Skocz do zawartości
IGNORED

Moderowanie - jeszcze raz !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Gutekbull -> Ty tak nie strasz chlopakow - primo, to nie jest tak, ze wezmiesz i zabanujesz - mozesz najwyzej zasugerowac Lukarowi (przynajmniej na dzis) :) Secundo - jesli jako moderator, bedziesz trabil dokolo o "donosach" - to to chyba nie jest rola moderatora? Zwlaszcza, ze ludzie po prostu klikaja ikonke "do moderacji" jak ich cos zirytuje. Co prawde wiekszosci tych zgloszen nie mozna pod lamanie regulaminu podciagnac, ale to nie powod zeby je nazywac donosami.

PS moderowanie nie jest obowiazkowe :)

>saczek_XTRM

Jak juz WIELOKROTNIE pisalem, nie jestem Wrogiem tego forum, przeciwnie

bardzo Je lubie i z tego zaangazowania wlasnie wynika tyle nieporozumien ! :)

Jestem od poczatku ZA moderacja, ZA posiadaniem tylko JEDNEGO nicka ! itp.

A przede wszystkim za wieksza WOLNOSCIA !

Moje liczne nicki wynikaly li tylko z checi walki z niesprawiedliwoscia jaka

(w mojej optyce) sie tu szerzy. Wielokrotnie proponowalem pelna JAWNOSC,

posiadanie jednego, jedynego nicka, ale Lukar wyraznie nie jest TYM

zainteresowany, bo jak rozumiem stracilby "kozla ofiarnego" - "MEGA TROLLA",

ktory Wam owieczkom, tak bardzo zagraza !

Pozdrawiam

>jotesz

>a może na bocznicy utworzyć ślepy zaułek i nazwać go ZLEW?

Dokładnie coś takiego - zamknięty wątek do którego moderator przenosiłby skasowane wpisy. Od razu widać kto i ile trolluje i klepie bez sensu, a samo czytanie czy pomijanie jego wisów w wątkach też zabiera cenny czas i energię setek czytających wpis osób.

Do mniej podpadających wpisów - na czerwono komentarz moderatora, co jest nie tak (błędy, Calpsloki, przekleństwa, pyskówki).

Tak jest np. na forum elektroda.pl.

• Redaktorzy

"Skad Ty to Jozwa wiesz, co w TYM jest elokwencja, a co (ewentualna) trescia :)"

...

Otóż to, atopos. U ciebie tego nie można odróżnić, słowotok ukrywa (ewentualną) treść. To defekt nad którym, jak sądzę, nie panujesz, i który mnóstwo ludzi tutaj denerwuje. Ale dość tego, uważam że temat twoich wpisów nie jest wart dalszej analizy.

• Redaktorzy

"Nie oceniaj zbyt latwo ! Moze w ogole jeszcze nie slyszales o czyms, co jest istota TEGO co tutaj robie ! :)"

Owszem, to brzmi odrobinę interesująco. Ale wciąż za mało, aby warto było to czytać i dyskutować z tym.

>jozwa maryn

Jozwa, TY NIE MASZ ZIELONEGO POJECIA, co w TYM jest Trescia, a co Forma i czy jest odpowiednia, czy nie !

Dobrze zes napisal, ze tylko "tak sadzisz", tak jak ja "tylko sadze", ze jestes inteligentem !

Czy moje wpisy to "defekty", i czy sa warte czy nie warte dalszej analizy, powinienes rozwazyc w kameralnej

prywatnosci wlasnego umyslu i nie wyglaszac publicznie ocen, gdyz o ile JESTES Inteligentem, to powinienes

wiedziec, ze RZECZ o ktorej mowimy jest NIE DO UDOWODNIENIA i powolywanie sie na "mnostwo ludzi"

jest w naszej sytuacji nieeleganckie (chyba, ze utozsamiasz sie z "ludzkimi masami" !) :)

Jezeli kiedys ujawnie, co Tutaj robilem, to przypuszczam, ze bedzie Ci - cholernie glupio ! :)

Pozdrawiam

>Molibden

>jotesz

>a może na bocznicy utworzyć ślepy zaułek i nazwać go ZLEW?

"Dokładnie coś takiego - zamknięty wątek do którego moderator przenosiłby skasowane wpisy. Od razu widać kto i ile trolluje i

klepie bez sensu, a samo czytanie czy pomijanie jego wisów w wątkach też zabiera cenny czas i energię setek czytających wpis osób."

No i zaraz by sie Ktos wsciekl, ze na forum tematycznym prawie nic sie nie dzieje, za to wszyscy przesiaduja w Zlewie ! :))

I posypaly by sie Bany ! :)

>>Public Enemy, 7 Kwi 2006, 15:29

>Jezeli kiedys ujawnie, co Tutaj robilem, to przypuszczam, ze bedzie Ci - cholernie glupio ! :)

PE, chciałbym tego dożyć. Chodzi mi oczywiście nie o zobaczenie jak józwie jest głupio tylko o ta wielką TAJEMNICĘ. Ale zaczynam mieć wątpliwości, nawet dwie: 1 czy dożyję, 2 czy Ty sam wiesz o co Tobie chodzi...

Ale to mało istotne ważne.

Myslę, że nie ma co roztrząsać. Bez moderatorów było źle. Zobaczymy jak będzie teraz. Gdyby pomysl okazał się klapą powrót do poprzedniego porzadku wszechrzeczy nie będzie trudny.

pozdrawiam,

peperoni.

>peperoni

Tobie, peperoni, na zasadach absolutnego wyjatku, spokojnie, przy piwku, moge to i owo

napomknac, jesli zobowiazesz sie zachowac to wylacznie dla Siebie ! :) Z pewnoscia dozyjesz !

A tak dla wstepnego treningu umyslowego : czy napewno wiesz dobrze Kim / Czym Sam jestes,

i czy napewno wiesz o co Tobie chodzi i czy gdy kiedys w zyciu nawiedzi Cie refleksja, jak slepy

byles na pewne rzeczy i z ilu rzeczy wogole nie zdawales Sobie sprawy, czy Cie to zdziwi ?

Pozdrawiam

> PE

Spokojnie, u mnie jak w studnię. nie takie rzeczy mi już ludzie zawierzali, NIKT się nie zawiódł.

Druga sprawa - czy "odślepienie" mnie i wyrwanie z "matrixa" uczyni mnie szczęśliwym? Dasz mi to na piśmie? A co jeśli nie? Czemu nie weźmiesz tego pod uwagę?

józwa maryn cenzorem, koniec świata! dokąd zmierzasz Polsko?!

Dobrze, że mamy porządnego premiera i prezydenta.

józwa, wpisy Public Enemy czyta się z przyjemnością,

jest inteligentny i jest inteligentem, w przeciwieństwie do ciebie.

ty jesteś, tylko wykształcony.

w inteligencji, jak pisałem, jesteś jak większość ludzi z wyższym wykształceniem, półinteligentem.

pal55 => "Zwlaszcza, ze ludzie po prostu klikaja ikonke "do moderacji" jak ich cos zirytuje."

Tak ludzie tak po prostu; klikają, głosują, wybieraja,donosza itp. i potem mamy co mamy .

Bez większego zastanowienia , całe szczęście ,że nie wszyscy tak myślą jak ty ;-)

Dla mnie jak ktoś na kogoś pisze coś , poza jego plecami ,TO JEST TO DONOS !

O jakim straszeniu mówisz - masz coś na sumieniu ;-)

Czytaj uważnie co napisałem raptem 2 wpisy.

>Gutek w czym Twoj problem? chcesz miec forum o audio (plus bocznica o czymkolwiek niemal), czy chcesz miec forum o niczym, popisy ze slowotokiem i dengrengolade powodujaca, ze coraz chetniej sie zaglada na fora anglojezyczne. ilosc czy jakos? jesli jest finkcja "nie na temat" i ktas ja stosuje, do ktorej Lukar dodal mozliwosc uzasadnienia, to jest tylko i wylacznie to, co pleciesz o jakichs donosach? co innego czyjes wyglupy na tym polu...

peperoni, zapewniam Cię, że nie ma żadnego matrixa:)

Mozesz dzieki innemu spojrzeniu na pewne sprawy zobaczyć je z innej perspektywy. Nie będe tu robił niedopowiedzianych tajemnic ala PE. Może i on coś z tego zrozumie;)

Ta "inna perspektywa", to stan najzupełniej naturalny dla innego człowieka, być moze nawet dla Twojego sąsiada, a zupełnie nieosiągalny dla np. mnich tybetańskiego, czy ulubionego jogina PE.

Ty patrząc na rzeczywistość oczami mnicha tybetanskiego byłbyś nie mniej zdziwiony, niż on patrzac Twoimi oczami.

Nie pytaj skąd to wiem:) Powiedzmy, ze przeczytałem w książce, której tytułu nie pamiętam:).

Pozdrawiam

Czesc pit, to fakt. Ja przewiduje, ze jezeli nie nastapi implementacja pewnych praw i porzadkow w demokracji zeby pozbyc sie tej niszczacej anarchii niczym wrzeszczacej al-kaidy z granatem i oglupialym, ale przekonanym o swojej racji ryczacym pysku - wszyscy tutaj zginiemy, zginie forum. Jaka pogoda w tri-city?

pitdog => jestem ostatnia osobą na tym forum ,która chce prowadzić jakąkolwiek dyskusje z tobą.

Po prostu nie życzę sobie tego - chyba jasno się wypowiedziałem.

A donos to po prostu donos i możesz to nazywać jak chcesz , ale to zawsze będzie donos.

Powtarzam "Dla mnie jak ktoś na kogoś pisze coś , poza jego plecami ,TO JEST TO DONOS !"

Ja jestem na forum dość długo i NIGDY NICZYJEJ WYPOWIEDZI NIE PODDAŁEM MODERACJI !!!

I jestem z tego dumny !!!

>Jazz ja nie wiem co to jest, ale to chyab u nas jakos tak bywa... wez taki audiogon: czy sa jakies protesty do adminow? jakies placze, ze cos zostalo wyciete? jakies dyskusje, krytykowanie ze cos tam zniknelo czy cos? nic, to czyjes forum, piszacy to doceniaja, jak sie nie podoba to bez laski.

a u nas? sejmik, kazdy ma swoje 3 grosze, szalenie wg niego istotne. toz to proste, jesli chce sie miec bagienko i sejmik, to nalezy sie przejmowac kazdym najglupszym glosem, jesli chce sie miec dobre forum, to sie odpowiednio dziala bez niepotrzebnych skrupulow. kwestia tego, czy jest jasny cel, czy jest jasne czego sie chce.

biedni wylweni dyskutanci o niczym nie beda tak naprawde pokrzywdzeni - w kazdej chwili kazdy moze zalozyc forum , zaprosic tam ziomkow i klepac do woli o czymkolwiek, to latwe. ba, sa nawet gotowe juz dzialajace miejsca na tego typu spedzanie czasu.

Tak Lancaster, nie mam nic przeciwko temu, ale pod prostym warunkiem, ze bedzie mogl wpisywac sie tylko do tego jednego watku. Jestem pewien, ze Lukar i wiekszosc podpisza sie pod takim pomyslem, i kto wie, moze bedzie mozna otrzymac zwrot podatkowy za charytatywna pomoc dla uposledzonych za przyznanie im bezplatnie malego kata na forum internetowym.

>Gutek mam wrazenie, ze nie czytam slow napisanych przez doroslego faceta... ale coz.

i nie wpadaj w histerie i obrazanie sie o nic. jak sobie nie zyczysz to siedz cicho, ale skad takie twoje histeryczne reakcje - pojecia nie mam, mialem wrazenie, ze rozmawiam z gostkiem, nie z obrazalska dziewczynka (obrazalska o co???) lol wyluzuj troszke, chyba ze to nie prawdziwy Gutek wogole pisze....

Pit>

No wlasnie. Tylko tutaj mamy niekonwencjonalna sytuacje konfliktu forum niekomercyjnego (czyt, brak srodkow materialnych na profesjonalna obsluge 24h/365) z pasozytniczym elementem notorycznego psychopaty. Nie chce sie rozpisywac, bo oszolom po raz tysieczny opisze swoje terioe przestrzeni internetu i w swojej racji bedzie wrzeszczal i wolnosci, etc, ale pomimo, ze lukar ma zbyt malo czasu i srodkow na niestety konieczne zwalczanie tego rodzaju wandalizmu, musi to byc usuwane (owe pasozytnictwo) w trybie zera tolerancji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.