Skocz do zawartości
IGNORED

audiofile a wykształcenie

mac77

Rekomendowane odpowiedzi

=> piotr,

kompletnie nie zgadzam się z twierdzeniem że istnieje tylko matematyka! Matematyka na obecnym poziomie jej rozwoju jest dość nieudolna i niekompletna, nie nadąża nawet z tworzeniem funkcjonalnych narzędzi dla fizyki teoretycznej, a więc już jest z tyłu za (niekompletną!) ideą fizyki.

Poza tym nie da się udowodnić twierdzenia że ciąg kroków logicznych będący wytworem jednego systemu odniesień (konkretnego mózgu w konkretnej rzeczywistości) jest w uniwersalny sposób skalowalny w innym systemie (twierdzenia geometrii euklidesowej nie skalują się np. na inne geometrie). Tak więc matematyka jest prawdziwa dla obserwowanego przez nas świata, a fizyka (teoria potwierdzona eksperymentem) pokazuje że nie musi być on jedynym obowiązującym system. W konkurencyjnych systemach matematyka jaką znamy może się zgubić.

To jest ścisłe podejście humanisty miłującego matematykę i fizykę...

Może stąd warto czasem malować CD zielonym flamastrem wierząc wbrew (niektórym!) prawom fizyki i matematyki że to NIC NIE zmienia...

-> Gutten: no tak, to sztandarowe dzielo, ale chodzi mi czy nie slyszales zeby to sie pojawilo wczesniej - moze w jakims artykule?

( sorry za takie pytania, ale moze akurat wiesz :-)

dzięki za oklaski,

Mówiąc po ludzku percepcja przeciętnego odbiorcy jest bliska średniej dla populacji

Ale bywają tacy co jak anielskich chórów słuchają pisku styropianu o szybę, inni słyszą głosy, które mówią tylko do nich, a jeszcze inni słyszą pumeks pod nóżkami CD. Do tych ostatnich się nie zaliczam, sprawdzałem...

Łatwiej jest odnieść się do własnego kanonu piękna niż polemizować z Masajem czyje kobiety są bardziej sexi

->Gutten: A BRON CIE PANIE BOZE !!! - jednak nie pytam o pisma Boecjusza, a o cos fajniejszego - stad to zainteresowanie ;-) Nie wiem, moze czytujesz sobie "Selected Writings on Music" do poduszki

Jestem normalny facet, tylko kiedyś założyłem pismo. Sposób na WRD jest prosty. Kończy Pan drugi rok i rozszerza tok studiów. Łatwiej to wtedy załatwić i zaliczą parę durnych przedmiotów. Kształcenia słuchu nie, bo na WRD jest drugi po teorii, najgorsze są ścisłe. Wprawdzie Szlifirski nic Pana nie nauczy, bo dalej uważa, że odtwarzacze cd są takie same (cyfra to cyfra), ale studia to przede wszystkim kontakty. W Łajtstoku jest ok., ale lepiej się przenieść do "szkoły gwiazd". Miałem tam wykładać, ale, rozumie Pan- pensja 770 brutto.

>LukaszB

W telegraficznym skrócie: p. redaktorów S. było kiedyś na forum dwóch albo trzech, czasem działali o róznych porach dnia i nocy siejąc zamęt, a zdarzało się, że występowali nawet jednocześnie. W końcu ten prawdziwy sie zalogował, Lukar do niego zadzwonił i potwierdził tożsamość w/w. Od tej pory redaktor Stryjecki jest jak najbardziej prawdziwy, choć występuje tylko w formie wirtualnej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.