Skocz do zawartości
IGNORED

syfiaste stereo

broy

Rekomendowane odpowiedzi

O Iraku lepiej nie wspominajmy...

:)

Jeśli chodzi o Marantza to miałem na myśli fatalną serię Range.

Natomiast seria Premium to już zupełnie co innego.

Siedemnastka Marantza to Premium.

W serii Premium Pan Ishiwata postarał się i wypieścił każdy detal

tak samo jak w bardzo dobrych CEC-ach, które niestety nie lubią CD-R`ów

i dlatego był taki wysyp jakiś czas temu tych odtwarzaczy w ogłoszeniach

SPRZEDAM w prasie i w necie.

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nawet na Lukarze reklamuje się CHINA HI-END !!! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

miroalien, 27 Sie 2006, 13:54

(...) Improwizacje, wypociny jazzowe które wiercą dziurę w mózgu i można od tego zwariować po 5 minutach.

(...) słuchających schizolskiej jazzowej muzy - jakiegoś piszczenia na trąbkach, saksofonach, brzędrolenia na gitarach i walenia w perkusję bez ładu i składu.

(...) albo jakiś narkotyczny rockowy napieprz i nic poza tym.

tiaa...

a np. opera? wypindrzone grube baby drące ryja, okropność!

sorry, nie wiem czy dobrze zrozumialem co chciales w ww. cytatach powiedziec.

choc wlasciwie to moglbym sie nawet zgodzic - jazzu z tzw. wytworni audiofilskich (chesky, telarc) rzeczywiscie (w wiekszosci przypadkow) nie idzie sluchac ;)

miroalien, 27 Sie 2006, 13:54

>jakiś narkotyczny rockowy napieprz i nic poza tym

Mógłbyś podać adresy tych knajp? Z chęcią tam wpadnę.

Mam nadzieję że tak walcząc z reżimem o dobro chińskich dzieci, na widok polskiego głodnego kilkulataka proszącego cię o jedzenie nie mówisz - sp***dalaj szczylu. Bo o dziwo większość tych wojujących w necie tak czyni. Kiedy ostatnio nakarmiłeś jakieś biedne polskie dziecko wojowniku słusznej sprawy?

miroalien:

>Czy chińskim stereotypem są też bezdomni i bezrobotni, wypaleni, zużyci trzydziestoparolatkowie

Pojęcia nie mam, szczerze mówiąc. Ale w biedne dzieci poganiane batem do szybszego lutowania kondensatorków na płytce drukowanej odtwarzacza CD jakoś nie chce mi się wierzyć ;)

>jak można zachwycać

>się sprzętem audio, stawiać go w salonie i upajać się jego dźwiękiem - i tak całkowicie bez

>świadomości jakim kosztem został wyprodukowany - przez WYZYSK, UCISK, BEZDUSZNOŚĆ, ZNIEWOLENIE, CIERPIENIE.

To chyba proste - skoro nie ma się świadomości, kosztem jakiego cierpienia zostało coś wyprodukowane, to nic nie przeszkadza się tym zachwycać. Czyż nie? ;)

Bardziej serio: świadomość też by mi _raczej_ nie przeszkadzała. Life is brutal, man.

>Dopóki nie będzie demokratycznych - wolnych Chin to będę patrzył na tą elektronikę z obrzydzeniem

Oczywiście, to twoje święte prawo. Możesz także jeść mięso pochodzące wyłącznie ze świń, które zmarły ze starości, oraz przepraszać trawę, na której będziesz miał zamiar się położyć. Żyjemy w wolnym kraju.

>Audiofile jakich znam /zamożni i biedni/ to w większości /80%/ zakłamani fanatycy, egoiści,

>frustraci, z zespołem natręctw

Komentarz dotyczący powyższego oraz dalszej części wpisu: czy masz jakiś osobisty uraz na punkcie ludzi, którzy kupują drogi sprzęt?

Re: miroalien, 27 Sie 2006, 13:54

>Audiofile jakich znam /zamożni i biedni/ to w większości /80%/ zakłamani fanatycy, egoiści,

>frustraci,

>z zespołem natręctw /typu:kabelek,szumy,szmery,kon dycjonery itp/,narkomani kupowania i wymieniania,

>słuchający sprzętu - a nie muzyki. Jednego takiego znam co ma audio za 50.000 PLN i kilka płyt CD

>i ciągle słucha sprzętu. Żyje po to żeby ciągle zmieniać klocki i słuchać między nimi hiper-infra

>różnic

>w brzmieniu po przecinku 0,00000009%. Nie słyszy różnicy, ale jego zespół natręctw mu podpowiada,

>jego chora podświadomość że gra coś lepiej, albo coś gorzej- taki z medycyny "insanity subconcious

>terror".

>Najlepiej się czują jak mają przypływ kasy i mogą zmieniać klocki. Takim prawie wcale nie zależy

>skąd co jest.

>Ważne dla nich tylko jest żeby było drogie i na pierwszym miejscu w szkopskim Audio w

>Referenzklasse.

>Taki mały prywatny faszyzm audiofilski. Chory audiofil kocha nienawidzić i wywyższać nad innymi.

>Uwielbia

>gardzić tymi co mają mniejszą wiedzę, doświadczenie i tańszy sprzęt. Taki zwyrodnialec audiofilski

>upaja się

>i pastwi się nad początkującym, zatruwa mu umysł, podsyca chore żądze posiadania. Potem tacy co

>złapali

>haczyk - sprzedają samochody, porzucają żony, ich dzieci gorzej jedzą - ale najważniejsze że w

>pokoju

>stoi wypasiony wzmacniacz za np.35 000 PLN. Sam biega w tanich trampkach, ale MA wzmacniacz.

>A najlepsi są ich kumple co im się podlizują, bo chcą posłuchać czasem w akcie łaski jego systemu.

>I te same wiecznie, te same płyty odsłuchiwane - schizolskie jazzowe DMP, Telarc`a czy Chesky`ego.

>Improwizacje, wypociny jazzowe które wiercą dziurę w mózgu i można od tego zwariować po 5 minutach.

>Pamiętam któreś Audio-Show z 2002, czy 2003 roku - przyjechałem z daleka i chciałem posłuchać kilku

>

>systemów, ale wszędzie było pełno ludzi i ciężko było się dopchać./ Taka wystawa powinna trwać

>tydzień!/

>Tłumy, duszno, zapaszek też był momentami, jak w sklepie mięsnym za komuny, ale nie zapomnę widoku

>kilku

>gości /po czterdziestce/ siedzących od wielu godzin w tym samym najlepszym miejscu w pierwszym

>rzędie

>w koszulach flanelowych w gaciach zaprasowanych w kant i w chińskich trampkach słuchających

>schizolskiej

>jazzowej muzy - jakiegoś piszczenia na trąbkach, saksofonach, brzędrolenia na gitarach i walenia w

>perkusję

>bez ładu i składu. Tak się wczuwali i te ich sztywne karki i czerwone uszy od męki i ekstazy

>równoczesnej...

>Nigdy tego nie zapomnę - jest to dla mnie przestroga i antidotum i niech dla innych będzie w tym

>naszym chorym

>kraju gdzie społeczeństwo nie jest wychowane na sprzęcie high-endowym, a i kultury słuchania

>normalnej

>muzyki prawie nie ma. Zazwyczaj siedząc w nawet dobrej knajpie słyszy się w tle jakieś skrzeczące

>radio,

>czy wieżę z markietu - nastawione na stację z techniawą przeplataną reklamami dla debilów, albo

>jakiś narkotyczny rockowy napieprz i nic poza tym. Właściciele tych lokali powinni więcej na zachód

>jeździć

>ale nie na urlop - tylko podpatrywać i się uczyć. Na stare lata UCZYĆ się kultury słuchania! Ile to

>już razy

>opuściłem lokal, bo muza na wejściu mnie odstrasza.

>Taki szary polski początkujący audiofil odbijany jak piłeczka pingpongowa od jednego sklepu do

>drugiego,

>czytujący "fachową" prasę polską /zakłamaną i skorumpowaną w 80%/ wtapia kasę w chińszczyznę

>wierząc że to dobre - bo tak w gazecie napisali recenzenci. Pamiętam kilka lat temu co się

>wyrabiało

>w prasie na temat Vincenta. Tylko jedno pismo napisało prawdę jaki to syf - `High End` /ale już nie

>istnieje

>bo za drogie było - 20PLN i prawdę pisali - a prawda boli/.

>Prawdziwy high-end to prawda i jeszcze raz prawda bez chorej otoczki psychopatów od marketingu.

>Ostatnie targi CES 2006 w Las Vegas pokazały cały ten syf chiński i inny za kupę kasy: wzmacniacze

>za 300.000

>dolarów, idiotyczne kolumny wyglądające jak ruskie miski z blachy za 100.000 dolarów itd.

>Patologia, zboczenie, egoizm, psychoza. Amerykanie zapoczątkowali i rozwinęli high-end, ale teraz

>wynaturzyli go do perfekcji - pokazując cholernie drogie urządzenia notabene zrobione w China...

>Jakaś groteska - makabreska?

>Pisali na tym forum o śmierci high-endu. Myślę że jeszcze nie umarł, ale rak go toczy z

>przerzutami...

>Wracając do tematu:

>Na szczęście pozostaje 20% tych dla których audiofilizm to lekarstwo i prawdziwa pasja - czyli taki

>system

>audio który jest narzędziem w słuchaniu - a nie tylko celem w żądzy snobizmu, apodyktyzmu i egoizmu.

wow! Miroalioen, jesteś bardziej zgorzkniały od graafa :-))

Re: Teo, 27 Sie 2006, 21:16

>>Audiofile jakich znam /zamożni i biedni/ to w większości /80%/ zakłamani fanatycy, egoiści,

>>frustraci, z zespołem natręctw

>

>Komentarz dotyczący powyższego oraz dalszej części wpisu: czy masz jakiś osobisty uraz na punkcie

>ludzi, którzy kupują drogi sprzęt?

ależ Teo, Miroalien SAM kupuje "drogi sprzęt", sprawdź jego "o mnie"

musi być jakaś inna przyczyna tego co pisze...

a może...

może jest po prostu bystrym obserwatorem i w chwili przypływu goryczy wywalił tzw. "samą prawdę"!!!

:-)))

Re: jar1, 28 Sie 2006, 09:27

>>wow! Miroalioen, jesteś bardziej zgorzkniały od graafa :-))

>

>Ale nie bardziej wkurzający :-)))

jeszcze by tego brakowało!! ;-))

ale Miroalienie! może my połączyć siły! :-))

I powiem szczerze że kompletnie mi nie żal Chińczyków. Każdy naród zyje tak jak sobie państwo zorganizuje. I tak niedługo ich diabli wezmą bo od lat usmiercają dziewczynki - są umieralnie żeńskich noworodków. Jest to ich wybór i sami sobie robią kuku.

Ukryta Zawartość

A Ty mi się każesz nad nimi litować.

Ukryta Zawartość

The odd get even.

Przy zachowaniu wszystkich proporcji - Krell z ostanich 10 lat - cała para idzie w gwizdek.

Przykładowe ceny:

Master Reference Subwoofer (nowy) cena katalogowa 47800 euro - oferta 14000 euro

T10 (nowy) 11000 euro - oferta 3900 euro

MD 20 (nowy) 10000 euro - oferta 3300 euro

700cx (1 rok) 20000 euro - oferta 8500 euro

FPB600 (2 lata) 16000 euro - oferta 4800 euro.

Wszystkie oferty z audiomarkt.de

Taka utrata wartości daje do myślenia.

swietej pamieci Talon (tzn. wykupiony przez tych od akustyki) , cena katalogowa zdaje sie $36000, oferta $14000 i pewnie jeszcze ze 2k by zeszli. przyklady mozna mnozyc. kto chce duzo zaplacic, zaplaci i bedzie zadowolony z drogiego sprzetu, kto nie chce - nie zawsze musi :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.