Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY TF-2

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

=>romekp

Listry ekranowane z trafem separujacym pod zamowienie robi

Trafber ... Pan z Amplifona ich polecal

"W obudowie z trzema gniazdami wyjściowymi, pełna separacja z ekranem

elektrostatycznym - 150 zł. Czas realizacji dwa tygodnie od momentu złożenia zamówienia." z trafem na 50VA

->romekp: Przypomniało mi się, że w którymś n-rze AV z tego roku, gdzieś na poczatku, w lewym górnym rogu było zdjęcie amerykańskich (?) listew sieciowych z jakąś długą gwarancją.

Mowa tam też była o odpowiedzialności producenta za zniszczony sprzęt, jeśli jego produkt by zawiódł.

Piszę z pamięci - mogłem coś pokręcić, ale sprawdź to koniecznie. Ceny były rozsądne.

Może ktoś to ma i powie, w jakim n-rze AV była o tym mowa ?

Pozdr.

Nie wiem czy do końca o to wam chodzi ale widziałem gotowe listwy w metalowej obudowie (ostatnio można spotkać racej plastikowe) w www.eta.com.pl. Są modele od 4 (53 zł) do 10 gniazdek (73 zł).

Więc jak już powstanie ten kabel to można podmienić standardowy kabelek z listwy.

można:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena 135 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena 70 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

andrea,

Listwy z długą (5 lat ?) gwarancją zawierającą odpowiedzialność za zniszczony (ew.) sprzet do max 50k EUR (!) są w Media Markt.

Mają metalową obudowę, wyglądają pancernie, mają gniazda do separacji modemów, anten itp. Cena najdroższej ok 120PLN

Nie pamiętam nazw, ale łatwo je znaleźć w MediaMarkt

=> pawelk_13

Mam ETA i mysle ze jak kupowac to tylko ta pojedyncza.

Te z 2 szeregami to przegina ... w srodku jest gniazdo natynkowe, i jak to w Polsce jedno z nich to polaczenie prawidlowe a drugie juz faza nie z te strony

To są listwy z ZPAS (www.zpas.com.pl). Trochę dziwna strona ale tym tropem:

Ścieżka: / Oferta wyrobów / Obudowy teleinformatyczne / Wyposażenie dodatkowe obudów teleinformatycznych / *

można dojść w ciekawe miejsce. Te listwy można ciekawie konfigurować - tzn samemu decyduje się jakie gniazda na której pozycji, podejżewam też że da rady tam zamocować metodą DIY filtry z fikterconu i mamy mini kondycjoner...

[obrazekLUKASZ-40739_1.jpg] [obrazekLUKASZ-40739_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-50-100007007 1170253567_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i coś jeszcze dla wyczynowców kina domowego

[obrazekLUKASZ-40740_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jakis debil chyba wymyslil taka 18 ... podlanczajac 18 urzadzen pod jeden punkt ... zjaramy izolacje, jesli instalacja nie byla odpowiednio zrobiona. Juz pod kuchenke z plyta robi sie oddzielna linie do 2kV

Nie jest aż tak źle z tą listwą - wierzcie mi że czasem potrzebna jest jeszcze jedna. Użewa się tego w szafach systemów telekomunikacyjnych, a tam przeważnie są użądzenia o niskim poborze mocy.

=>javo

To tak, ale to tylko do malych poborow ....

Lepiej o kablu rozmawiajmy ... 2x ekran to wiemy tylko sa 3 rodzaje

w cenniku jest tylko TOPFLEX-EMV-2YSLCY-J 4x1,5 982 zl pewnie netto no i 4x2,5 1261 zl. Na www jest jeszcze taki inny ... bo ten ma przezroczysta

TOPFLEX-EMV-UV-2YSLCYK-J ma czarny plaszcz ... tu mozna by tego oplotu nie brac ... tylko jego cenki nie ma a na emaila nie odpowiadaja ... dziwna firma

Ogladalem jeszcze taki PAAR-CY-OZ to jest kabel o budowie "parowej"

mamy tu 1 ekran na 85% i np: 5 par kabli kazda para ma 2x1mm i stoi 730zl

Tu zyly sa skrecone ze soba, a pozniej jeszcze razem.

No i jeszcze jeden TOPFLEX 600-C-PVC budowa bardzo prosta

1 ekran o wys pokryciu bo az 90% i plaszcz nieprzezroczysty

4x1,5 680 zl

A to dodatkowe zalecenia:

W celu zoptymalizowania cech EMV polecamy obustronną i rozległą styczność oplotu miedzianego z zaciskami.

Za ten 4x2,5 to wyjdzie 15,5 zl/m to duzo ... nie wiem czy bedzie zainteresowanie tak drogim kablem ... moze.

Ten z czarnym plaszczem pewnie jeszcze wiecej ... ktos mowil ze 22 zl

no ja sie dowiem dokladnie.

Ja myslalem o cienszych serednicach pojedynczych zyl a wiekszej ich ilosci.

I mozna wtedy sie bawic zrobic z 4,5 metra - 1 sieciowke polaczyc 2-3 kable w jednen sprawdzic jak gra ... porownac do pojedynczego

.... tak glosno se mysle

A co ma byc L z N mozesz pomylic ... bedzie problem jak podlaczysz pod E w IEC L. Ale mysle, ze kazdy ma cos takiego jak "magiczny srubokrecik" i sprawdzi wczeniej ... czy nie puszcza na obudowe L. Juz 100m poszlo i chyba kazdy dal se rade ...

Ale dobrze ze to napisales ... w starych zamowieniach tez pisalem, ze nie biore odpowiedzialnosci za .... zabawy z pradem.

panowie, przyznaję się nie bez dumy że jestem sprawcą tego zamieszania - podesłałem pomysł z helukablem,

Ja sobie zrobiłem TO:

Ukryta Zawartość

zrezygnowałem tylko z ferrytów, bo nie było o odpowiednim fi

gra ładnie

optymalny jest najtańszy cmv2blablabla w podwójnym ekranie, 4x1,5mm^2 i tak łapy odpadają przy zaplataniu, a 4x1,5=....

może chłopaki ze sklepu robią trudności (nie chcą po kawałku, nie lubią maila) bo macie złą strategię? ja ściemniłem że na polibudzie robię prototyp falownika a takich kabli nigdzie się w Polsce nie dostanie tylko u nich

no i kupili sławę... a ja kabel

Ukryta Zawartość

Chłopaki robią trudności przy pewnych typach kabla. Ja tam zadzwoniłem i zamówiłem bez problemu kabelki typu 3+, tzn 3 *4mm + 3*0,5 mm dla

przewodów ochronnnych. Zgodzili się zamówić z odcięciem włąsnie te kableki, albo model 4*2,5 mm. Twierdzili że na inne nie dostaną zgody i muszą zamówić całe 100m.

Jasne ze mozna ... zalezy co maja na magazynie ile skrawkow :)

A sa takie, ze nie kupi sie mniej niz 100 m. Panowie co za roznica czy 100 czy 40

jesli bedzie duzo osob i wplaci kase na kabel ... zamowimy 200 ... 0 problemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.