Skocz do zawartości
IGNORED

PreAmp symetryczny(/niesymetryczny)

msfalcon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Witam, czy ktoś może udostępnić dokumentację do tego projektu. Płytki z procesorem mam z forumowego zamówienia, jednak przeleżały kilka lat w szafie. Teraz nadszedł czas na złożenie wszystkiego do kupy, jednak w międzyczasie straciłem dokumentację z dysku a podane w temacie linki nie działają.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

posiadam sterownik i selektor z tego tematu, ale regulację do tego na PVC, każdy wie o czym mowa, teraz chciałbym się pobawić i zamiast PVC dać dedykowaną regulacje na PGA, może ma ktoś do sprzedania PCB albo już nawet polutowany cały... ?? i teraz też pytanie czy atmega była innaczej zaprogramowana - w sensie czy do pga będę potrzebował nowy procek ??

posiadam sterownik i selektor z tego tematu, ale regulację do tego na PVC, każdy wie o czym mowa, teraz chciałbym się pobawić i zamiast PVC dać dedykowaną regulacje na PGA, może ma ktoś do sprzedania PCB albo już nawet polutowany cały... ?? i teraz też pytanie czy atmega była innaczej zaprogramowana - w sensie czy do pga będę potrzebował nowy procek ??

Tak musisz mieć inny procek z softem do PGA

na szczęście to nie problem - mam w domu 2 szt sterownika i w jednym padł procek a są w podstawkach, wyjmę i wywalę :P więc potrzebuję procek i płytkę do PGA, piszcie jak ktoś ma.

• 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Jeżeli ktoś jeszcze to składa i ma problemy z lcd to piny D0-D3 nie powinny być zwarte do masy tak jak to jest tu zrobione. Czy to szkodzi to zależy częściowo od softu ale w teorii mogą na nich się pojawić dane a wtedy następuje zwarcie do masy co jedne wyświetlacze przeżyją a inne nie. Czyli najlepiej po prostu nie łączyć ich tasiemką. Poza tym niektóre lcd nie mają żadnego odprzęgania (Chińczycy oszczędzają) więc można im na płytce lcd jakieś 100n ceramiczne na zasilaniach wlutować.

Chciałem sobie trochę customizować to ustrojstwo więc ostatnio piszę własny soft do wersji PVC.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie a może ktoś udostępnić pełną dokumentację? Mam tylko schematy i prawie wszystko polutowane. Nie mam żadnej wzmianki o uruchomieniu, jak zaadoptować pilota, pod spodem pcb są elementy SMD nieopisane itp. Będę wdzięczny za wszelką dokumentację. [email protected]

Panowie a może ktoś udostępnić pełną dokumentację? Mam tylko schematy i prawie wszystko polutowane. Nie mam żadnej wzmianki o uruchomieniu, jak zaadoptować pilota, pod spodem pcb są elementy SMD nieopisane itp. Będę wdzięczny za wszelką dokumentację. [email protected]

Mam opis w formie papierowej. Dopiero pod koniec tygodnia będę mógł zeskanować i wysłać Ci jeśli nikt wcześniej nie znajdzie.

Koledzy

Na własne potrzeby wykonałem projekt płytki PRE na PGA2320 w miejsce PGA2310.

Płytka jest większa, ma więcej powietrza, elementy takie same jak w oryginale, rozdzielone zasilanie i własne lepsze stabilizatory.

Płytka zaprojektowana jako pin zgodna z dotychczasowym projektem Msfalcona.

Planuję wykonać prototyp, a potem Wam udostępnić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja się piszę na PCB.

MSFalcon pisał że z rezystorami 1k/10k przy opa mogą być problemy przy niektórych urządzeniach na wejściu i proponował 10k/100k... Mógłbyś rozwinąć jego myśl?

Ja się piszę na PCB.

MSFalcon pisał że z rezystorami 1k/10k przy opa mogą być problemy przy niektórych urządzeniach na wejściu i proponował 10k/100k... Mógłbyś rozwinąć jego myśl?

nie znam jego doświadczeń w tym zakresie,

super projekcik właśnie coś takiego potrzebuję, jeżeli będziesz Waldi_06 robił zamówienie na PCB to ja bardzo chętnie przygarnę ;)

a jak będzie wyglądała sprawa sterowania przewidujesz jakieś LCD

• 3 miesiące później...

... a jak będzie wyglądała sprawa sterowania przewidujesz jakieś LCD

Wykonałem płytkę. Płytka jest w trakcie uruchamiania - wiadomo brak czasu.

Jak zagada to się zastanowimy.

W obecnej formie moje PCB jest wyłacznie alternatywą dla oryginalnej płytki z PGA, czyli jest dla posiadaczy sterownika Msfalcona.

Nie mam Jego softu, a uC MsFalcon programował sam.

Jak się znajdzie wsad do procesora to i pozostałe płytki powstaną.

Witam.

Chętnie dopisze się do listy jeśli można.

Cały komplet.

Jeszcze za wcześnie.

• 2 tygodnie później...

ja też się piszę na taką płytkę bo u siebie mam pvc a chciałem zbadać włąśnie PGA z tym że jest jeden problem... wsad w moim procku nie obsłuży pga... muszę mieć nowy procek, może ktoś kto ogarnia temat zrobi nowy dobry wsad do procka... ?? bo już od dłuższego czasu chcę przejśc na pga ale nie mogę znaleźć ani pcb ani procka...

Jakie funkcje ma posiadać ten sterownik (szczególowo : ile wejśc ,jakie peryferia ,itd, itd ) bo zacząłem pisać własny soft do sterowania wzmacniacza (ten mój na alps z silnikiem). Może coś uniwersalnego powstanie ale to przeciągnie się w czasie.

A tak na marginesie jaka jest cena pga 2320 lub starych 2310 i 2311 bo na necie widziałem dość astronomiczne?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.