Skocz do zawartości
IGNORED

uczciwosc recenzentow tak czy nie?

pitupitu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Lustro ma dwie strony, zależy o kórej myślisz, mówisz.

Ja wbrew pozorom nie jestem taki stachliwy, bardziej kawał ch..a ze mnie, ale za to mnie ludzie lubią, a nawet cenią, mimo żem postury nie wybitnej.

Polscy recenzenci są uczciwi. Spróbuj wyobrazić sobie naciski naczelnego który płaci ci tyle śe starcza na fajki albo wizyte w agencji raz na dwa tygoodnie. Jak próbuje ci mówić "mam pięciu na twoje miejsce to możesz roześmiać mu sie w twarz.

W Polsce nakłady są tak niskie że dziennikarstwo audio to dodatkowe zajęcie i poświęcenie czasu ukochanemu hobby , nikt tu się nie szmaci nieuczciwością - a przekrój społeczny jest od kowala artystycznego do neurochirurga.

Pozdrawiam , Voice Kraft

zildjian, 2 Wrz 2008, 11:22

>>>>Przy okazji,polecam lekturę jego polemiki na temat gwizdków Dynaudio z rodakiem z USA.

Tak, byla to przednia lektura. Spodobala mi sie tez puenta tegoz polono-Amerykanina (skadinad autor najlepszej chyba (ale w oryginale) recenzj modelu Contour S 3.4):

" Nie chce być złośliwy, ale Polska musiała ostatnio stać się bardzo bogatym krajem, skoro Focus 140 to "tani głośniczek". Tutaj, w tzw. bogatej Ameryce mały głośnik za $1800 uważa się za dość drogi."

Twierdzicie , że recenzenci nie są uczciwi , to co powiecie o zwyczaju który panuje powszechnie na forum:

Co pojawi się entuzjastyczna recenzja napisana przez forumowicza , to zaraz w działach ogłoszeń pojawia się ogłoszenie o sprzedaży ( przykład to aktualnie toczacy się wątek okablach Harmonix ).

Czy to jest uczciwe postępowanie ???

Być może recenzje pisane przez prasę mają swoje wady, ale i tak wolę je czytac niż recenzje pisane przez przypadkowych forumowiczów.

TUX

• 1 miesiąc później...
  • Redaktorzy

Odgrzewając nieco stary temat, chciałbym zadać pytanie: czy ktoś z forumowiczów ma jakieś kontakty (jest np. stałym klientem) dystrybutora Onkyo, Tannoy i Quadrala? Ponieważ jest najwidoczniej duże zainteresowaniem tym i innym sprzętem z tej dystrybucji (EIC), postanowiłem skontaktować się i nawiązać współpracę w imieniu Audiostereo. Niestety, przy wstępnej próbie rozmowy telefonicznej sekretarka firmy poinformowała mnie, ze firma nie jest zainteresowana żadną współpracą, zaś na szczegółowy mail z informacją o Audiostereo i z informacjami, co mozemy zrobić dla zaprezentowania marek, nie otrzymałem zadnej odpowiedzi. Jeśli więc chcecie mieć na Audiostereo coś o tych markach, serdecznie proszę w imieniu redakcji o pomoc w kontaktach.

Wygląda na to, że ONKYO.. albo dystrybutor ma już dość dziwacznych recenzji o sprzęcie, który oferuje, dość porównań z innymi markami i gonitwę za "króliczkiem" bo może się to skóńczyć niemiło. Wystarczu kilka negatywnych opinii w prasie i mamy markę "udupioną" na naszym cudownym rodzimym rynku.

A tak sytuacja wygląda następujaco: Dystrybutor ma gdzieś tego typu porównania (od kilku lat brak testów w prasie polskiej), recenzje i produkt broni się sam o czym można przeczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

No wiesz ty co, maxaudio to jest akurat strona dystrybutora :-) Ale oczywiście nie nalegam - forumowicze chcieli, marki są ciekawe, dystrybutor miał swego czasu jakieś problemy z prasą, czemu nie mamy pomóc, skoro wszyscy mogą być zadowoleni? Więc się skontaktowałem. Ale jak ktoś nie chce pokazać swojego sprzętu przed tak duzym audytorium jak nasze, jego strata. Jego strata tym bardziej, ze na forum było dotąd bardzo pozytywne nastawienie do takich produktów jak Tannoy, a i Onkyo jest dobrze tu opisywane.

Widocznie nastawienie dystrybutora do wszelkiej prasy traktującej o audio i tego forum jest takie a nie inne - należy to uszanować.

Co do tego forum to... forumowicze czytają, myślą i mają o nim swoje zdanie.

• Redaktorzy

Dyskusyjne. Występuje gęsto w HiFi Choice pl. Bez prasy nie ma życia w tej branży. Ale nie chciałem wzbudzać dyskusji nad czyjąś polityką marketingową, tylko prosiłem o ewentualne przekazanie komu trzeba, ze my tu żywcem nie zjadamy. Chyba że jednak nikt tu tego sprzętu nie chce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.