Skocz do zawartości
IGNORED

Moderowanie - jeszcze raz !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie to jest oficjalne oświadczenie ;-)

Muszę się przyznać publicznie do pewnego faktu,

wczoraj dostałem propozycję od kolegi lukara dotyczącą

moderowania forum i przyznam się sam ten fakt lekko mnie ujął - podłechtał ,

mam na myśli zaufanie jakim mnie obdarzył nasz dobroczyńca lukar.

Ale sama idea moderowania kogokolwiek jest mi obca i już w kilku wątkach się wypowiadałem na ten temat. Podkreślam nigdy nikomu obok nicka nie postawiłem "ptaszka" mimo ,że parę razy miałem mocna chęć uczynienia tego ;-)

Należę do pokolenia ,któremu wszelka cenzura i związane z tym donoszenie źle się kojarzy.

Moim skromnym zdaniem nie powinny znikać żadne wątki czy wypowiedzi, jeśli ktoś jest inteligentny inaczej czy po prostu cham to każdy to widzi i nie czyta,

czy po prostu nie interesuje się jego wypowiedziami i tyla.

Uważam też,że kolega lukar robi błąd usuwając czy negując na bocznicy wszelkie wpisy o tematyce politycznej.

Temat audio to związani z tym konkretni ludzie o różnych pogladach ,które mają prawo wygłaszać i nie zmienia to faktu ,że nadal będą audiofilami .Nie da się pewnych rzeczy rozgraniczyć ,tam gdzie jest ludzka pasja ,zainteresowania są i jego poglądy na inne tematy ,mało tego w ten sposób dowiadujemy się więcej o człowieku. Nie da się od tego uciec. Zyjemy w czasach w których nie wolno chować głowy w piasek.

Na forum ścierają się wszelakie interesy, ludzie zakładają wątki ,aby podpuścić – nagonić przyszłych klientów na swoje produkty. Normalne celowe działanie. I trudno z tym walczyć.

Uważam ,że jeśli komuś nie pasuje czyjaś wypowiedź powinnien się do niej ustosunkować w wątku na forum lub pominąć ją milczeniem, ale zgłaszanie tego moderatorowi pachnie donoszeniem i inaczej tego nie umiem nazwać - po prostu pewne zjawiska mają swoje nazwy.

W związku z tym ,że mam inne zdanie na temat moderowania,

PROSZĘ OFICJALNIE LUKARA O ZABRANIE MI TEJ FUNKCJI BO I TAK NIKOMU KRZYWDY NIE ZROBIE I NIC NIE ZNIKNIE ;-)

Jeśli już w ogóle moderator musi istnieć to proponuję na moderatora kolegę PIDOGA uważam,

że on by się świetnie do tego nadawał.

Jest po prostu tragiczne, ze jak wreszcie, sposrod tysiecy, znajdzie sie Czlowiek

naprawde GODNY tej Odpowiedzialnej funkcji to MUSI odejsc !

Ale to chyba tak jak w Realu ! Wladze i pozycje osiagaja SZUMOWINY,

a ludzie Szlachetni i Madrzy MUSZA sie usunac ! Smutne to !

gutekbull - wielkie, wielkie brawa - mam łzy w oczach, że w tych czasch obłudy znalazł się ktoś tak głęboko UCZCIWY

- kto jeśli nie Ty jest godny być moderatorem

powinieneś otrzymać od Lukara dożywotnio funkcję SUPER moderatora i PEŁNIĆ ją z godnością

- TYLKO taka funkcja - HONOROWEGO SUPER MODERATORA

KTO JEST ZA TYM BY GUTEKBULL ZOSTAŁ NASZYM HONOROWYM SUPER MODERATOREM PROSZĘ O WPISY

jar1, 8 Kwi 2006, 11:30

>Zaginąła "homofobia'.... Czy wśród moderatorów jest pedał? ;-)<

Ostatnio modne są "koszulki forumowe". Wystarczy sprawdzić ile pójdzie rózowych z flagą narodową i koloratką - i wszystko będzie jasne.

gutekbull, 8 Kwi 2006, 10:35

I jeszcze jedno, jako jedyny miałeś zwyczajną ludzką odwagę oznajmić wszystkich to, czego chciałeś sie podjąć.

Cenię ludzi, którzy cenią innych.

>Dead_Dog

Podnosze wszystkie jedenascie palcow ZA !!! :)

Bardzo dobrze te funkcje Dead Dog nazwales :

HONOROWY SUPER MODERATOR !!!

O TO wlasnie chodzi ! Osoba lubiana i o nieposzlakowanej opinii ! :)

Tacy sa Moderatorzy "Audiokarmy" ! Sa po prostu KOCHANI przez forumowiczow ! :)

Serdecznie namawiam : Lapki w Gore !!!

Pozdrawiam

jar1, 8 Kwi 2006, 11:35

>>Podkreślam nigdy nikomu obok nicka nie postawiłem "ptaszka" mimo

>He, he.... :-))

Celna uwaga jar ! Trafiles w samo sedno ! :)

Do "stawiania ptaszka" jako moderator kompetentny moze byc TYLKO homo ! :)

A poważniej, to forum rzeczywiście schodzi na psy.... Ale przyczyną tego jest to, że jest tu grupa ludzi, która chciałaby, by ono funkcjonowało 'po ich myśli'. To, co się dzieje, to skutki 'tajnego stowarzyszenia moderatorów' tego forum, którzy nie mają odwagi powiedzieć co i dlaczego robią. I nie Mcgyver, PE, Atopos, Qubric czy Zydelek czy darkull są temu winni, że forum podupada. Z nimi forum samo sobie doskonale radzi i potrafi się samo od czasu do czasu oczyszczać.

gutekbull> gratuluję odwagi i rozumu, bo nie o to chodzi by znowu iluś mądrych oceniało innych, a tych innych inaczej czyli pajaców jest tyle że zabraknie ci siły i tłumaczeń i czasu żeby z pajacami walczyć. Myślałem że odbędzie się to na zasadzie że pajace będa sami firmowali swoje poczynania , bedą rozpoznawalni jako postacie i beda pisali te swoje pierdoły dowolne na swój rachunek. Ale oni do dzisiaj nawet nie pokusili sie o uzupęłnienie swoich danych i zarzucą forum taka ilością spamu że padną wszyscy moderatorzy ( bo ci faceci żyją gadaniem a forum może być dla nich dowolne- po prostu piszą i przegladaja sie w tym jak w lustrze- ależ sa piękni, czyli świetni).A jeśli nadal można bedzie wykombinowac pare nicków, to daj ci zdrowie. Myslę że Lucarowi jest tak wygodniej bo i jego podejrzewam o udział w tej nickomani. Pozdrowienia

muls :

>Myślałem że odbędzie się to na zasadzie że pajace będa sami firmowali swoje poczynania , bedą rozpoznawalni >jako postacie i beda pisali te swoje pierdoły dowolne na swój rachunek. Ale oni do dzisiaj nawet nie pokusili sie >o uzupęłnienie swoich danych

dokładnie tak - popieram

wracamy do tematu IP

i uzupełnienia "o mnie"

do dziś noszę "piętno" propozycji tych danych w moim "o mnie"

PE> no cóz nie myślałem o tobie ale walnij w stół........A z drugiej strony przecież zaczynałeś to forum z nieskonczoną ilością wpisów i nieskończoną ilością nicków na wypadek wojny, jak gdzies juz czytałem i jak tłumaczyłes to jakiemus młodemu. Ty mi tak wypadasz na Lucara na początku działalności gospodarczej i potrzeby samoreklamy.

muls - wydaje mi się że Atopos miał podany adres email w "o mnie" i poza tym ujawnił się, nawet zdjęcie było w necie z jego ujawnieniem i nazwisko też jest znane. Jak ktoś już musiał mieć klony i SAM dobrowolnie się do tego przyznał a klonami NIKOGO nie naraził na straty finansowe czy moralne to jest ok. Warto by było by powrócił na drogę prawdziwego JA,

tylko jak - jak konta nie można zlikwidować oficjalnie (z adnotacją o tym np. w "o mnie") ani nawet hasła zmienić.

>muls

Jak zwykle mylisz sie muls (moze po prostu czytaj uwazniej !).

"Zaczynalem to forum" z JEDNYM ( 1, I, uno, one, ein, adin, jesli chcesz to napisze po Grecku,

chwilowo nie mam czcionki (!), sorki ! :(, aha, single, zapomnialem jak jest w swahili !) NICKIEM !

Poza udzielaniem sie w watkach tematycznych, zalozylem tez JEDEN (nie bede powtarzal) watek

na Bocznicy pt.: "Co To Wszystko Znaczy ?" i TYLKO w nim sie "wyzywalem", ale przede wszystkim

INNI, cenieni (w rozny sposob ! :)) forumowicze : dudivan, lancaster, Qubric, jar1, foxbat, simonello,

Wajman, kobayashi, moll i inni (osobnikow znacznie odbiegajacych poziomem umyslowym in minus

nie wymienie, zeby im nie robic przykrosci). Po kilkudziesieciu godzinach, przy ok. 200 wpisach -

watek ZNIKNAL ! Moje zapytanie do Moderatora "gdzie sie podzial watek ?" - ZNIKNELO !!!

Takie samo kolejne - ZNIKNELO !!! RESZTE DOSPIEWAJ SOBIE SAM ! :)

Pozdrawiam

>muls

"Ty mi tak wypadasz na Lucara na początku działalności gospodarczej i potrzeby samoreklamy."

Rzeczy NAPRAWDE Dobre, muls, nie potrzebuja ZADNEJ samoreklamy ! ;)

Najwazniejsza jest SKROMNOSC ! ;)

pzdr

Public Enemy - tak było potwierdzam

Atopos chyba nawet z dwa miesiące był zwykłym użytkownikiem i udzielał się na forum tak że nikt mu nie zwrócił najmniejszej uwagi. Prowadził rzeczowe dyskusje itp,

Chyba dopiero ja jako pierwszy wdałem się z nim w awanturę na forum i OBRAZIŁEM go jako pierwszy (on to tak odebrał) - potem wyjaśniliśmy sobie nieporozumienie na priv (ja zwykle to robię na priv by nie zaśmiecac forum)

i było wszystko ok - do czasu usunięcia wątka w wiadomy sposób.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.