Skocz do zawartości
IGNORED

AQ Bedrock czy Audionova Moonwalk bi-wi?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie - porównywaliście te kabelki? Co do czego? Jakie preferencje? Czego mogę się spodziewać po wymianie Moonwalków na Bedrocki w systemie dość analitycznym i chłodnym (Amplifikator, Marantz SA17S1 i kolumny Radicon Allumina)?

Jak szukasz kabli do chłodnego i analitycznego sprzętu to rozpatrz Cardasa, Albedo Blue (paradoksalnie choć to srebro) i AN Lunaticę. AQ sporadycznie raczej daje czar i ciepło (z tych tańszych to udaje się tylko CV-4 czasam).

Bedrock to kabek , który u mnie ochłodził dźwiek . Mój system gra raczej ciepławo i delikatnie więc w sumie zmiana była korzystna . Bedrock daje niebywał a klarownośc ,obecnośc, nasycenie i plastycznośc średnicy i góry . Bas w stosunku do mojego poprzedniego kabla ( Ultralink Excelsior ) zmniejszył się ale jest nieźle kontrolowany . Ten kabel podaje dźwiek dosyc wyraźnie ,,na twarz" przez co spłyca scenę i czasem mam wrażenie ,że dźwiek jest przywiązany do głośników . Do tego stopnia ,że aby uzyskać scene rozłożona między głośnikami musiałem je skręcic mocno do środka.

W sumie - do chłodnego , analitycznego systemu to będzie pomyłka .Apteka i faworyzowanie pierwszego planu.

Matthew ma klony Passa w klasie A i klony Proac 2.5 ( ciepełko ) więc w jego systemie zagrał wspaniale ...

...there is no spoon...

> adamgdansk

na twoim miejscu nie zawracałbym sobie głowy bedrockiem, zgodzę się z przedmówcą poza basem, bedrock daje bas bardzo mięsisty (i dość często się spotyka w systemach z bedrockiem) niektórzy określają go jako mocarza basu, do chłodnego systemu tylko może podbić to pasmo, choć trzeba posłuchać.

Posłuchaj bardziej cieplejszych kabli Cardas, coś ewentualnie ze srebra (analityczność srebra to bajka, próbowałem u siebie wpinać srebro i zawsze powodowało to spowolnienie dźwięku).

Miałem również taki przypadek (u jednego forumowicza) gdy bedrock zarzucił prądem głośniki (małe monitory), tak je popędzał, że wprowadzał jakieś zniekształcenia, nie dało się tego słuchać, dziwnie to brzmiało.

pozdrawiam jodel

'Jak szukasz kabli do chłodnego i analitycznego sprzętu to rozpatrz Cardasa, Albedo Blue (paradoksalnie choć to srebro) i AN Lunaticę." korekta AN Illuminator - pomyliłem nazwy ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.