Skocz do zawartości
IGNORED

PreAmp symetryczny(/niesymetryczny)

msfalcon

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko chcialem sie upewnic :) co do tego grzania sie OPA1632.

Na swojej płytce przewidzialem kawalek miedzi biegnacy pod OPA i na górnej warstwie laminatu, sytuacja jest opanowana. PGA... sa tylko lekko ciepłe.

Pierwsze odsłuchy wypadły obiecujaco

K.

Jeszcze trochę cierpliwości:) - jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to jutro będę miał płytki. W piątek zaprogramowane procki, a w poniedziałek/wtorek powinienem już wysyłać. A w między czasie rozwijam oprogramowanie wg sugestii czy pomysłów które czasami mnie nachodzą;), dodałem m.in. autonomiczną regulację offsetu głośności każdego z kanałów (głośnika - np. celem wyrównania efektywności kolumn/głośników), regulowaną funkcję boost volume jedego kanału (to do celów KD - można sobie ustawić podbicie kanału LFE w zakresie 0-10dB i w czasie filmów potęgować efekty specjalne jednym naciśnięciem odpowiedniego przycisku:P ) i parę inny mniej lub bardziej potrzebnych funcji;)

Zdjęcia oczywiście będą, jak tylko płytki w końcu będę miał - niestety termin odbioru się trochę przesunął, jednak mam nadzieję, że jutro płytki już będą i wówczas zamieszczę jakieś zdjęcia.

Pozdrawiam.

Wreszcie mam dobre wiadomości:) Oto druki - jakość zdjęć nienajlepsza, jednak musiałem użyć dużego stopnia kompresji, by zmieścić się w tych marnych 50kB:) Wobec tego, biorę się za szybki montaż a z Wami wkrótce skontaktuję się przez maila w celu wymiany prywatnych danych. Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia może uda mi się już rozesłać płytki.

Chumi, odpowiedziałem rano na Twojego maila.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6722-100000927 1170293769_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Selektor i sterownik są złożone i sprawdzone. PGA praktycznie też, brakło mi tylko diód, a nie chciałem wlutowywać mostka, by się później męczyć z wylutowywaniem. Jutro będę miał diody, to uruchomię całość. Zdjęcia jakieś mogę zrobić, ale już nie dziś:) Ogólnie przyjemnie się to wszystko montuje, choć trochę zabawy z tym jest.

>msfalcon

Czy dokumentacja z Twojego linku

Ukryta Zawartość

jest ostateczna, spójna z płytkami ?

Czy dotrał do Ciebie e-mail ode mnie ?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

pkrecz - tak mail dotarł. Dokumentacja jest prawie spójna;) - zanim wyślę płytki, uaktualnię dokumentację, choć właściwie zmiany będą kosmetyczne.

Układ zmontowany i uruchomiony. Na płytce sterownika jest jeden błąd - złe oznaczenie tranzystora - powinien być wlutowany odwrotnie do oznaczenia na druku. Każdemu do wysyłki dołączę jeszcze drukowaną informację, żeby nie zapomnieć o tym przy montażu wraz ze spisem części i krótką instrukcją obsługi (jak wejść do menu serwisowego, co oznaczają niektóre ustawienia - np. jak działa każdy z 3 trybów soft-startu itp.) Wysyłka opóźni się trochę - wszystko wyślę w środę.

Aha, osoby które nie otrzymały ode mnie maila z informacjami na temat wysyłki, proszę o kontakt mailowy (adres w o mnie).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm, no nie...trochę dłużej niż przypuszczałem zajęło mi to całe seryjne programowanie procków i pakowanie przesyłek i się nie wyrobiłem już dziś. Jutro z rana na pewno wyślę, gdyż wszystko jest już przygotowane.

A tak nawiasem mówiąc, to trochę rozrósł się ten projekt od strony programowej:) - także menu konfiguracyjne zawiera 10 pozycji a niektóre po kilka różnych ustawień;) - ale za to będzie można sobie wiele ustawień dostosować do własnych potrzeb:) Jak znajdę chwile czasu i trochę mobilizacji, to podam jeszcze tutaj aktualną, krótką charakterystykę.

Mam nadzieję, że nie będziecie bardzo rozgoryczeni;), iż wysłałem dopiero dziś. Wczoraj złapałem jakąś infekcję - temperatura i ogólne osłabienie i nie dałem rady. Do większych miast przesyłki być może jutro dotrą, reszta będzie pewnie w poniedziałek.

Żeby temacik nie uciekł za daleko. Sterownik już u mnie śmiga a i dzisiaj na próbę podłączyłem OPA/PGA, odpaliło bez problemu. Czekam na przekaźniki i odpalam selektor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.