Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

A to niegrzeczny pal. Nie siedzi i nie aportuje jak mu każe 3PO. Ba...więcej... powienien wręcz siedzieć i wydłubywać pojedyńcze bluzgi z postów i zastępować je kwiatkami.

Nie wiem dlaczego usunieto wątek. Sądzę że miało to coś wspólnego z ostatnimi wpisami BBT.

BTW Ile osób wypowiada się i dyskutuje zawzięcie na temat forum? Mozna policzyć na palcah obu ręki. Ile osób postuje i czytuje forum? Jakie jest zdanie tej milczącej większości? Jakim prawem jeden człowiek pisze że "forumowicze" chcą tego lub tego? Ile osób on reprezentuje i kto mu dał takie prawo?

Dopóki tych problemów nie rozstrzygniecie proponuję używać form: uważam, sądzę, myślę itp

Peter Daniel, 5 Wrz 2006, 20:03

>Do tej pory nie ustalono czy na bocznicy mozna uzywac inwektyw i bluzgac, wczoraj podjeto taka probe

>ale niestety watek gdzies zaginal.

Oczywiście że nie ustalono. Zaangazuj się w dyskusję to może coś z tego wyjdzie. Dopóki jednak będziesz tylko na forum wpadał żeby posłać parę uśmiechów i ignorował dyskusje z moderatorami to większych szans na zmianę nie widzę.

Peter Daniel, 5 Wrz 2006, 20:21

"Przeciez to forum nie musi byc tylko o audio, lecz takze miejscem gdzie ludzie kierowani tematem audio moga porozmawiac na KAZDY bez wyjatku temat."

No to się cieszę że chociaż z perspektywy Kanady to widać.

Dlaczego zniszczono watki :

Co To Wszystko Znaczy ?

Inteligencja, Ironia, Pozory

Klub Najzajadliwszych Inteligentow

Czy Moderatorzy wycinaja swoje wpisy ?

oraz dziesiatki innych ktore NICZYM nie naruszaly Regulaminu Forum ?

Czy w ramach kolejnej juz "pierestrojki" na forum, ktorys z Moderatorow,

(najlepiej ten o ktorego chodzi), bedzie mial na tyle cywilnej odwagi, aby

powiedziec : czyim pomyslem bylo FIZYCZNE ZNISZCZENIE watku :

"Czy Moderatorzy wycinaja swoje wpisy" !

Czy w ramach tej nowej zasady "calkowitej przezroczystosci" propagowanej

tak usilnie przez Jozwe Maryna, moglibysmy poznac :

Pomyslodawce i pieciu Nieustraszonych Gentelmanow, ktorzy mu w tym

niszczeniu - pomagali !

No smialo, Szlachetni Rycerze bez Skazy ! Jak to bylo - NAPRAWDE ?!

>>Oczywiście że nie ustalono. Zaangazuj się w dyskusję to może coś z tego wyjdzie. Dopóki jednak będziesz tylko na forum wpadał żeby posłać parę uśmiechów i ignorował dyskusje z moderatorami to większych szans na zmianę nie widzę

>lolo

>Jakim prawem jeden człowiek pisze że "forumowicze" chcą tego lub tego? Ile osób on reprezentuje i kto mu dał takie prawo?

>Dopóki tych problemów nie rozstrzygniecie proponuję używać form: uważam, sądzę, myślę itp

Czy ty zartujesz i ironicznie przekleiles - MOJ wpis ?!

Czy to calkowity przypadek i udalo Ci sie sformuowac to niemal identycznie ze mna !?

Do tej pory zawsze slyszalem ze strony kilkunastu forumowiczow, ze : "my forumowicze" nie chcemy tu takiego dziwaka i trolla jak ty - atopos !

Na co odparlem : czy nielepiej uzywac formy : uwazam, sadze, mysle etc zamiast powolywac sie na iluzorycznych - Wszystkich ?!

Teraz widze, ze moje wlasne slowa zostaja, zdaje sie, wlasnie przeciwko mnie - skierowane !

Widze w tym ponury zart - Historii ! :))

Najgorsze w tym wszystkim jest to, jak ludzie łatwo rezygnują ze swoich praw, gdy dla swojego pseudo "świętego spokoju" pozwalają sobie bardzo szybko narzucac wolę innych, rezygnują powoli ze swobody wyboru, własnej oceny, potem swobody wypowiedzi, nawet własnego myślenia. Jak bardzo łatwo i szybko to utracić a potrzeba nieraz dzisięcioleci aby to znowu dla siebie odzyskać.

Atpops, zachowujesz się co najmniej dziwnie.

Od pół roku, zamisat przyjąć reguły grupy (forum) w którym chesz (chyba?) uczestniczyć, by stanowić związaną z nim część, miotasz się jak ryba bez wody, sam siebie multiplikujesz ogłuszony kolejnymi banami, produkując kaskadę swoich wcieleń i zakładasz bez opamiętania wątki. Są to takie tematy bez wyraźnego uzasadnienia dla ich istnienia tutaj, których przydatność jest dla mnie marginalna lub zerowa - przynajmniej na tym Forum. Szum, chaos, konflikt, problemy. To są Twoje dzieła.

Większość osób to ignoruje, a resztę chyba drażni, niektórzy próbują dyskutować, tylko dokąd to potem zmierza? Wg mnie do nikąd.

Nie psuj forum (co prawda to tylko bocznica - ale jednak) niekontrolowanymi spazmami.

Jesteś poważnie nadproduktywny.

Nie wiadaomo o co Tobie chodzi. Chcesz sie tu wykreować? Ale na kogo? Bohatera Bocznicy?

Dziwię, się ze jeszcze tu jesteś i nie zniechęciłeś się tylko wracasz jak zaraza i zaczynasz od nowa to samo. Trochę za buża abstrakcja, wiesz.

Chyba jednak źle trafiłeś.

Jeśli nadal będziesz traktował to miejsce w ten sposób to proszę Moderoatrów o bana dla Atopsa i jego kloów.

>Molibden

>" ... to proszę Moderoatrów o bana dla Atopsa i jego kloów."

Przyznam Ci sie, ze od pewnego czasu tworze liste : "najtragiczniejszych umyslowych niedorozwojow",

tego forum ! Od pewnego czasu moja lista przezywala stagnacje, gdyz wszyscy totalni debile, dawno

sie juz zdeklarowali, wiec myslalem aby liste - zamknac !

A tu - TAKA niespodzianka ! Tchnales w moja liste nowe zycie, wskakujac w dodatku na jedno z pierwszych

miejsc ! Trudno polemizowac z tak totalnie oderwanym od rzeczywistosci - belkotem !

Czy Ty chociaz wogole czytasz co pisza inni ?!

Czy miales powazny, umyslowy poslizg w Czasie ?! Atoposa tu nie ma od WIELU MIESIECY !

Od miesiecy ma Totalnego, Dozywotniego Bana ! Wiec kogo Ty chcesz znowu banowac !

Moderatorzy w ok. 50 % znajduja sie wraz ze Swoim - Panem, na mojej krotkiej liscie, wiec mowy nie ma,

by przy swoich kompetencjach umyslowych zdolali mnie zbanowac ! Kiedys im swoje nicki podpowiadalem,

liczac ze zachowaja sie na poziomie ! Bylem naiwny ! Teraz juz nie zamierzam !

Mam znacznie wieksze mozliwosci techniczne i szanse zbanowania - Ich , niz Oni - mnie ! :))

Do tej pory Molibden, kojarzyl mi sie z ciekawym, oryginalnym pierwiastkiem !

Teraz, nie wiedziec czemu - przestal !

Jar1, z całym szacunkiem, ale mylisz walkę o wolność słowa z protestem właścicieli psów przeciwko wprowadzeniu zakazu obsrywania trawników.

Czy jak pukają do Ciebie Świadkowie Jehowy to w imię wolności słowa pozwalasz im wejść i pozostac tak długo jak zechcą? Wątpię, a jeśli nawet tak, to się po prostu diametralnie różnimy w poglądach na pojęcie wolności i raczej bez szansy na kompromis.

Ja nie rezygnuję z moich praw. Mój święty spokój jest właśnie prawem o które zamierzam zabiegać.

>Zbig

>Mój święty spokój jest właśnie prawem o które zamierzam zabiegać.

Zamierzasz popelnic samobojstwo ?!

>Ja nie rezygnuję z moich praw.

To nie jest Twoje prawo ! Wedlug prawa, nie wolno Ci tego robic !

Gość

(Konto usunięte)

Sytuacja jest czasem naprawde wkurzająca.

Jest 20-stu kolo , którzy " wchodzą do naszej głowy " i mówią co dobre/złe , co nadaje się "do druku " , co nie....tylko kto im dał do tego prawo ????Właściciel??? A co to , za przeproszeniem , obora jest , a my krowy ???Pisałem to już bardo dawno - Lukar to miejsce na serwerze , a FORUM TO MY !

Dopóki tu nie nastąpi zgoda , to zgody porostu nie będzie :)

lolo

5 Wrz 2006, 22:51

"Nie wiem dlaczego usunieto wątek. Sądzę że miało to coś wspólnego z ostatnimi wpisami BBT."

Mam inne zdanie o usunięciu wątku:

"Czy moderatorzy usuwają własne wpisy?"

Sadzę, że miało to coś wspólnego z wpisami jozwy maryna, a nie z wpisami BBT.

Jeśli jesteś zainteresowany, mogę przesłać Ci "ostatmie wpisy".

Pozdrawiam

R.u.s.t.

Tak naprawdę nikt nie wie dlaczego usunięto lub zamknięto ten czy inny wątek. Decyzja jest kolegialna ale nie kolektywna, o ile wyrażam się poprawnie. Najprościej mówiąc, moderatorzy w żaden sposób nie umawiają się ani nie dyskutują czy i dlaczego coś zamknąć lub usunąć. Każda decyzja ingerencji jest indywidualna i jeżeli uzbiera się masa krytyczna o wartości 5 to wchodzi w życie automatycznie. Powody mogą być podobne ale mogą być różne.

>Zbig

Znam cala mase komputerowych "wizardow" w Stanach i Wielkiej Brytanii majacych Wlasne Serwery, Domeny

i czego tylko zapragniesz ! Takie przenosiny to tylko kwestia podjecia Wspolnej - DECYZJI !

Czy Wszyscy tu zgromadzeni, czlonkowie Audiostereo chcieliby przeniesc sie na Zupelnie Swiezy Serwer ?! :))

Zostawiajac tu, na Bialorusi Pana Lukaszenke z Jego Moderatorami ?!

Prosze o szybka deklaracje, to podejme natychmiastowe starania !

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

No właśnie tu chodzi o tę mase krytyczną .

Może by tak dorobić następnych nastu M i ją troche przesunąć , bo można mieć wrażenie , że te wasze decyzje są jednak bardziej kolektywne , a może i kameralne.

>jacch

Wiesz jak powinno być w świecie idealnej moderacji - Lukar zatrudnia moderatorów niezależnych, takich co nie uczestniczą w forum, nie interesują się audio i wyłącznie pilnują przestrzegania regulaminu. Obawiam się jednak że to nierealne.

Zbig

Nie wierzę :-)

Nie jestem wyznawcą odpowiedzialmośći zbiorowej, zarówno po stronie moderujących, jak i moderowanych.

Również technika - "nie widzę i nie słyszę" czy "to nie ja, to Oni", wydaje mi się dość archaiczna i mało przekonywujaca, w zastosowaniu "mediacyjnym", do usuniętego wątku :-)

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Zbig

Oczywiście , że masz racje , ale ja także.

Mam wrażenie , że M , pewnym niewygodnym osobą za często kneblują buzie .Dlaczego??? Nie wnikam ,poprostu to zauważyłem.

Przecież tu na forum można rozmawiać o wszystkim. Jeśli w realu spotykasz się z kolegami rozmawiasz tylko o audio ,a jeśli któryś z rozmówców bąknie coś o...byle czym , to tupiesz i skandujesz " nie na temt" ?Chyba nie.

Lukar dał każdemu forumowiczowi świetne narzędzia - ignoruj osobę/temat , przy odrobinie dobrej woli każdy może niezauważać kogoś nielubianego , albo "głupi " temat i wtedy można w tym virtualu , żyć w zgodzie obok siebie bez nie zdrowych ekscesów :)

R.u.s.t.

W kwestii wiary nie zamierzam dyskutować, to chyba oczywiste :-)

Może lepiej byłoby, gdyby Lukar utajnił całą operację, czyli zaproponował każdemu z osobna zostanie moderatorem i żaden nie widziałby nic o pozostałych. No ale wtedy to dopiero by się tu gotowało. Powstało by zapewne jakies 1000 teorii spiskowych na temat tego co się dzieje oraz "giełda" teorii kto jest TW.

Zbig

>Oczywiście , że masz racje , ale ja także.

Wszyscy mamy rację, na tym to polega

>Mam wrażenie , że M , pewnym niewygodnym osobą za często kneblują buzie .Dlaczego??? Nie >wnikam ,poprostu to zauważyłem.

Ja akurat nie mam takiego wrażenia, ale pamiętaj, że moderatorzy są tylko ludźmi, jak któryś miał scysje z fotumowiczem x to nieuchronnie będzie bardziej ostro podchodził do jego wpisów zgłoszonych do moderacji. Niemniej zasada 5 powinna taki brak obiektywizmu łagodzić

>Przecież tu na forum można rozmawiać o wszystkim. Jeśli w realu spotykasz się z kolegami rozmawiasz tylko o >audio ,a jeśli któryś z rozmówców bąknie coś o...byle czym , to tupiesz i skandujesz " nie na temt" ?Chyba nie.

Jeżeli wyglądałoby to tak jak aktualnie w wątku o cd Roksan Caspian, to bym tupał calkiem mocno.

>Lukar dał każdemu forumowiczowi świetne narzędzia - ignoruj osobę/temat , przy odrobinie dobrej woli każdy >może niezauważać kogoś nielubianego , albo "głupi " temat i wtedy można w tym virtualu , żyć w zgodzie obok >siebie bez nie zdrowych ekscesów :)

Nie uważam ignora za świtne narzędzie i nigdy go nie zastosowałem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.