Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa Audio Show 2006.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dojechały również podstawki górka. Czyli klony totemków zybla i monitory Papamka beda miały na czym stać.

Chociaż odniosłem dziwne wrażenie, że po postawieniu na podstawki jakby wcale się lepiej nie zrobiło ;-). Górek zapomniał kolców - może to to....

A więc bedą trzy rodzaje kolumn - oczywiscie diy. Od najmniejszej do najwiekszej. ;-) I dźwieki, jaki sie z nich wydobywaja są dobrym odzwierciedleniem wielkości kolumn...

Jak pograją sobie jeszcze trochę, mysle, że grac bedzie jeszcze lepiej. Wczoraj, jak dla mnie było ździebko za łagodnie. Ale w miare upływu czasu było coraz żywiej. Zobaczymy dzisiaj.

Dodam jeszcze parę słów o kolumnach Papamka.

Graja barzdo równo, czysto i coraz barzdiej dynamicznie. Z Ugoda rzeczywiście tworza niezłą parę. Ale oprócz takich sobie tam 'klimatów' i plumkania, graja dobrze i 'mocne' rzeczy. Fakt, najniży bas to nie jest ich najleppszy punkt. Według informacji Papamka, one maja nisko zestrojony bass refleks, aięc bas tak, do ok. 50 hz schodzi prawie idealnie. Czasem wydaje mi sie, że jest go nawet przy dużo. Ale jest to dobry bas, bez podbarwień i ciagniecia.

Niewielki problem zaczyna byc słychać przy zejściach basu niżej. Cos wtedy sie dzieje, jakby 'nie wiadomo co' ;-) Jakieś zachwianie, zaburzenie? Ale wystepuje to tylko wtedy, gdy rzeczywiście w nagraniu zaczyna dominować czsami barzdo niski bas. Słychac to było na nagraniach Marcusa Millera, w miejscach, gdzie bas schodził bardzo nisko.

Ale w wiekszości nagrań taki bas to wyjatek, wiec nie ma wtedy żadnego problemu - jest idealnie.

Wczoraj zapusciliśmy Ramstaina. I to na duuużej głosnosci. Dla mnie było super. Cały pokój wypełniony gestym dźwiekiem, było dynamicznie, z mięchem i barzdo spójnie. Żadnej kompressji, dźwięk po prostu 'płynął'. Potęga ale dźwieki sie nie zlewały. Szczegóły słyszalne wyrażnie. Chyba kolega stempur byłby zachwycony ;-)

Cieszę się, że monitory docierają się w KAiM. Ostatnie dwa miesiące nie grały, więc teraz powinny się popisać.

Piszą o basie pamiętajcie proszę, że to dwudrożne monitory :)

Pozdr.

Papamek

Dla osób, które nie słuchały w KAiM zdjęcia monitorów wcześniej umieszczane w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-28-100004250 1170303290_thumb.jpg

post-28-100004251 1170303288_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pamietamy, pamietamy, ze to monitory. Bas, jak na monitory, to one mają duuuży. Potrafią poruszyć kanapę;-)

Zwróciłem jedynie uwagę, że pewno prze to niskie strojenie basrefleksu, ten bas im sie tak nagle kończy i wtedy to tak troche niewiadomo co sie dzieje. Pewno spadek jest duży.

pytanie numer jeden: czy bedzie smierdzialo jak w zeszlym roku? pytanie numer dwa: czy ludzie na wozkach inwalidzkich dostana sie na kazdy poziom prezentacji? pytanie numer trzy: czy wszedzie bedzie czuc smrod papierosow? pytanie numer cztery: czy dystrybutorzy plyt niszowych wytworni beda rznac w bialy dzien przez dwa dni? pytanie numer piec: czy kolejki do fajnych prezentacji zostana zdominowane przez kretynow silniejszych niz kretyni na wozkach inwalidzkich? itd, itp...

wystawa - w pismach audiofilskich bedzie sukcesem - a ja po xt100 bede musial pojechac do berlina. zadzwonilem jakies 2 tygodnie temu do tophifi i zapytalem, czy sprowadza. nikt nie odpowiedzial, mimo obietnicy. w koncu - dzwonilem po gowno. przepraszam. przeciez xt100 to gowno. wniosek? tophifi handluje wszystkim, tylko nie gownem. sie myle?

ps sluze bilingiem, panowie z tophifi z ulicy andersa

Ukryta Zawartość

najwyzsze standardy

Ukryta Zawartość

widzisz, zydel, znowu masz sie nad czym zastanawiac. tylko - czy ty na pewno wiesz - nad czym? mnie do 11. listopada bedzie zastanawialo - jubileuszowy audioshow bedzie smierdziec czy nie? sorry, winetu, ale taki mam kaprys - przyjsc na wystawe i nie zastanawiac sie, dlaczego audiofile - wszystkomajacy - nie maja kilka/kilkanascie zlotych na dobry dezodorant (antyperspirant?) oraz wode po goleniu/toaletowa/perfumowana.

szczerze? chcialbym, zeby na jubileuszowym audioshow w powietrzu unosily sie same dobre zapachy. oraz fluidy. nie mowie o feromonach, bo to chyba nie ta impreza. to takie nieistotne zyczenie? moze...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.