Skocz do zawartości
IGNORED

ile macie cd w swoich kolekcjach?

kuros77

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okolo 300 cd z czego wstyd sie przyznac ale jakies 50 to cdr(kopie). I tak jest coraz lepiej bo kiedys to bylo moze 100 z czego 90 cdr.

Odkad wyjechalem wreszcie mnie stac aby sukcesywnie zastepowac kopie oryginalami i wyrzucac ukradzione.

Problem jest z zona co jakis czas obiecuje ze mnie wyrzuci razem z plytami, kolumnami i kablami. Ale i tak co tydzien kupuje 2-3 plyty. Zal ze nie mam dobrego sprzetu do ich odtwarzania. Cala kasa poszla na drugie hobby - fotografie...

to pewnie HDD zew.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

A co tam, tez sie wpisze z moim malym zbiorem.

CD 269

w tym

1 bootleg

4 promo

5 singli

6 PIC LP

1 DVD

Najwiecej jednego wykonawcy to Samael - 14 CD, 6 LP i 1 DVD

Gatunkowo to tak z 90% rock i metal

nadal nie wiem ile mam płyt, myślę, że ok. 1300-1500. natomiast stojaki ikei benno (280 szt/na stojak) widocznie sprawują się nieźle skoro m syn 2lata, 2 misiące wie gdzie jest mozart (lubi uprowadzenie z seraju:). w obecnym mieszkaniu mam mało miejsca na płyty. zaczynam zapełniać regał w przedpooju, który do tej pory spełniał rolę biblioteki - książki pakuję do worków i do piwnicy...

w nowym domu mam nadzieje, na pokój do słuchania muzyki, w którym zmieszcza się książki, płyty, instrumenty i akustyka pozostanie conajmniej dobra. ponizej zdjecia - syn z ulubionym aparatem i jego ulubiona (czyt. "katowana" płyta)

pozdr

parmezan

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-35-100007023 1186774064_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>pendroza

Czy moglbys wymienic np. 10, ktore uwazasz za najlepsze ?

Z najscislejszej selekcji !

Jedna z moich ulubionych jest : Cannibal Ox - Cold Vein (Def Jux) !

(poza tym : X-ecutioners, DJ Qbert, Eric B. & Rakim etc.)

• 2 tygodnie później...

1szy dzień wpisów:)

Ok. 500 Cd i dwa razy tyle analogów. Na chwilę obecną: realizuję plan zebrania kompletu płyt Johnny`ego Casha (ostatnia zdobycz poniżej:), w kolejce czeka Walcha z dziełami organowymi Bacha i cały czas uzupełniam sub-kolekcję;) nagrań Vivaldiego (ostatnio wykukałem coś takiego:)

Ukryta Zawartość

post-16534-100006160 1188059678_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

kurcze mam ok 3500-4000 cd , łącznie z podwójnymi cd (liczone jako 1 sztuka ) .

ta choroba jest niestety zarazliwa , ale kupuje 4-5 razy do roku , i wtedy jest to 100-200 sztuk . odrabiam zaległosci .

w ciaglej kolejce jest ok. 200 płyt do odsłuchania , ale czasami nowosci słucham szybko , a czasem odczekają w swojej kolejce .

chyba czas na przerobienie biblioteki i segregacje . oceniam ze ok. 20-50 płyt lezy w pokojach dzieci .

ostatnio doszło kilkadziesiąt płyt mp 3 .

a poza tym niestety lista płyt które jeszcze trzeba nabyc ( głównie starocie rocka i elektroniki ) , ma ok 500 pozycji .

nie zbieram i nie słucham specjalnie muzyki klasycznej , a jazz to raczej bardziej popularne odmiany ( bobby mc ferrin , stanley clarke , the bucketteheads , keiko matsui , troche st.germain i tym podobne , tak że wiekszosc to tak zwant rock , rock-pop , elektronika , wszystko co w miare dobre .

no coz trzeba sobie zbierac plyty zeby bylo co słuchać na starosc .

Od wielu lat trzymam ok. 100 płyt. Przez tę setkę przeszło ok. 1000, czyli 900 się pozbyłem - nie chodzi o to że sie nie podobały, ale o to że nie mieściły się -w pewnym momencie - w setce plus minus kilkadziesiąt naj, the best, greatest hits. Po prostu przekazałem je osobom które będa ich słuchac, bo mój rok ma tylko 365 dni...

wojciech iwaszczukiewicz, 29 Sie 2007, 14:53

>Bo mi się nie podoba.

Płyta o którą pytał Vlad też ? A skąd to wiesz?

> Nie lubię prymitywu.

To zupełnie jak dudivan ;) Tylko że on jest chyba bardziej sprawiedliwy i odrzuca (zdaje się z tego powodu) wszelką 'czarną' muzykę, bez dzielenia na lepszą i gorszą ;)

pozdrawiam

>aTom

Jako miłośnik jazzu nie odrzucam czarnej muzyki.Po prostu nie lubię hip hopu i rapu.Polecanej przez Vlada płyty nie znam i nie wypowiadam się na jej temat.No cóż nie jestem w stanie słuchać wszystkiego!

Dobrego hip hopu jest sporo ale Panowie audiofile naturalnie myslac o hip hopie maja na mysli Liroya...Pare klasykow:

Group HOme „A Tear For The Ghetto“

Cormega "Testament"

Capone n Noreaga "War Report"

Craig Mack "Operation Get Down"

Biggie "Life After Death"

Nas "It Was Written"

Mobb Deep "Hell On Earth"

Slick Rick "The Art Of Storytelling"

Mic Geronimo "Natural"

Wu Tang "Enter the Wu-Tang"

Absolutny Klasyk: Snoop "Doggystyle"

>wojciech iwaszczukiewicz

>Bo mi się nie podoba.Nie lubię prymitywu.

Jesli chodzi o Jazz, to jak wiesz slucham : Braxtona, Taylora, Colemana, Coltrane'a, Aylera, AEoC, Brotzmana,

Alana Silve, Alexandra von Schlippenbacha, Globe Unity, LJCO, plyt z wytworni : Free Music Production, Eremite etc....

...i zapewniam Cie, ze hip hop BYWA - rownie wyrafinowany i awangardowy jak Jazz !

Czesto slyszysz Silve, Brotzmana, Malika czy Barry Guya w Radio ?

Wyobraz Sobie, ze sluchasz jakiegos koszmarnego, gownianego, main-streamowego, easy-listeningowego

smooth jazzu w Radio, po czym orzekasz, ze JAZZ jest do dupy, bo kiczowaty i prymitywny.

Przenies teraz te wizje na hip-hop ! W Radiu hip-hopu o jakim mowie nie uswiadczysz !

Nie przypuszczam tez (choc moge sie mylic) ze jakis prawdziwy znawca hip-hopu wtajemniczyl Cie

w jego najdalej idace dokonania i po tym wlasnie orzekles, ze hip-hop jest - prymitywny.

Hip-hop to gatunek, taki jak Jazz, i nie wydaje mi sie zeby cos z gory przesądzalo o jego "prymitywizmie" !

Pozdrawiam

>Vlad

Ja to wszystko rozumiem ale na dodatek nie lubię brzmień elektronicznych.

Lubię instrumenty akustyczne.

Czy jest hip hop akustyczny?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.