, Azja zaczął jęczeć i pokrzykiwać .... A na to jeden z obserwatorów: Całkiem fajnie tylko dlaczego on tak, k...wa, kracze? "

zdezintegrowany_3PO, 5 Wrz 2006, 22:01

>zdezintegrowany_3PO, 5 Wrz 2006, 21:35

>

>>pal55 -->

>>

>>Dlaczego usunięto cały wątek założony przeze mnie w którym pytałem się czy moderatorzy wycinają

>>swoje wpisy?

>>Gdzie złamałem Regulamin Forum?

>>

>>zdezintegrowany_3PO

>

>PONOWNIE!

józwa -->

rozumiem że odrabiasz lekcje w temacie merytorycznych wpisów w zakładce STEREO i nie masz czasu tu zajrzeć!

gwoli przypomnienia ... kable SAPR'a!

czekam na wypasiony wpis :)

zdezintegrowany_3PO

"Wiec chyba rzeczywiscie chodzi Tu o ZASADNICZE roznice w MENTALNOSCI !"

No tak, przeciez nie kazdy byl kiedys punkowcem ;-) a przeciez wiadomo, ze punkowcem zostaje sie juz do konca swiata...

Proponuje stworzyc watek, w ktorym zamieszczano by informacje ktory z moderatorow co skasowal??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.