Skocz do zawartości
IGNORED

syfiaste stereo

broy

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tylko, że dla mnie osobiscie audio physic to najbardziej przereklamowany produkt, który ma grać po odpowiednim ustawieniu... Chciało by sie powiedzieć, Król jest nagi! ale to tylko moja prywatna opinia, a poza tym raz slyszałem jak grało pięknie, Avanti z cyfrowym wzmacniaczem Tacta. Ciekawy ten świat audio, bo ja mam Triangle i wiem, że wiele osob powie, że mam jazgot! Trochę w sumie głupi temat. Każda potwora znajdzie swego amatora hehe

piotr_lass, 12 Kwi 2006, 18:47

No nie zupełnie.

Audiophysic reklamował "mikrorozstawienie" jako sposób na uzyskanie lepszej sceny stereo. Popieral to nawet pomiarami odpowiedzi pomieszczenia dla róznych ustawień kolumn. Jakby nie było jego kolumny jesli sa syfiaste to w takim rozstawieniu i tak zagrają gorzej od kolumn dobrych.

Dobra, borę po uwagę, że mogło nie być najszczęśliwiej z tym rozstawiniem. Wierzę, żeu wielu z Was audio physic graja pięknie. Ja po prostu strasznie sie rozczarowałem, bo jako niegdyś wielbiciel gazetek spodziewałem się cudów.

piotr_lass, 12 Kwi 2006, 18:53

Trangle też nie są złe. Zresztą niektóre małe JM lab też grały ostro. Wcale to nie przeszkadzało w polubieniu takiej maniery. Kwestia przyzwyczajenia do tego so się nazywa barwą (jak sądzę ;)

kolumna może byc lekko zbasowiona (ciemna) lub mieć więcej sopranów (jasna) albo podkreślenie środka, ale wszystko musi być tak zrobione żeby podstawowy przekaż był wyraźny i szczegółowy.

Dopiero kiedy mamy efekt tzw. "zasłony" albo "zmulenia" jest naprawdę niestrawnie.

a tak przy okazji, to proponuję, żeby rzeczywiście traktować te wypowiedzi z przymróżeniem oka, jak zasugerował autor, bo nasze przelotne wrażenia mogą naprawdę być niesprawiedliwe i wpędzić w kiepski nastrój posiadaczy rzeczonych klocków. No i konfiguracja, ustawienie,wygrzanie itp może nie taka... Niebezpieczny temat, kurka (Wielkanocna) :)

Nie będę oryginalny.

Najlepszy "low end" mocno reklamowany kilka lat temu przez MHFiM.

"Kemrbidż Ałdio" z AVANs-ami. Kilka razy słuchałem i było zabawnie.

Z kabelków to Black Rhodium.

Tak na marginesie, to warto założyć wątek "modne i nie modne marki". Kilka lat temu n.p. Copland, i MF. Dzisiaj n.p. Maki.

Dokładamy wg mnie Jolida jd 502 b. Sprzęt totalnie przereklamowany i to za ogromne pieniądze ! Naciąłem się i kupiłem kiedyś. Całkowicie zraził mnie do lampiaków ! Zeroooowa scena muzyczna i zeeeero wydarzeń w górze pasma. Nie kupujcie nigdy!

no no Panowie zajeżdzacie równo po garach ;-)) Harbethy?!?!

z mojej strony również coś znalazłoby się, tak z grubsza:

1. GC - pokażcie mi dobrze grającego GC a zmienie zdanie

2. B&W - ja tego poprostu nie trawie

3. PAL - za dużo wciskania kitów ludziom

4. Linn - za dużo w tym filozofii za mało muzyki

5. kable Monster - badziew jak ich mało, czy ktoś to kupuje?

6. Baltlab - nie rozumiem zachwytów na nim, wystarczyło posłuchać na AS jak to gra do du..

7. drogie kable Audioquest-a - i to kosztuje tyle kasy, nie rozumiem za co, chyba za bajer z DBS-em

8. VdH - zamulacze na 300% normy

9. Avance - widać, że nie jestem jedyny co myśli odpowiednio o tej firmie

10. wzmacniacze srebrnej serii NAD-a - metaliczny, techniczny dźwięk, brrrrrrrr ...

Jeszcze parę dziesiątek uzbierałoby się.

Ale czy takie wyliczanki mają sens???

-> zdezintegrowany

a już myślałem, że kupisz Batlaba, czyżbyś aż tak zmienił zdanie? czy idziesz na fali krytyki Batlaba?

pozdrawiam jodel

jodel -->

chciałem sprowokować larsona i się udało :) .... szkoda tylko że broy się nie dał wkręcić ;)

baltlab to zacny wzmacniacz :)

... a co do syfiastego stereo ... nie ma sensu się wypowiadać .. bo i po co !!!!

zdezintegrowany_3PO

>no i ten z Nowej Zelandii :-)

leze i kwicze ze smiechu - kurcze to je super :)))))))) mniam mniam :))))

dzieki w ten ponury dzien!!!! Twe Zdrowie!!! Hlup!!!!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Zdezintegrowany

No dobra to byl zart zeby udowodnic ze watek skrecil w taka strone, ze wszystko wszystkiemu mozna zarzucic.

Akurat do Herbethow chyba nigdy nikt sie nieprzyczepial wiec sobie je wymyalilem jako najbardziej absurdalny przyklad.

... no i moze troche jako odwet za baltlaba... ale tylko troche ;-))))

>Jodel

Mnie tez. I w wielu innych miejscach. A u mnie nie :)

Zreszta jezeli chodzi o AS to mozna by cala wystawe wrzucic do tego watku.

He he!

A tak w ogole to juz nie moge doczekac sie zdjecia waszych standow bo te wasze brzydale :)

Przymrużenie oka jest niezbędne.

Pierwsze primo - najgorzej jak się naczytamy w fachowej prasie i na takim forum jak to - i potem konfrontujemy te obiegowe opinie z rzeczywistością. Po drugie primo - pamiętajmy o różnorodności swoich oczekiwań od dźwięku. Po trzecie primo - czy podczas tych krótkich odsłuchów w sklepach czy na AS byliście emocjonalnie wyciszeni? Czy nie słuchaliście potencjalnego wymarzonego systemu czy sprzętu oczami i emocjami? Nie wierze, żeby nie. Dopiero w domowych warunkach, po kilku przespanych nockach, na spokojnie przy wygrzanym sprzęcie powinniśmy wydawać opinie. Po czwarte primo - ultimo - oczywiście jest widoczna zależność pomiędzy kasą wydaną na reklamę przez dystrybutora sprzętu a kształtowaniem sterotypu o dźwięku danej marki, który nijak ma się z faktyczną wartością muzyczną urządzenia.

To kilka słów przestrogi ode mnie, ale proszę bawmy się dalej, Ja kilku klocków z tej listy chętnie bym przygarnął.

Pozdrawiam

OK co jest syfiaste to juz wiem a moze ktos by zalozyl watek Najlepsze Niedocenione Klocki. Czytam to forum ponad rok i chyba juz panowie zdazyliscie zmieszac z blotem wszystko co sie ukazalo na rynku audio !!!

Wernen/Qubric - najgorsze stereo tego forum - brzmi to wszystko jak jeden wielki kosmiczny syf, nie znam gorszego zestawu, producent tego gówna musi być głuchy jak glista, tylko jakiś tłumok mógł coś takiego wyprodukować

oto moja lista

Wzmaki Technicsa plus kolumny z tanszych serii B&W..krew z uszu

B&W - szczegolnie dm602 i cdmki o rany te krwiste wysokie

Linn - szczegolnie ikemi...to powinno kosztowac połowe tej kasy..

Kable Audioquest..czemu wszyscy tak to chwalą??

Sony modele ponizej seri ES i tanie Esy np z cyfra 2 na poczatku

Kolumny Audio Fizyk...powinno byc psychik ..bo ten kto za to płaci to ma cos z psychiką..

Altony z tonsila..

Wzmaki i decki Kasprzaka.. niekiedy sie trafiały takie co nie wcinaja tasm..

Wiekszosc wyrobów firmy Creek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.