Skocz do zawartości
IGNORED

najbardziej przereklamowane stereło

broy

Rekomendowane odpowiedzi

jako że mój wpis o syfiastym audio cieszy się niezwykłym powodzeniem i niedługo pewnie zupełnie się zamuli i trafi na zasłużoną bocznicę, proponuję zabawić się w przedstawienie najbardziej przereklamowanych klocków lub firm audio.

dla wyjaśnienia: w ten sposób nadrabiam moje zerowe zaangażowanie w rubryce stereło, za co serdecznie wszystkich przepraszam hehe

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wzmaki Yamahy skonczyly sie w latach 80-tych. 90-te to badziew totalny. Inaczej jest z CD - posluchaj CDX 1030 1050 lub 1060 zanim wypowiesz sie o nich negatywnie w kategoriach bezwzglednych. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

MariuszJ mam nadzieje ze to prowokacja. Bo co powiedziec o Marantzu CD 14 CD 16 wzmakach PM 14 PM 16 czy o SACD ktore ma bodaj Jazz... Czy Audioquest Coral to tez syf? Mysle ze wszystko jest kwestia odpowiedniej konfiguracji.

Nie wiem jak wyglada sytuacja w Polsce, ale marantz na rynku usa ma jakos malo reklam. Nie dokonca wiadoma co rozumiec przez "przereklamowanie"? Geba-uszy-gebym czy druk, dzwiek i wizja lub bilboard'y. Prenumeruje tylko stereophile'a na wiecej nie mam czasu i mam wrodzony zwyczaj niezauwazania reklam lub traktowania ich nie az tak serio. W S. wiadomo, ze zawsze jest strona ML, Cantona i wielu innych, to taki klub, ktorych sciany wszyscy znaja tak dobrze, ze w praktyce nikt sie na nie nie gapi.

Panteon Sław - Recommended: :-)

(fragment Top 100)

ProAc

Baltlab

Audioquest (droższe)

Hugh Masekela

Linn

Marantz

Quad (oprócz monitorków)

Gainclone

McIntosh

Accuphase (oprócz top CD)

Krell (integry KAV)

Goran Bregovic

Micromega

"Good Night, and Good Luck"

Pozdrawiam

-> R.u.s.t, 13 Kwi 2006, 01:06

>Accuphase<

Jeżeli inne modele tak grają jak "niedzielna" 406 to chyba się zgodzę :-)))

G.K. obiecał testy u mnie (+ monster sigma). Posłucham spokojnie i ocenię.

pozdrawiam

->broy

Wydaje mi się , że zakładanie dwóch niemal identycznych wątków nie jest najlepszym sposobem nadrabiania zaległości w zaangażowaniu w zakładce „stereo”.

Co się zaś tyczy tematu wątku , to uważam , że wszystko jest kwestią gustu i konfiguracji w jakiej dany sprzęt jest odsłuchiwany , a najbardziej przereklamowane są klocki sprzedawane przez niektórych forumowiczów (pomimo , że kilka tygodni wcześniej miały być sprzętem „na długie lata”).Nie będę podawał konkretnych przykładów aby za bardzo nie jątrzyć ale osoby uważnie śledzące forum wiedzą , kogo i co ma na myśli ;)

Gustaw

Seria 400 (Accu), to:

Syntetyk, "kultura" i "pantoflarstwo", które jakoś mi nie "smakuje" :-)

Dodajac do tego "abstrakcjny" bas,................:-)

Podłaczenie przez końcówkę mocy, niewiele pomaga.

Mam nadzieję, że mnie zaprosisz, będę grzeczny i malomówny.

Będę malo jadł.

Obiecuję :-)

Pozdrawiam

Nie wiem co ludzie widzą w NAD 352 ???

Albo słuchałem za każdym razem niewłaściwej konfiguracji, albo jest to wzmak, w którym można zachwycać się basem i mocą zapominając o jakiekkolwiek scenie i rozdzielczości wysokich tomów. Dla mnie zamulacz.

He he he!

Ale to wszystko smieszne :)

Najbardziej przereklamowane sterelo to kazde stereo w zlej konfiguracji i nie ma przebacz!

A kazde opluwane tutaj sterelo w dobrej konfiguracji zagra conajmnie przyzwoicie.

No moze poza Kambodza.

I chyba nie ma co bic piany chyba ze dla zabawy, a tak to wyglada ;-)

Gratuluje poczucia humoru Broy :-)

Wpisywanie nazw firm a nie konkretnych modeli, i w dodatku bez żadnego uzasadnienia, nie ma sensu. Tak, to najlepiej od razu wypisać wszystkie, bo każda ma jakichś wrogów.

Stax, Mariuszu, powiadasz. A nie wydaje Ci się, że Sennheiser bardziej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.