Skocz do zawartości
IGNORED

nowy AMPLIFIKATOR

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

jar1 jak wierzysz w zastosowanie PGA bez wpływu na dźwięk ... to już twoja sprawa, NIE ŻARTUJE.

uważam, że czym mniej ingerujesz w tor sygnału tym lepiej ... nie mam zielonego pojęcia ani w innym możliwym kolorze czy to jest "wymysł marketingowy" czy też nie?

A co siedzi w najnowszym Lektorze? ... mam to w du...

jodel, 17 Maj 2006, 16:19

Każdy wybiera wiarę, jaka mu w danej chwili pasuje...

Możesz i miec w d... to, co siedzi w tym Lektorze, ale on z tym PGA gra dobrze i jest to półka znacznie wyższa niż ta, o której piszesz.

sluchalem w nautilusie w krakowie modelu amplifikator G - tego za 7900. Porównywalem w pliniusem 9100 . Klasowe urzadzenie , pierwsze wrazenia ( sluchalem ledwo pare godzin) to swietnie uporzadkowana gora i scena. wrazenie robi neutralnosc i wykop przy trudnych zlozonych klimatach. chocby metalika z orkiestra. swietne urzadzenie. Ma jeszcze jedna zalete juz po parunastu minutach gra jakby byl wygrzany pol dnia . Konfiguracja testowa to Cec 51x , kable xlo reference, glosniki kef reference, kef q9 i esa vivace 3. poza tym w tym ukladzi eporownywany byl z densenem b-100 i jeszcze paroma innymi. podsumowujac: dojrzaly produkt wartajacy swoich pieniedzy, duzo lepszy pilot. brzmienie w solidnym przedziale do 10 tys zlotych.

aha jeszcze jedno , dowiedzialem sie ze jest oparty na jakims bardzo wysokim chipie motoroli. testowalem tez z kolumnami na vifie xt i widac ze spokojnie sobie radzi z "trudnymi glosnikami". kultura po prostu

>marcin9999, 17 Maj 2006, 17:57

Prawdę mówiąc, nie do końca połapałem się czy piszesz o Amplifikatorae czy o Pliniusie...

"wartający swoich pieniedzy" - no, czegoś takiego, to jeszcze nie słyszałem :-)

>jar1

mozesz przez to rozumiec co chcesz. nie mam zamiaru prowadzic dyskusji polegajacej na lapaniu sie za slowka. dla mniea mplifikator model g jest atrakcyjnie wyceniony na 7999. Jesli kosztowalby 10 tys powiedzialbym ze to gorna mozliwa do zaplacenia kwota. po tym jak go sluchalem spokojnie twierdze ze to dobry deal. a ze sie przy tym nie podniecam...to juz moja sprawa...pytaliscie w tym watku o wrazenia to wam napisalem. i tyle . ( kropka )

Jesli nowy Amplifikator jest dobry to sie obroni sam. Jesli cena zbyt wysoka w stosunku do tego co prezentuje, to zycie skoryguje cene lub ilosc sprzedanych egzemplarzy. Nalezy jedynie pogratulowac nowych modeli.

>belial

a moze za chwile powiesz ze czarny pasuje tylko do przerdzewialego malucha twojego kolegi a srebrny olsniewa jak ty złośliwością. nie przejmuj sie dla ciebie zrobią czerwony i w rpezencie dostniesz zloty gangsta naszyjnik z napisem w gotyku "Belial"

marcin9999

A leki na uspokojenie podać?

Trafiłeś w 10, właśnie czarny i srebrny powinien jeszcze być. To byłoby ułatwienienie w doborze pozostałego sprzętu. (I tylko o to mi chodziło).

W przeciwieństwie do ciebie Marcinie 666666666666666 niektórzy mają wrodzony zmysł estetyczny i żółty wzmak niekoniecznie im pasuje. Trudno pojąć? Trudno....Geny masz w spadku.....Może podaj się dobrowolnie do tuningu?

No TY 666666666666 pewnie w tym gustujesz jakieś inklinacje być muszą ale zapewniam Cię, że naszyjników i innych "pedalskich" ozdóbek nosić nie zwykłem.

I powiedz mi jeszcze jakim prawem mnie osądzasz i przylepiasz mi etykietkę, skoro nawet mnie cieciu nie znasz i nic o mnie nie wiesz?

Bo co bo jesteś debilem i ci wolno?

i nie jest zolty tylko zloty.daltonista???

No Coś Ty ? Naprawdę?

Posłuchaj cieciu, jeżeli "masz coś do mnie", jestem do Twojej dyspozycji, od zaraz.

Jeżeli masz mnie zamiar epatować porównaniami, że nie żółte tylko złote itd.itp. to idź lepiej do jubilera i zamów sobie nowy złoty kaganiec, niestety szarych komórek nie da się kupić.

PS. Zachowaj trochę tego złota, przyda Ci sie....Będzie pasowało do modelu "G", gdy się uśmiechniesz.

wypoweidzi w stylu cieciu..to dobre ale chyba jak rozmawiasz z rodzina ale do obcych nie przystaje. koncze tą dyskusje, bo z dresami nie gadam.. mam w zwyczaju was przesladowac w swojej pracy...finansowo...wtedy jestescie tacy mali i chetni do wspolpracy..a tu patrz belial płacz i płać...nie pytaj co robie bo i tak sie nigdy nie dowiesz...

zreszta twoj jakim fanem denona jestes....to i pewnie satrym skorpionem jezdzisz bo to takie taksowkarskie....te denony są dobre ale jak opodstawki zamiast cegiel do towjego maluszka jak ci kola gwizdna hehehehhe

Nie wiem patafianie czego się z samego rańca najarałeś ale jak czytam te twoje brednie to dochodzę do wniosku, ze jesteś malućkim, ograniczonym w swoim myśleniu, żałosnym, godnym pożałowania imbecylem, z którym nie ma sensu dyskutować, bo i po co? Równie dobrze można mówić do głowonoga...

W du...ie mam baranie, w jakim mieście i na jakim osiedlu cieciujesz. Mogę ci załatwić dożywotnie zwolnienie z machania miotłą, jak chcesz wal jak w dym buraku

W twoim urojononym postrzeganiu rzeczywistości głowonogu mogę mieć brykę i być kimkolwiek zechcesz. Tyle ci tylko pozostało...chory popaprańcu.

Pal dalej !!!!

adamgdansk

Wszystko się zgadza, z tym że:

1) Wymieniałem sobie spokojnie poglądy i zostałem obrażony przez mojego adwersarza jako pierwszy

2) Kto dał temu człowiekowi prawo do obrażania mnie i mojego sprzętu?

Nóż otworzyłby sie w kieszeni najbardziej spokojnemu facetowi.

nie wypowiadam sie na temat tego czlowieka tylko p oto zeby nie znizac sie do jego poziomu. podsumuje amplifikator model g w kolorze zlotym to swietny wzmacniacz szczegolnie z czerownym wyswiatlczem ktory wlasnie w tej zlotej obudowie wyglada swietnie. belial niech dalej widzi tam zolty.

tylko p oto zeby nie znizac sie do jego poziomu

Zniżać się?

Ty chłopcze nawet gdy wznosisz się na wyżyny swego- bardzo mizernego zresztą- intelektu, reprezentujesz co najwyżej poziom typowego, podrzędnego trzciciela Pierwszego Mulata Rzeczypospolitej.

Teksty typu: " wartający swoich pieniędzy ", mówia same za siebie.

Mój poziom jest dla ciebie nieosiagalny i ty dobrze o tym wiesz, dlatego- przerażony siłą ognia- podwinąłeś kitę i grzecznie czmychnąłeś.

Na koniec tej farsy, w wir której wciągnąłeś mnie swoim zachowaniem, pozwolisz, że udzielę ci pewnej rady, która pozwoli uniknąć ci w przyszłości takich emocjonalnych perturbacji, mianowicie:

ATAKUJEMY PROBLEM A NIE CZŁOWIEKA!!!

Miłego weekendu.

a ja ci udziele dwoch rad:

- wypowiadasz sie na temat wzmacniacza ktorego nie widziales w rzeczywistosci tylko na zdjeciu i kotrego NIE ODSŁUCHIWALES ( dyletant..)

- o mój intelekt sie nie martw, twoj jest wiekszym problemem,

- to że masz problemy ze zdrowiem psychicznym nie oznacza że wszyscy je mają,

- sam jestes cieciem ( to tylko odpowiedz )

- jak cie bedzie stac na koncowki passa w liczbie dwoch - to bedziesz mogl sie wypowiadac na temat innych wzmacniaczy ( o ile ich pusluchasz - a nie bedziesz coenial brzmienia na podstawie obrazka z internetu)

- co do podwijania ogona - skoro go masz to sobie go wsadz..chyba jako jedyn na tym forum masz ogon.

Dobranoc.

O witam, jak miło !!

Upatrywanie własnych cech osobowościowych u innych osób nazywamy PROJEKCJĄ !

Niektórzy stosują w tekstach tzw. figury stylistyczne ( wprowadzają dzieciom w podstawówkach), skończyłeś takową? Mam wrażenie, że nie.

Co to takiego jest " jedyn", mogłbyś wyjaśnić ? Jeżeli to następny urojony wytwór twego najaranego umysłu , to daruj sobie...

Chciałbym przypomnieć, że nie rozmawialiśmy o dźwięku modelu G, tylko o jego designie, dostrzegasz różnicę ?

Wątpię...

Nie bedę ci opowiadał czego słuchałem a czego nie, szkoda czasu.

Pierwszy raz się z tobą zgodzę, to faktycznie poważny wątek.

Jeżeli pojawi się we wsch. Polsce, z miłą chęcią dokonam odsłuchu, jeżeli producent nie potrafi zadbać o należytą dystrybucję, to jego strata.

Nie zamierzam psuć komukolwiek wyobrażenia na temat Amplifikatora, wręcz przeciwnie bardzo mnie cieszy, że Polacy po latach nieobecności na rynku potrafią zrobić i pokazać "coś z klasą".

Nadal uważam, że oprócz wersji żółtej ( złotej), przydałyby się inne odmiany kolorystyczne.

Ta mi osobiście " nie leży " i nic na to nie poradzę , być może gra wspaniale, oczywiście chciałbym żeby tak było.

Różnica w kolorystyce jest tu chyba najmniej istotna.

Model "G"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.