Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie lubicie zapachy dla siebie?

netboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

moze jest to kolejny temat z cyklu: "ulubiony..." ale mysle ze dla wrazliwych ludzi jakimi niewatpliwie sa audiofile jest to temat nie obcy.

wiec tak wlasnie wrocilem ze sklepu i moja zona zmusila mnie do zmiany mojego "zapachu" na nowy. Dotychczas w stalym (ok 10 lat) uzyciu byl "srebrny" Jill Sander teraz nastapila zmiana na Burberry Brit. Jeszcze nie wiem czy sie ostanie :). A czego uzywa statystyczny forumowicz z dobrym sluchem ,czy wech tez jest na tym samym poziomie wyrafinowania?

pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzi

michal

https://www.audiostereo.pl/topic/26054-jakie-lubicie-zapachy-dla-siebie/

Niestety z pachnidelkami u mezczyzn nie jest tak radosnie jak wskazywaloby wasze podniecenie firmowymi zapaszkami. Nie wytykajac nikogo palcem, poniewaz to tez jest brzydkim zwyczajem, meskie perfumy maja ogolnie zle skojarzenia jezeli nieodpowiednio stosowane. Ogolnie mozna wyczuc syndrom percepcji mezczyzny z np zbyt wyraznym zapachem jako oslone zlej higieny mocno zalanej smrodzikiem najczesciej firm szczegolnie dobrze prosperujacych w krajach arabskich. Zreszta stad ta zaskakujaca popularnosc i penetracja rynku.

Cofajac sie jednak do podstaw, to nie scenty egzotycznych kwiatow i innych nektarow nalane do flakonu z modna etykieta sa tak bardzo doceniane przez plec piekna, ale nienaganna higiena, mydlo i przyzwoity dezodorant wraz ze swiezym oddechem, zawsze czysta, wyprasowana koszula, pralnia chemiczna, etc. - podstawowe elementy, ktorych nadal w Polsce odczuwalny jest na codzien brak. Idac dalej, uwazalbym z tym polewaniem sie swoimi ulubionymi "meskimi" perfumami, poniewaz jest tez czesto tak, ze jak sie taki chlusnie, wcale nie zrobi sie wokol niego lepiej, ale wrecz przeciwnie, ta powodz zapachu czesto pozostawia po sobie odor w pomieszczeniu przez dni (ta uwaga odnosilaby sie tez do pan). Nalezy w kazdym wypadku byc bardzo ostroznym i przede wszystkim podchodzic do ilosci z dystansem i dyskrecja zadajac sobie np bardzo proste pytanie "czy zona wywacha i czy moze lepiej zapomniec o tak fajnie zapowiadajacym sie wieczorze", lub w otumanieniu pojac odwrota sytuacje i nie meczyc sie kretynskimy myslami "k.., tak sie ladnie postaralem, taki jestem pachnacy, a ona mnie nie chce wpuscic!?" I co z tego ze masz pachnaca grzywe sterczaca jak pioropusz, jezeli nadal paznokcie sa tylko poobgryzane?

Bart_Bartnik, 2 Maj 2006, 03:23

>CK One unisex - mistrzostwo świata- dla niej i dla niego

Fakt - to jest wyjatkowy zapaszek i niezle sie trzyma (chyba z tydzien jezeli sie nie myje ;-)

pzdrw

soso

jazz

ale ja chce znac twojego zdania na temat twojej higieny, ja z tym problemu nie mam, mysle tez ze wiekszosc ludzi wrazliwych oraz takich co swiadomie wybiera zapach a niekoniecznie marke i stac ich na to niema rowniez z tym problemu.

wiec moze bedziesz taki mily i napiszesz jaki zapach stoi u ciebie na polce pod lustrem albo lepiej nic nie pisz

pozdrawiam

michal

Dolce Gabbana. Nie znalezliśmy z kobitką do tej pory nic bardziej uniwersalnego. Chciałem odmiany i mam też Yves Saint Laurent M7 Fresh. Jednak za bardzo przypomina mi gin !

Jazz pewno używa YSL Jazz !?

Ach gdzież te z Mody Polskiej Old Spice Burley lub Lime? Albo Yardley Black Label ? Czy Bacchus? Niezpomniany zapach z tamtego okresu - Imperial Saber.

Lubię zapach kardamonu,znacie jakąś wodę na jego bazie?

netboy, 2 Maj 2006, 10:43

>jazz... ale ja chce znac twojego zdania na temat twojej higieny ... wiec moze bedziesz taki mily i napiszesz jaki zapach stoi u ciebie na polce pod lustrem<

U niego stoją tygodniowe skarpetki. Dopiero jak się złmały przypomniał sobie o kąpieli - dlatego napisał o higienie.

PS. Do tematu zapachów... Nie prościej zapytać kobiety który zapach dla meżczyzn sie jej podoba? To naprawdę działa ;)

netboy, 2 Maj 2006, 11:54

>o ile dobrze pamietam to chyba jakies Kenzo ,laska w sklepie cos wspominala

Dzięki.

O ! Widzę Gdynia !? Jeśli masz na myśli sklep Douglas to stwierdzam,iż poziom znajomości tematu męskiego przez laski w tym sklepie jest raczej niski ( w przeciwieństwie do cen).

Jeszcze jeden mi się przypomniał - That Man Revlona.

Qubric

masz racje ze prosciej i tak tez w 99% przypadkow sie dzieje ,u mnie tez :) ale jestem ciekawy co nam (a w zasadzie naszym paniom) sie podoba i na co ewentualnie im zwrocic uwage nastepnym razem tymbardziej ze jestem wlasnie w trakcie zmiany zapachu.

ulubione to wody to:

higher - dior

allure sport - chanel

aqua di gio - armani

z - zegna

xeryous rouge - givenchy

dezodorant:

higher-dior

balsam po goleniu:

higer-dior

allure sport-chanel

mazidło na noc ale sam nie nakładam bo mi się nie chce :

jakiś biotherm

netboy, 2 Maj 2006, 12:13

>zildjian

>

>witam ziomka z najpiekniejszego miasta zwanego GDYNIA :D

I SŁUSZNIE !!!

>a co do sklepow to kupuje tylko i wylacznie w Sephora a ze kupuje czesto to w zasadzie regularnie

Ten w Żeą ? Nie lubię tam chodzić. Ale polecam sklepy Guerlaina i Rochas.

>mam 10% znizki :)

dlatego całkiem niedawno byli na skraju bankructwa !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.