Skocz do zawartości
IGNORED

Części zamienne do HD-580 Precision

BBodek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem używane słuchawki j/w i chciałbym wymienić miękkie elementy przy nich. Chodzi mi głównie o miękki element pałąka, ponieważ jest już spłaszczony. Ewentualnie również nauszniki, jeżeli cena mnie nie zwali z nóg:-)

Może ktoś wie coś o takiej możliwości?

Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Dzięki za informację, jednak nie mogę tam znaleźć.

Mają to w swojej ofercie, czy sprowadzają na zamówienie, o tą stronę chodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może jeszcze gdzie indziej można takie coś dostać? Naprawdę nie mogę nigdzie znaleźć:-(

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

Dziękuję graaf, chyba jednak napiszę maila ponieważ nikt tam nie chce podnieść słuchawki.

Może to ten przedświąteczny okres:-)

Nie orientujesz się ile taki komplet kosztuje teraz?

Pozdrawiam.

Napisałem właśnie na adres [email protected] pytając o cenę kompletu tych elementów.

Otrzymałem odpowiedź dziś przed południem, że "Cena za gąbki nauszne wynosi 190zł , gąbka na pałąk 36zł".

W związku z tym chciałbym abyście mi coś poradzili. Czy w takim przypadku opłaca się dokupować te elementy, czy lepiej sprzedać słuchawki i w tej cenie kupić coś innego w naprawdę dobrym stanie. Za słuchawki zapłaciłem ~300zł. W sumie to daje 526zł. Dodam, że podobają mi się te senki pod względem ergonomii [pomijając przyklepane nauszniki i całkiem zgniecioną gąbkę w pałąku :-( ] i oczywiście dźwięku, chociaż na "poważniejszy" odsłuch, tzn. porównanie- jestem dopiero umówiony za kilka dni.

Dziękuję wszystkim za info.

Proszę o jakieś sugestie, ponieważ nie mam dużego doświadczenia "słuchawkowego".

Pozdrawiam.

W cenniku na stronie konsbudu kosztują 1149 zł =:o , naprawdę nie wiem skąd się biorą takie ceny.... na allegro nowe z fakturą kosztują 699 zł.

Jeśli naprawdę (ale to naprawdę) podoba Ci się ten rodzaj dzwięku to pamiętaj, że w tych modelach HD580/600 po dość niedługim użytkowaniu do wymiany jest kabel , a to kolejne 150-190 zł. Jeśli zsumujesz koszt zakupu, gabki i cenę kabla , który pewnie będziesz musiał niedługo wymienić, to wyjdzie Cię ok 700 zł. To ja bym sprzeadał to co masz i kupił nowe na allegro. Poza tym warto piosłuchać innych - np. Beyerdynamic.

To moje pierwsze w miarę porządne słuchawki, więc trochę sobie je posłucham i będę musiał się zastanowić co dalej.

Dziękuję Tomku za radę. Trzeba będzie wybrać się do Krakowa i posłuchać jeszcze czegoś innego.

Pozdrawiam.

501 zawsze slucham u znajomego a 580 sam posiadam. Gdy od niego wracam to obiecuje sobie, ze zamowie 501 ale tylko do momentu az wloze swoje 580. Sytuacja powtarza sie za kazda wizyta ;)

Dla mnie 580 sa lepszymi sluchawkami, nie bede tutaj wchodzic w szczegoly czy pisac o srebrzystosci, mikro dynamicie itp. pierdolach.. . sa poprostu lepsze. Jendak stosunek jakosc cena jest po stronie akg 501 bo sa tylko nieco slabsze a 300 pln tansze. Oczywisice sa tez osoby, ktore wola akg 501 albo jeszcze tansze grado sr60.

Jesli juz posiadasz 580 i tylko masz kupic pianki za ok 200 pln (skandaliczna cena) to ja bym jednka podjal sie renowacji 580. Gdybym natomiast mial kupic uzywane senki 580+ pianki razem za 500pln to kupil bym nowe akg501.

ps.

kabelek w senkach 580 uzywany normlanie wytrzymuje dlugo - przynjamniej u mnie.

HD580 mam już z sześć lat i z kablem nie mam problemów. Mimo, że go parę razy przydepnąłem wstając :(

Ale troche dziwią mnie te gąbki, że takie zużyte. Moje są trochę przybrudzone, ale wcale nie zgniecione. Ale widocznie Twoje były więcej na głowie niż moje.

Niestety AKG-501 już poszły:-) Ale dogadałem się z graaf-em w inny sposób. W każdym razie zostaję przy senkach 580.

liamk> Dziękuję za krótkie i konstruktywne porównanie tych słuchawek. Po prostu utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że warto zostać przy HD-580. Podoba mi się ich dźwięk i pasują do mojej głowy:-)

Dzięki wszystkim za zaiteresowanie tematem i pomoc.

Pozdrawiam.

inżynier, 19 Kwi 2006, 22:34

>HD580 mam już z sześć lat i z kablem nie mam problemów. Mimo, że go parę razy przydepnąłem wstając

>:(

>Ale troche dziwią mnie te gąbki, że takie zużyte. Moje są trochę przybrudzone, ale wcale nie

>zgniecione. Ale widocznie Twoje były więcej na głowie niż moje.

Też mnie to dziwi - sporo używam od bodajże 5 lat i nauszniki są ok. Raz je wyjąłem, umyłem i wysuszyłem - i tyle. Kabel padł raz. Niestety jest dość słaby. Ale bodajże na rec.audio.pro lub na jakimś podobnym forum spotkałem się ze stoicką opinią, że słuchawki są na tyle dobre, że wymianę kabla co parę lat należy po prostu zaakceptować. Nawet ukuli na to nazwę "Sennheiser tax" ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.