Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka muzyka na jesien?

rdest

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Co wy tak tutaj sobie w afrikaans beze mnie pogadujecie? Holenderski piekna rzecz, ale moim faworytem od zawsze jest afrykanerski. Co do szkockiego - pomijajac gaelicki, to tzw. dialekt szkocki faktycznie jest straszliwy, warcza jak odkurzacz, moja ulubiona kwestia jest "Wir is mi brid", co sie tlumaczy na "where is my bread". Niestety, troche tej wymowy podlapalem, co podlane srodkowoeuropejskim akcentem daje rezultaty ze hej.

Co wam jeszcze poza Dlugoszem na jesien doradzic? Adamiakowa?

• Redaktorzy

Albo w modyfikacji Sapkowskiego - bylo cos tam o "...aep arse", nie pamietam tylko co wczesniej, moze ktos zna ten wiekopomny cytat z krasnoludzkiego.

• Redaktorzy

Aha, w tym wypadku chodzilo o Lamberta - to zdaje sie Jennefer albo Tris powiedziala byla. Ale rowniez diabol uzyl byl tego sformulowania, w dyskusji z Geraltem. Pamietasz zapewne te barwna postac - "szast prast, patrzym, panie - diabol".

Pakowanie - ha, mam juz pudlo, do ktorego wlaza pudelka z oboma ProAkami, i jeszcze troche miejsca zostaje. Duzy sukces. Caly stuff pojdzie na cargo.

>romekp

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu można posłuchać

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Widziałem dwie oceny płyty: w jednej dostała 5*, w drugiej 3*, czyli zależy od trafienia w preferencje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.